Home Hoe voorkom ik gespleten haarpunten en pluizig haar?
Hair solutions

Hoe voorkom ik gespleten haarpunten en pluizig haar?

Pluizig haar, gespleten haarpunten ... helaas kampen veel vrouwen hier dagelijks mee. Natuurlijk kun je dat droge haar afknippen, maar voorkomen is beter. Lees verder, hoe je de strijd aan kunt gaan tegen splijten en pluizen!

SOLUTIONS voor gespleten haarpunten en pluizig haar

Haar kan gaan splijten door uitdroging, te veel styling (vooral föhns en te hete hittestylers!), kleuren en andere chemische behandelingen. Daarnaast kan uitdroging ook pluizig haar als gevolg hebben. Het zijn 2 verschillende haarproblemen dus, die je wel vaak tegelijk ziet. Maar gelukkig kun je er iets aan doen!

Wat doe je tegen gespleten haarpunten?

Droog en beschadigd haar zal eerder splijten. Daarom is het van belang dit te voorkomen want als het haar eenmaal gespleten is, kan je het alleen nog afknippen. Als je niets aan je gespleten punten doet, zal je haar steeds hoger afbreken en wordt het dunner aan de uiteinden.

Dit kun je doen om dat te voorkomen:

  • Laat je haar met rust! Dus probeer niet te veel aan je haar te zitten, zo voorkom je wrijving.
  • Kijk daarom ook uit met borstelen. Doe dat niet te vaak en als je het doet, voorzichtig. Het is dan ook slim om te investeren in een kwaliteitsborstel, die het haar niet beschadigt.
  • Kijk uit met speldjes en elastiekjes. Draag je het haar graag in een staart? Gebruik dan elastiekjes die het haar niet beschadigen.
  • Voorkom overmatige hitte door styling. Dus zet je tang of haardroger wat lager en doe het niet te lang. Want dit kan je haar uitdrogen met gespleten punten als gevolg.
  • Verzorg je droge puntjes extra. Hieronder kun je lezen hoe!
  • En laat je punten regelmatig bijknippen. Doe dat het liefst iedere 6 weken, zo blijft je haar gezond en voorkom je spijten.

Hoe ga je pluizig haar tegen?

De belangrijkste oorzaken van pluizig haar is droog haar. Als je haar een tekort aan vocht heeft, gaat het pluizen. En daardoor kun je ook gespleten haarpunten krijgen. Hierboven kon je al lezen hoe je dat tegen kunt gaan.

Ook een te heten douche is slecht voor je haar. Het hete water wast de natuurlijke oliën uit het haar, waardoor het haar eerder uit zal drogen. Niet doen dus!

Wat je wel kunt doen? Een voedende haarolie gebruiken, op natuurlijke basis. Zo bescherm en voed je de droge haarpunten en voorkom je pluis.

ABHATI Chambal Sacred Hair Oil

Gebruik tegen het splijten van het haar en pluizig haar ABHATI Chambal Sacred Hair Oil, dit is een rijke gouden groeibevorderende mix van ayurvedische plantaardige en Indiase oliën. Verzwaart het haar niet en mag juist op de hoofdhuid gemasseerd worden, hierdoor wordt ook de aanzet van het haar gestimuleerd en bevordert.

De Chambal Sacred Hair Oil van ABHATI Suisse is geschikt voor alle haar- en huidtypes en is gebaseerd op oude Indiase wijsheid voor sterk haar en een gezonde hoofdhuid. De olie stimuleert en zuivert de hoofdhuid, behandelt gespleten haarpunten en voorkomt kroezen.

Over ABHATI

Een belangrijke drijfveer van ABHATI Suisse is de hoop op een schoner milieu en iets terug te doen voor de planeet en voor alles en iedereen die hierop leeft. ABHATI voert een duurzaam, fair trade beleid en investeert in degenen die met hen samenwerken. Zo ondersteunt ABHATI  boeren en boerinnen in India die actief betrokken worden in het proces en kan met de verkoop van elk verkocht product een meisje in India naar school worden gestuurd. Op dit moment staat de teller al op 378.000! En het doel is zo snel mogelijk de miljoen te halen, aldus Anju Rupal, oprichtster van ABHATI.

LEES OOK: Het interview met ABHATI oprichter Anju Rupal