Home Stralend en gezond bruin, ja dat kan!
Skin solutions

Stralend en gezond bruin, ja dat kan!

Veilig bruin, het kan écht. Bruin staat veel leuker, vooral in de zomer. Toch blijf ik waarschuwen voor bruinen door zonlicht. Dat kan je huid echt onherstelbaar beschadigen. Laat je dus niet verleiden onbeschermd, zonder een goede SPF op je huid naar buiten te gaan. Het is een kwestie van discipline in combinatie met de juiste producten die voor jouw huid geschikt zijn. Gewoon doen, elke dag! En ga absoluut nooit liggen ‘bakken’, maar mijd de heetste uren van de dag als de zon loodrecht boven je staat en kies als het even kan ervoor in de schaduw te blijven.

Spray tanning

Om toch een mooi kleurtje te hebben bij je mooiste zomeroutfits gebruik je gewoon een tanning product. Je kunt dat aan laten brengen door je schoonheidsspecialiste met een spray techniek. Dit geeft een ongelofelijk mooi en gelijkmatig resultaat over je hele lichaam. Ook erg geschikt als je naar een leuke party gaat en iets moois aan wilt trekken. Of een aantrekkelijke date hebt … Je kunt ook zelf je huid bruinen met tanningproducten. Nieuw op de markt is de geconcentreerde tanning van Marc Inbane. Er makkelijk in gebruik en perfect te doseren: je voegt enkele druppels toe aan je verzorgingsproduct en bepaalt zelf hoe getint je wilt worden: van heel licht tot donker.

Bescherm je haar

En dan je haar: ook dat verdient in de zomer extra aandacht. Het echt nodig je haar te beschermen en goed te verzorgen. Want zonlicht is niet goed voor je haar. Het kan er droog van worden. Bovendien tast het vaak ook de kleur van je haar aan.
Gebruik dus ook daarvoor ook de juiste producten en vraag daarvoor advies aan je kapper. En draag een leuke zonnehoed. Momenteel is dat weer heel hip en hartstikke goed voor de bescherming van huid én haar.
Echte Beauty komt van binnenuit. Als je mij een beetje kent weet je dat dat mijn visie en aanpak daarop gebaseerd zijn. Onder de huid, daar begint het. Bij alles wat je eet en drinkt. Zo kun je ervoor zorgen extra antioxidanten in te nemen door het gebruiken van o.a. vitamine C zodat je huid beter verstand is tegen tegen zonneschade en het ontstaan van pigmentvlekken.

Eten & drinken

Veel water drinken, dat moet je overigens ATIJD doen, niet alleen in de zomer. Het kraanwater in Nederland is prima. Het is het allergoedkoopste schoonheidsmiddel dat er is!
 Verder gezond eten: zoveel mogelijk verse producten. Niet te lang koken of bakken (in gezonde vetten!) zodat de vitamines bewaard blijven. Eet afwisselend en besteedt er aandacht aan.
Wat is er heerlijker dan een mooie zomeravond met een paar heerlijke gerechten op je balkon of terras? Maak van elke zomerdag een feestje en zorg goed voor jezelf. Verander je leefstijl en je huid toont al na enkele weken resultaat. Het begint bij jou!

Cover: Christopher Campbell