Home Het geheim van mooi en gezond ouder worden
De expert

Het geheim van mooi en gezond ouder worden

Iedereen wil oud worden maar niemand wil oud lijken. Het uiterlijk speelt een grote rol bij het ouder worden en met gezond verstand en de juiste leefwijze kunnen we de natuur een beetje helpen.

Hoe worden we mooi en gezond oud?

Dit is ook de reden dat we zo ontzettend veel innovaties tegenkomen op het gebied van ‘anti-aging’. Geweldig natuurlijk, maar we verliezen soms uit het oog dat we allemaal uiteindelijk toch ouder worden en deze tekenen hoe dan ook gaan zien. Laten we daarom de focus leggen op het mooi oud worden. Maar hoe pakken we dit aan?

Voed je huid

Leg je focus op het voeden, hydrateren en beschermen van je huid. En niet alleen je gezicht, vergeet je lichaamshuid ook niet. Denk hierbij aan jouw binnen- en buitenkant. Drink voldoende, gebruik enkel veilige, liefst biologische huidverzorgingsproducten zonder huidbelastende stoffen, slaap goed en maak de weerstand van je huid in topconditie zodat deze je helpt beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast is het belangrijk om gezond te eten en je huid tegen UV straling te beschermen. Met name UVA welke dieper dan UVB straling de huid binnendringt.

Vitamines voor je huid

Voor de binnenkant zijn vitamine B2, B3, en B8 zeer belangrijk voor een gezonde huid. Vitamine B2 vind je met name in groente, fruit en graanproducten.

Daar komt voor mij een heel belangrijke vitamine bij: Vitamine C. Persoonlijk sla ik geen dag over in mijn vitamine C gebruik. Waarom? Dit is namelijk dé co-factor van de fibroblast, aanwezig in de lederhuid, om collageenvezels te kunnen maken. Dat wil zeggen de essentiële stof, welke je huid niet zelf kan aanmaken en je dus zowel van binnen alsook van de buitenkant moet toevoegen aan je huid.

Persoonlijk sla ik geen dag over in mijn vitamine C gebruik.

Uiteraard gebruik ik ook dagelijks mijn portie vitamine C in mijn huidverzorging: een zeer actief biologisch serum, welke vitamine C haalt uit de Acerola – West Indische Kers waarin 20 keer meer vitamine C zit dan in een sinaasappel. Dit is een boost voor de versteviging en veerkracht van mijn huid.

Laat je huid stralen!

En als laatste wil ik er graag aan toevoegen dat wanneer je je goed voelt, je straalt en dat is toch het mooiste wat er is, dan maakt een lijntje meer of minder echt niet meer uit!

Tekst: Matthia de Jong

Foto: Leah Kelley