Home Gun jezelf rust tijdens de drukke decembermaand!
Skin solutions

Gun jezelf rust tijdens de drukke decembermaand!

Toen wij een jaar geleden onze thema's gingen bepalen, hadden we niet kunnen weten hoe welkom het thema van deze maand zou zijn: Relax! Want wie had kunnen voorspellen dat 2020 zo'n bizar jaar zou worden? Wat we deze maand allemaal kunnen gebruiken is rust, zodat we straks weer helemaal klaar zijn voor 2021! Gun jezelf rust en zorg dat je agenda af en toe lekker leeg is. Ook deze feestdagen zullen kleinschaliger zijn. Dat betekent geen grote diners koken of uren in de keuken staan. Zoek je geluk in de eenvoud, het kleine en verwen jezelf af en toe met een heerlijk relax-momentje, je hebt het verdiend!

Rust in je hoofd

Elke dag lukt misschien nog niet, maar probeer elke week een paar momentjes stilte te vinden. Even niets, gewoon zijn. Richt een meditatiehoekje in met meditatiekussentje, dekentjes en kaarsjes en wierook. Een plekje waar je even helemaal niets moet en stil kunt zijn. Ook zijn er talloze meditatie apps, die je helpen om een routine te vinden. De bekendste zijn Headspace en Calm, maar er zijn er nog veel en veel meer. Ook je yoga apps (hieronder) bevatten vele meditatie sessies om je te helpen.

Vind je meditatie nog een beetje ver van je bed? Zet rustgevende muziek op, iets waar je je lekker bij voelt en doe even verder helemaal niets. Geen mobiel, geen computer, geen tv. Even rust.

Balans in je lijf

Bewegen

Nu veel groepsactiviteiten niet mogelijk zijn, is het een goed idee om een yogamat aan te schaffen en een rustig plekje in huis te vinden om je yogaoefeningen thuis te doen. Er zijn heel veel goede yoga & meditatie apps, die je overal en altijd kunt volgen voor een vast bedrag per maand. Probeer eens GLO of Ekhart Yoga en ook de Nieuwe Yogaschool en de Conscious Club heeft veel (life) online lessen.

Maar ook rennen is heel ontspannend en goed voor je lijf. Probeer zoveel mogelijk weg te blijven bij uitlaatgassen en zoek de natuur op! En als je rennen wat te snel vindt, wandelen is misschien nog wel beter! Heb je een hond? Die zal je dan helemaal dankbaar zijn nu je zoveel tijd hebt voor lange wandelingen. Sta eens extra vroeg op en zie het langzaam licht worden. Na een lange ochtendwandeling of run, zul je merken dat je hoofd leger is en je beter bestand bent voor wat die dag ook zal brengen.

Warm bad

Na een lange wandeling of na het sporten, is een warm bad met rustgevende badolie echt heerlijk! Verwen je huid daarna met een kalmerende bodycream.

Lekker slapen

Voldoende slaap is enorm belangrijk voor je gemoedstoestand de volgende dag. Lukt het slapen soms niet zo? Er zijn tegenwoordig hele fijne 'pillow sprays', die je op je hoofdkussen sprayt. De speciaal samengestelde aroma zal zorgen dat je rustig wordt en makkelijker in slaap valt.

Een gekalmeerde huid

Ook je huid kan uit balans raken door stress. Verwen de huid met een gezichtsmassage. Daar zijn hele fijne tooltjes voor.

Maak de huid goed schoon, zoals met de Harmonising Cleanse van Elemental Herbology. Dit is een milde oliereiniger en verheldert de huid dankzij de vitamine C. Een kalmerende, verhelderende tonic na het reinigen zorgt ervoor dat je huid helemaal klaar is voor je dag- of nachtcrème.

Zen in je huis

Een rustgevende omgeving en een opgeruimd huis doet wonderen voor je hoofd. Niet voor niets is de Japanse serie met Mary Kondo razend populair. Want less is more, minder spullen en wat je hebt netjes en ordelijk opgeborgen. Probeer deze feestdagen niet teveel te kopen en zorg ervoor dat wat je koopt ook goed is voor het milieu én voor je mind. Geuren kunnen enorm rustgevend zijn, dus investeer in geurstokjes. Je bent deze thuis toch al veel thuis, zorg er dan voor dat dit een fijne plek is zonder al teveel prikkels. Rust & relax zijn deze decembermaand dé toverwoorden.