Home Mijn wellness-momentje thuis
Skin solutions

Mijn wellness-momentje thuis

Als ik het woord ‘’wellness’ lees of voorbij zie komen, moet ik gelijk denken aan een dagje spa of je nagels laten doen in een nagelstudio. Maar uiteraard zijn er nog veel meer dingen die je een wellness gevoel kunnen geven. Lees hieronder wat ik doe om zelf lekker in de watten te leggen!

Hair spa

Te beginnen met het verzorgen van je haar natuurlijk, want wat is er lekkerder dan mooi verzorgd haar? Als je wat extra tijd hebt, is een wellness momentje voor je haar zeker de moeite waard. Na het wassen van het haar, breng ik een haarmasker aan en laat dit vervolgens even intrekken. Daarna spoel ik het uit en dep ik mijn haar met een handdoek droog. Vervolgens breng ik een serum of haarolie, eentje die ik op dat moment gebruik. Op deze manier heeft mijn haar een extra oppepper gekregen

Skinfood

Mijn huid verdient ook goede verzorging uiteraard. Ik ga lekker in bad met badzout. Niet te lang, want daar droogt je huid van uit. En zorg dat het water niet te heet is, want ook dat is niet goed voor je huid. Om het badritueel helemaal af te maken steek ik lekker geurkaarsjes aan, die ik op de rand van het bad zet. Voordat ik in bad ga, was ik mijn gezicht en doe ik een voedend maskertje op. Je kunt natuurlijk ook een sheet masker gebruiken. Het voordeel daarvan is dat ze makkelijk te verwijderen zijn. Na het bad smeer ik me helemaal van top tot teen in met een bodycréme, het liefst eentje die ook nog heel erg lekker ruikt! Daarna verwijder ik het masker en breng ik een serum aan en erna een gezichtscreme. Ook de tere huid rondom mijn ogen vergeet ik niet.

Manicure

De laatste stap die ik onderneem is het verzorgen van mijn nagels. Door het bad zijn de nagelriemen zacht geworden. Met een klein schaartje verwijder ik het teveel aan nagelriemen en knip ik mijn nagels op gewenste lengte. Daarna vijl ik ze nog een beetje bij in de vorm die ik wil. Vervolgens haal ik oude restjes nagellak weg en breng ik nagelverharder aan en een nieuw kleurtje. Ik smeer mijn handen nog even in met handcrème, zodat mijn handen er goed verzorgd uitzien. 

Om mijn ‘homespa’ af te sluiten, steek ik kaarsen aan en pak ik een kopje thee. Dan zoek ik een filmpje erbij op Netflix en mijn wellness avond is wat mij betreft geslaagd! 

Cover: bruce mars

Met deze producten geef je jezelf een beautybehandeling thuis.