Home Hoe versterk ik mijn kwetsbare blonde haar?
Hair solutions

Hoe versterk ik mijn kwetsbare blonde haar?

Of het haar nu geblondeerd is of van nature blond, deze populaire haarkleur is de meest kwetsbare van allemaal! Blond haar is snel poreus en daardoor erg kwetsbaar. Bovendien is blonderen een van de meest ingrijpende kleurveranderingen en dat kan beschadigd en droog haar tot gevolg hebben. Daarom is het belangrijk dat je heel voorzichtig omgaat met je blonde lokken, zodat je haar niet verandert in een dorre bos stro of - nog erger - gaat afbreken. Lees hier wat je kunt doen om dit te voorkomen.

SOLUTIONS voor geblondeerd haar

Als je haar net een tintje lichter is gekleurd, verlaat je vaak met een grote glimlach de kapsalon. Je blonde haar schittert in de zon en jij kunt de hele wereld aan! Maar met de tijd kunnen je blonde lokken dof en dor worden en dan vergaat het lachen je wel! Herkenbaar? Lees snel verder!

Waardoor verzwakt blond haar zo snel?

Je haar oplichten is een chemisch proces dat het pigment in je haar weghaalt. Door een blondeermiddel worden de haarschubben geopend, waardoor een oxidatiemiddel de haarschacht binnendringt en het pigment in je haar kan verwijderen. Hoe langer je het blondeermiddel in je haar laat zitten, hoe meer pigment het oplost en hoe lichter je haar wordt.

Poreus blond haar is kwetsbaar

Het risico bestaat dat de haarschubben permanent open blijven staan. Hierdoor kan het haar uitdrogen en afbreken. Je haar oplichten zal altijd wat schade toebrengen, maar dit kun je beperken door de juiste verzorging.

Tips om blond haar te verzorgen

Met deze tips versterk je jouw kwetsbare gouden lokken!

 1. Was je haar niet elke dag - Hierdoor kunnen de natuurlijke oliën op je hoofdhuid je haar hydrateren. Een ander voordeel is dat je het haar minder vaak hoeft te stylen met hittestylers. Gebruik eventueel een droogshampoo tussendoor als je je haar toch te vet vindt.
 2. Wees voorzichtig met nat haar - Gebruik altijd een leave-in conditioner voor het kammen en kijk uit met het borstelen van je natte haar. Nat haar kan namelijk sneller afbreken. Ontwar je haar liever eerst met je vingers.
 3. Gebruik een hittebeschermer bij het föhnen - Haardrogers, stijltangen en andere hittestylers kunnen je haar beschadigen en een beschermproduct helpt je haar beschermen en voorkomt afbreken. De HEART OF GLASS SHEER GLAZE geeft je haar hydratatie en bescherming tegen hitte en UV-straling.
 4. Laat je haar regelmatig bijpunten - Gespleten haarpunten kunnen verder uitscheuren en daardoor afbreken, daarom is het slim om je dode punten door een kapper af te laten knippen.
 5. Neem supplementen - Zorg dat je geen vitaminetekort hebt en slik extra biotine voor een sterke haarbos. Er zijn ook veel speciale supplementen voor gezond haar op de markt. Vraag je kapper om advies.
 6. Gebruik alleen de beste verzorging - Investeer in je haar als je een bos stro wilt voorkomen! We kunnen het niet genoeg benadrukken; gebruik de beste verzorgingsproducten die je je kunt veroorloven! De nieuwe lijn van Davines, Heart of Glass is speciaal ontwikkeld voor blond haar, vraag je Davines kapper naar deze producten of lees verder!

Als je je haar met Heart of Glass behandelt, lijkt het net of je blonde haar opnieuw gekleurd is.

Monique Prins , Davines National Master Trainer

De Heart of Glass solution

Deze nieuwe verzorgingslijn is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de belangrijkste behoeften van geblondeerd en natuurlijk blond haar. De producten beschermen en herstellen de haarvezel, terwijl de kleur behouden blijft. Het maakt het haar beter doorkambaar en is geschikt voor dagelijks gebruik.

Na lang wetenschappelijk onderzoek in de Davines laboratoria zijn de gepatenteerde Biacidic Bond Complex en Fortyfying Botanical Shield gecreeërd die, in combinatie met natuurlijke ingrediënten zoals baobab extract en Jackfruit. Hierdoor is de lijn perfect voor geblondeerd en natuurlijk blond haar, evenals verzwakt haar door hittestylers. Bovendien wordt het natuurlijke pigment versterkt. Hierdoor wordt het blonde haar weer helder en kan het haar weer gaan glanzen.

Features Heart of Glass
 • +67% Doorkambaarheid van droog haar.
 • Tot +40% Weerstand tegen breken van het haar met 5 minuten inwerktijd met de Intense Treatment, tot +57% met 10 minuten verwerkingstijd.
 • De ingrediënten zijn tot 96,8% natuurlijk en tot 98,5% biologisch afbreekbaar.
 • De verpakking is Co2 neutraal geproduceerd en gemaakt van post-consumer plastic.
 • De producten zijn vrij van siliconen, sulfaten, parabenen en synthetische pigmenten.

LEES OOK: Nieuw: Davines Heart of Glass