Home Zo krijg jij een glowy skin in de zomer!
Skin solutions

Zo krijg jij een glowy skin in de zomer!

Glowy skin, wie wil het niet? Toch is dit lastiger dan het lijkt, zeker met de hete zomerdagen om de hoek. Wij hebben de beste tips voor jou op een rij gezet zodat jij glowy de zomermaanden in kan!

Photo by Sora Shimazaki

#1 Begin bij de basis

Voor de meest stralende huid moet je huid zo elastisch mogelijk lijken. Hoe heerlijk de zon ook is in de zomer, de UV-straling is helaas schadelijk en veroorzaakt 80% van de tekenen van huidveroudering. Daarom is het verstandig om tijdens de piekuren direct zonlicht te vermijden. De zon bestaat uit UVA- en UVB-stralen en zelfs door ramen kunnen UVB-stralen schade veroorzaken. Draag daarom altijd zonnebrandcrème om jezelf en je huid te beschermen. Ons advies is om minimaal SPF 30 te gebruiken.

#2 Bye bye dode huidcellen!

Als je huid dof is, is exfoliëren een perfecte oplossing! Dit helpt bij het verwijderen van dode huidcellen die zich hebben opgehoopt. Zo tover je een doffe huid in een handomdraai om tot een stralende en frisse huid! Let wel op, vooral bij een gevoelige huid: gebruik geen harde scrub met een grove korrel. Dit kan leiden tot irritatie of roodheid die je liever vermijdt, vooral na blootstelling aan de zon. Kies in plaats daarvan voor een exfoliant of een scrub met een fijnere korrel.

#3 Voeg vitamine toe!

Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen, verheldert je huid én geeft een gezonde gloed. Wanneer je huid ouder wordt, neemt je collageen af, waardoor je elasticiteit en glans verliest. Door vitamine C toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine, ga je dit proces actief tegen. Je kunt vitamine C vinden in verschillende serums, huidcrèmes of moisturizers.

#4 Glowy make-up

Nu je alles van binnenuit hebt geregeld, is het tijd voor glowy make-up! Begin hierbij natuurlijk altijd met SPF en breng een luchtige look aan zodat je huid kan blijven ademen. Voor een extra glow kun je natuurlijk altijd een highlighter toevoegen; onze favoriet is in vloeibare vorm, zo gebruik je zo min mogelijk poeder dat ervoor zorgt dat je poriën verstoppen. Eindig je look met een verzorgende balsem of plumpy gloss en je bent ready to go!