Home Skin fasting voor een schoon canvas
De expert

Skin fasting voor een schoon canvas

Zelf ben ik groot fan van één avond in de maand geen product op mijn huid aan te brengen. Ik noem dit mijn Skin Fasting Avond. Hoe ziet dit eruit? En wat is mijn beweegreden?

Witte wilg

Je reinigt je huid effectief met een natuurlijk en biologisch product, zelf doe ik dat op basis van witte wilg. Witte wilg bevat een aanzienlijke hoeveelheid aan Salicylzuur, welke het talg tot diep in de poriën reinigt zonder deze uit te drogen.

Detox

Een echte detoxende reiniging die transformeert in een foam (zonder SLS/SLES). Gevolgd door een heerlijke zachte dieptereiniging met een milde korrel. Hiermee worden de dode huidcellen verwijderd en creëer je weer een heerlijk schoon canvas! Ook deze dieptereiniging is opgebouwd uit 99,9 % natuurlijke en 52% biologische ingrediënten die de PH-waarde (natuurlijke beschermlaagje van de huid) niet aantast.

Hierdoor heb je geen lotion of tonic meer nodig . Daarna laat je de huid aan de lucht drogen en kruip je bijvoorbeeld lekker relaxed op de bank met een kop Detox-kruidenthee.

Reset voor je huid

Een huid Skin Fasting houdt in dat je een avond in de maand de huid even laat resetten. Zelf merk ik, dat wanneer ik dit doe, mijn huid eerst ietwat trekkerig voelt. Maar binnen een uur weet mijn huid dan zichzelf weer te herstellen. Dus geeft mijn huid mij zelf aan dat ik op de juiste manier mijn huid verzorg. Hoe geweldig is dat!

Op de juiste weg?

Als je dus niet goed weet of jij op de juiste weg zit qua huidverzorging zal je merken dat je huid trekkerig blijft, gevoelig wordt of zelfs wat vettig gaat worden. Dit om het gemis van 'water' hydratatie in de huid op de vangen. Een absolute aanrader zo’n Skin Fasting Avond, een gezonde en heerlijke start voor een fijne zomer.

Tekst: Matthia de Jong