Home Handige haar & huid tips, die zorgen dat je straalt!
Skin solutions

Handige haar & huid tips, die zorgen dat je straalt!

Ben jij ook verliefd op de seizoenen die we in Nederland hebben? De lente waar alles weer langzaam tot bloei komt, de zomer die zorgt dat we allemaal vrolijker zijn en buiten leven, de herfst die zorgt dat we weer langzaam naar binnen trekken als een cooling down van de zomer en de winter die voor knusse momenten met de kaarsjes zorgen.  Wel of geen fan, we hebben er mee te maken en daarom is het ook belangrijk te weten dat onze huid, haar én onze 'inner beauty' elk seizoen weer iets anders nodig heeft.

Hydrateren

De komende maanden zitten we vaker binnen, we maken wellicht lekker herfstwandelingen door het bos, maar eenmaal binnen staat de verwarming aan. De luchtvochtigheid in huis is daarom laag en de kans op uitdroging, schrale plekjes of jeuk wordt groter.  Hydratatie, wandelen en voeding zijn daarom de toverwoorden voor de komende maanden. Zorg ervoor dat je veel drinkt (dat moet je altijd natuurlijk) en dat je je haar en huid voedt met hydraterende producten en voedingsstoffen. Ga niet te warm douchen, maar verwen jezelf eens met een masker voor zowel huid als haar. Steek een fijne geurkaars aan en schakel je telefoon uit: even detoxen en aan jezelf denken, mag en is ook heel belangrijk.

Gebrek aan vitamine D

Helaas is het in Nederland vaak regenachtig en koud in het najaar. We hebben minder zonuren en het wordt weer eerder donker. Vitamine D wordt aangemaakt in de huid door het effect van zonnestralen. De huid weet heel goed wanneer ze moet stoppen met het aanmaken van Vitamine D zodat je niet teveel aanmaakt, dit is schadelijk voor het lichaam. Vitamine D is onder andere goed voor verschillende functies in ons lichaam en daarom is het belangrijk dat we deze voeden. Dit kan door supplementen, goede voeding en een fijne herfstwandeling.

Vitamine D zorgt voor een gezonde haargroei, beschermt je huid tegen infecties en heeft effect op je immuunsysteem. Kunnen we dus zeker in deze tijd wel extra gebruiken. Ga dus zeker ook in het najaar veel wandelingen maken, zorg voor jezelf met de juiste voedingsstoffen en raadpleeg jouw schoonheidspecialiste of hairstylist voor de juiste producten.

Wandelen

Wandelen is ook een van de toverwoorden van de komende maanden. Het is een activiteit die je ook nog eens op afstand kunt uitvoeren. Wandelen kan overal: in het bos, hei, strand, door de stad of door je favoriete wijk. Wandelen kan alleen of met gezelschap. Perfect om die zonnestralen op te pakken, je hoofd leeg te maken, te ontspannen, je fitter te voelen (als je wel vaker dan 1x per week wandelt), je versterkt je immuunsysteem en je bouwt conditie op.

Wandelen, hydrateren met de juiste producten en goede voeding zijn dus de komende maanden essentieel voor een stralende huid en mooi haar.

Cover: Sercan SOLMAZ | Tekst: Sandra Rorije