Home Italiaanse oplossingen voor een stralende huid - Comfort Zone
Testpanel

Italiaanse oplossingen voor een stralende huid - Comfort Zone

Comfort zone, of  zoals ze het schrijven: [comfort zone] is een Italiaans skincare merk dat uit dezelfde koker komt als een van mijn favoriete haarmerken Davines. Ik was daarom erg blij om deze producten uit te mogen proberen. Mijn huid is vrij droog, een tikje gevoelig (vooral rond mijn ogen) en vertoont een paar pigmentvlekjes hier en daar en op mijn voorhoofd en naast mijn ogen wat rimpeltjes.

Over het algemeen ben ik wel happy met m'n huid, ik heb vrijwel nooit last van pukkeltjes of roodheid en mijn poriën zijn redelijk onzichtbaar.

Deze producten zijn gemaakt op natuurlijke basis. Zelf zegt het bedrijf dat ze "de natuur analyseren met een wetenschappelijk oog". Ik ontving 6 producten om te testen; een cleansing oil, een oogcréme, twee verschillende serums en twee moisturizers. Voldoende om een indruk van Comfort zone te krijgen, lijkt me.

Skin Resonance

Uit deze lijn, speciaal voor de gevoelige huid, kreeg ik twee producten: de Cream Oil Cleanser en de Fluid. De producten zouden de huid kalmeren en zijn zelfs geschikt voor de meest kwetsbare huidjes, zoals die met couperose.

De Cream Oil Cleanser komt in een royale tube van 150ml en is een bijzonder product. Wat uit de tube komt, lijkt op een crème, maar zodra je het in de huid masseert, verandert de substantie in een olie. Het is inderdaad heel mild voor mijn huid en ik haar er zelfs alle oogmake-up moeiteloos mee af! Ik gebruik een klein beetje per keer en masseer dat in mijn hele gezicht. Daarna haal ik de olie rond mijn ogen weg met een wattenschijfje. De rest spoel ik af met lauw water. De crème ruikt heel licht en lekker en bevat o.a. Olijf- en Zonnebloemolie. Mijn huid voelt na het wassen totaal niet trekkerig en is klaar voor de volgende stap. Een tube kost €28,- maar je doet er heel lang mee en voor mij is het dat meer dan waard.

De Fluid komt in een 30ml glazen flesje met pompje. Deze lotion ruikt ook weer heel subtiel en lekker en is wit van kleur. Het voelt heel licht op je huid, maar smeert toch verrassend goed uit en is voedender dan ik dacht. Mijn gezicht krijgt er een mooie glow van. Ik gebruik deze lotion ook graag overdag en mis eigenlijk alleen een SPF-factor. Voor de nacht is hij perfect in de zomer, van de winter verwacht ik een iets rijkere crème nodig te hebben. Het is echter niet goedkoop; €60,- voor maar 30ml dus ik weet niet of ik dit voor die prijs zou kopen. Vooral omdat mijn huid niet overgevoelig is. Maar als je een heel gevoelig huidje hebt met couperose én een royale beurs, echt een aanrader.

Skin Regimen Hydra-Pro Booster

Dit serum met 0,25% hyaluronzuur hydrateert de huid en gaan lijntjes tegen. De verpakking vind ik erg mooi en doet een beetje denken aan een middeltje dat je bij de apotheek koopt. Het serum komt in een robuuste donkergroene, glazen pot met een pipet-deksel. Dat het glas zo donker is, heeft een reden. Zo wordt het serum beschermd tegen zonlicht. Ook het pipet zorgt dat de inhoud schoon blijft. Ik gebruik dit serum elke avond en erna doe ik er de Fluid overheen (zie boven). Een flesje van 30ml kost bijna €78,- maar je doet er wel erg lang mee. Ik heb maar twee druppels nodig, omdat het serum dun is en heel goed uitsmeert.

Het serum zelf is een transparante, gele, dunne substantie. Het is echter geen olie, want het voelt totaal niet vet aan. Je moet het snel aanbrengen, anders glijdt het weg tussen je vingers. Dat mijn huid er dol op is, bewijst het feit dat het spul meteen intrekt. Hoewel ... in het begin moest mijn huid er wel even aan wennen en had ik erna een prikkelend, tintelend gevoel. De ingrediënten zijn zo geconcentreerd dat het me 3 dagen kostte om eraan te wennen en erna heb ik geen tinteling meer gevoeld.

Het lijkt echt alsof mijn huid er gladder van is geworden en beter gehydrateerd. Op mijn voorhoofd lijken mijn lijntjes minder. Ik vind dit echt heerlijk spul, ondanks dat mijn huid er eerst aan moest wennen. Ik merk nu niets meer van overgevoeligheid en heb echt het idee dat dit product wat voor mijn huid doet. Je moet er wel wat voor neertellen, maar voor een serum vind ik de prijs meevallen.

Eye Supreme Extra Cream

Deze oogcrème bevat collaxyl en 1,5%, hyaluronzuur en is geschikt voor de oudere huid rond de ogen. Niet goedkoop, 15ml kost maar liefst €69,- dus voor die prijs kun je wel wat verwachten. De crème is luchtdicht en lichtvrij verpakt in een pompje, dat je heel makkelijk kunt doseren. Het pompje werkt goed dus je 'pompt' er niet per ongeluk teveel uit. Ik gebruik een klein pompje per oog en dat is meer dan voldoende, want de crème smeert goed uit.  Het pompje zelf voelt wat licht en daardoor goedkoop aan voor zo'n duur product, maar ik moet niet zeuren want de verpakking doet zijn werk.

Mijn ogen zijn vrij gevoelig, maar deze créme verdraag ik moeiteloos. De huid rond mijn ogen ziet er goed gehydrateerd uit en hele fijne lijntjes lijken iets opgevuld. Het product beweert de collageen aanmaak te stimuleren, dus misschien is dat het wel wat ik zie. Maar ik moet er eerlijkheidshalve bijzeggen dat het minimaal is, wat niet wegneemt dat het een bijzonder fijne oogcréme is. Beter dan ik gewend ben en ik heb al heel wat merken 'versleten'!

Hydramemory Serum

Dit serum komt in een lichtblauwe tube van 30ml. Misschien is het de kleur of de lichte verpakking, maar het voelt een beetje goedkoop aan. Ik schrik dan ook bijna als ik zie dat zo'n tubetje meer dan €60,- moet kosten. Het serum is een vrijwel geurloze transparante gel en bevat naast hyaluronzuur, ook 0,8% trehalose. Dit is een glucose dat de huid hydrateert.

Ik gebruikte dit serum alleen overdag, omdat ik voor de nacht een iets voedender variant nodig heb. De gel trekt snel in. Mijn huid voelde nog wel een beetje trekkerig na gebruik, dus ik volgde hem snel op met de Cream Gel 24H uit dezelfde serie.

Hydramemory Cream Gel 24H

Alweer een lichtblauwe tube, dit maal een iets bredere variant met grotere opening. De tube bevat 50ml en kost €38,-. Dat lijkt mee te vallen in vergelijking met het serum. Op de verpakking staat 'cream-gel' maar wat eruit komt doet mij toch meer aan een crème denken, zij het een lichte versie.

De créme brengt fijn aan en trekt heel snel in. Te snel, want erna voelt mijn huid nog droog aan. Uiteindelijk heb ik dit product alleen gebruikt tijdens hele warme vochtige dagen, als je bijna niets op je huid wilt smeren. Ik denk dat de Hydramemory lijn gewoon niet geschikt is voor mijn huidtype en beter past bij jonge huidjes die alleen wat hydratatie nodig hebben en snel last hebben van pukkeltjes.

Conclusie

Ik ben blij dat ik kennis heb gemaakt met Comfort Zone. Op de Hydramemory producten na, reageert mijn huid goed op alle producten. Het Hydramemory Serum kan ik trouwens wel gebruiken, maar dan in combinatie met de Skin Resonance Fluid, die rijker is. Uitschieters zijn voor mij de oogcrème en de Skin Regimen Serum. Ook vind ik het fijn dat de producten milieuvriendelijk zijn geproduceerd en daarnaast resultaten levert. Mijn huid kon hier en daar nog weleens geïrriteerd raken en vlekjes vertonen, maar dat is helemaal weg.

Leestip! Wellness momentje thuis