Home 5 Tips voor een healthy summer glow
Skin solutions

5 Tips voor een healthy summer glow

Op een zomerse stranddag heb je niet veel make-up nodig, want door de warmte lopen die kleurtjes toch maar uit. Maar een beetje glans en bronzer doen wonderen voor dat echte zomergevoel. Maar wat brengt je nu beter in een summer mood dan een mooie healthy summer glow op je gezicht? Bekijk onze tips hoe je dat in 5 simpele stappen voor elkaar krijgt!

Bereid je huid goed voor en maak je look af met wat subtiele, transparante tinten voor een natuurlijke summerlook met een stralende huid:

Verwijder dode huidcellen

Je kunt doen wat je wilt, maar als je huid schilferig aanvoelt en veel dode huidcellen heeft, zul je nooit die verleidelijke summer glow bereiken. Verwijder dus eerst die dode huidcellen met een milde peeling. Heel handig zijn deze Glow Peel pads met 20% glycolzuur, voor een gezonde, stralende huid. Wil je het extra snel aanpakken? Laat dan dit serum haar werk doen terwijl jij slaapt! Het serum exfolieert, hydrateert en voedt en de volgende ochtend wordt je wakker met een frisse glow!

Hydrateer je huid goed

Gun jezelf eerst een lekker maskertje, zodat je huid goed gehydrateerd is, want dat is het eerste vereiste voor een gezonde huid met een mooie glow. Zoals dit fijne exemplaar met honing dat het vochttekort in je huid meteen aanvult. Daarna kun je een beschermende crème gebruiken, zoals deze Colour Correcting Cream met SPF30 die onmiddellijk vocht inbrengt, de huid egaliseert en beschermt tegen de zon.

Get that glow!

Zomers is een foundation niet echt nodig, maar een zgn. 'dreamskin-activator' is wel een must voor een summer glow! Probeer deze fijne crème met bamboe-extracten eens en je zult versteld staan van het effect! Alle sporen van vermoeidheid worden vervaagd, terwijl de huid de hele dag fris aanvoelt. Een andere optie is de Glow Cream, die d.m.v. een blur-effect alle vlekjes wegvaagt. Ideaal als je kleine oneffenheidjes hebt. Deze crème geeft  je huid een parelachtige gloed die het licht subtiel reflecteert.

Gebruik aardetinten

Nu je al het voorwerk hebt gedaan, kun je het 'canvas', je huid een subtiel kleurtje geven om jouw zomerse glow beter uit te laten komen. Dit mooie, zomerse pallet bevat alleen maar natuurlijke aardetinten in matte en glanzende pigmentpoeders en is ideaal om je look te perfectioneren. Maak je look af met een beetje bronzer en glanspoeder op je wangen en jukbeenderen. Dit 'glow' pallet is daar perfect voor, omdat het zowel highlight als contouring tinten bevat.

Zwoele, zomerse lippen

Ook je lippen hebben bescherming nodig en daarom zijn deze lipsticks van Albus & Flora zo fijn! Want ze geven je lippen niet alleen een subtiel kleurtje, maar beschermen ze ook met maar liefst SPF 30! Deze Sheer Flora kleur is perfect voor zomerse nachten omdat er ook een parelmoer glansje in zit. Of ga je liever voor au naturel? Dan is deze lipbalm met kiwi-olie een perfecte aanwinst voor de zomer.

Heb jij ook zo'n zin in de zomer?