Home Beauties met sproetjes - 5 dingen die je nog niet wist over sproeten
De expert

Beauties met sproetjes - 5 dingen die je nog niet wist over sproeten

Helaas zien we steeds minder roodharigen en daardoor ook steeds minder vrouwen met die schattige sproetjes. Vroeger werden sproeten vaak lelijk gevonden, maar gelukkig zien we daar tegenwoordig wel heus de schoonheid van in! Kijk maar naar de foto's van deze freckled  beauties - dat zegt eigenlijk alles!

5 feiten over sproeten

  1. Sproeten bevatten een hoog niveau Melanine. Dit is het pigment dat onder anderen verantwoordelijk is voor de kleur van je ogen, huid en haar. Melanine maakt bepaalde delen van je huid dus donkerder, waardoor ze werken als een sunblock. Bij sommige mensen is deze vorm van proteïne evenredig over de huid verspreid. Bij anderen hoopt het zich op, wat zich uit in sproetjes.
  2. Sproeten worden donkerder in de zon. Ook dit komt door melanine. Ze vervagen weer als de zon verdwijnt.
  3. Babies hebben geen sproeten, je wordt er dus niet mee geboren. De huid moet eerst blootgesteld worden aan zonlicht, voordat sproeten verschijnen.
  4. Sproeten zijn gelinkt aan hetzelfde gen dat zorgt voor je kleur haar en ogen. Dit gen bepaalt hoeveel melanine je produceert en welke vorm.
  5. Niet alle roodharigen hebben sproeten; ook andere haarkleuren kunnen gepaard gaan met sproeten; het komt wel vaker voor bij red heads.

Hou jij van sproetjes en heb je ze zelf ook?

Cover: taylor hernandez

 

Laten we juist onze verschillen omarmen! Met ook producttips voor de huid met sproeten.