Home Hoe onderhoud ik mijn highlights zonder dat ze geel worden?
Haarpraat

Hoe onderhoud ik mijn highlights zonder dat ze geel worden?

De zomer is nu pas echt begonnen en vakantieplannen worden gemaakt! Maar de zon  is helaas niet de beste vriend voor je blonde haar. Highlights zijn prachtig, maar maakt het haar wel kwetsbaar en de zon kan er ook voor zorgen dat je frisse blonde look al snel een gele waas kan krijgen!

Highlights, babylights of balayage

Ze zijn razend populair, behandelingen als highlights, babylights of balayage. Allemaal bedoeld om je haar een natuurlijke schakering van tinten te geven, alsof de blonde plukjes zijn opgelicht door de zon. Helaas kunnen deze highlights ook snel geel worden, vooral in de zomer. En die gele waas wil je natuurlijk voorkomen! Wees je er alleen wel van bewust dat deze technieken je haar ook kunnen beschadigen, dus behandel je haar met extra zorg.

Maar hoe verzorg je deze highlights het beste en waarmee voorkom je dat ze geel worden?

Highlights lichten plukjes van het haar op. Bij de kapper worden plukjes in folie met blondeermiddel gebleekt, waardoor het effect heel natuurlijk oogt. Babylights is eigenlijk hetzelfde als highlights, alleen hier zijn de plukjes minimaal, waardoor het effect nog subtieler is.

Balayage is een ander woord voor de highlights techniek. Ook heb je misschien wel gehoord van termen als 'contouring', waarmee het haar rond je gezicht vaak wat lichter wordt gekleurd dan de rest. Het komt er op neer dat het haar geen egale kleur krijgt, maar een rijke schakering aan kleuren, net zoals de natuur doet bij ongekleurd haar. Als je goed kijkt, bestaat dat ook uit vele verschillende nuances.


Uitgelicht: Producten voor je highlights


Tips voor verzorging van je highlights

  1. Zorg dat je haar voldoende gehydrateerd is, want highlights hebben de neiging tot uitdrogen. Neem wat vaker een vochtinbrengend haarmasker. Ook een beschermingsspray tegen zonnestralen helpt om je highlights, babylights of balayage in tiptop conditie te houden.
  2. Gebruik een zilvershampoo en het liefst ook een masker of (leave-in) conditioner die een gele waas tegengaat. Deze producten hebben vaak een paarse kleur en ze gaan geel haar tegen. Je zult zien dat je haar na regelmatig gebruik hiervan er veel frisser uit gaat zien!
  3. Was je haar niet elke dag. Vooral in de zomer is het verleidelijk om je haar wat vaker te wassen na een dagje zwembad of strand. Maar dat hoeft niet altijd met shampoo. Soms is het voldoende om je haar uit te spoelen met water. Als je haar toch wast, zorg dan voor een shampoo en conditioner voor gekleurd haar (of een speciale zilvershampoo) en neem een extra voedend masker. Er zijn ook speciale producten die je haar voeden na een dagje zon. Vraag je kapper voor de juiste producten en vergeet geen mini's mee te nemen als je op reis gaat!

Let er tot slot op dat je niet te vaak je haar laat highlighten en probeer het zeker niet vlak voor de vakantie te laten doen. Je kunt tijdens je vakantie beter het haar zo goed mogelijk verzorgen en beschermen met zonnesprays (voor het haar) en hoedjes, zodat je na de vakantie niet met een bos stro zit. Daarna kun je dan weer een afspraak met je kapper maken voor nieuwe highlights en zo voorkom je dat ze geel worden!

Lees meer over: balayage - lowlights - Ultimate Blond - Verzorging blond haar

Coverbeeld: Elina Sazonova