Home 5 Make-up tips voor als je wat ouder bent
De expert

5 Make-up tips voor als je wat ouder bent

Als je ouder wordt krijg je wat meer lijnen in het gezicht door verslapping van de spieren, en de huid valt wat ruimer om de schedel door vermindering van het vetweefsel. Door het gebruik van de juiste make-up producten kan je er op iedere leeftijd stralend uitzien.

Hier volgen wat tips voor de oudere huid om rekening mee te houden.

1. Foundation

Gebruik bij voorkeur een foundation die niet te dekkend is. Hoe dikker de foundation, hoe erger je deze op de huid ziet zitten. Bovendien heeft deze de neiging om in de rimpeltjes te kruipen. Mooie producten om te gebruiken zijn de BB creams, deze geven een zeer natuurlijke uitstraling of een mineraal poeder. Deze is makkelijk aan te brengen met een kwast en ziet er ook heel natuurlijk uit. Bovendien is deze laatst genoemde ook zeer geschikt voor de meest gevoelige huid.

Hoe dikker de foundation, hoe erger je deze op de huid ziet zitten.

Micky Jooren

Naarmate de huid ouder wordt, wordt deze ook wat droger, gebruik daarom geen fixingpoeder. Deze kan droog en trekkerig aanvoelen en geeft al snel een maskerachtig effect.

2. Blusher

Als je een blusher gebruikt kies dan een crème blusher voor een mooi natuurlijke resultaat en een subtiele glans op de huid. Belangrijk is dat deze mooi hoog op het jukbeen wordt aangebracht, dit geeft een wat jonger effect. Werk bij voorkeur met zachte tinten.

3. Wenkbrauwen

Zorg altijd dat de wenkbrauwen mooi geëpileerd zijn. Daarna eventueel bijtekenen met een wenkbrauwpoeder of potlood. Als het haar grijs is pak dan ook een grijze of grijsbruine kleur, zeker niet te donker! Is het haar geverfd in een bepaalde kleur dan kan je de kleur van de wenkbrauwen daarop af stemmen. Belangrijk is dat de wenkbrauw een duidelijk model krijgt en dat deze nooit te hard wordt in het gezicht.

4. Ogen

Voor een eenvoudige oogmake-up breng je met een kohlpotlood een lijntje aan tussen de wimpers, aan de bovenkant en aan de onderkant van het oog. Je vervaagt dit lijntje met een dun oogschaduwkwastje. Daarna breng je veel mascara aan.

Je kan ook kiezen voor een uitgebreidere oogmake-up. Dan begin je met een lichte kleur onder de wenkbrauw, een kleur naar keuze op het bewegend ooglid en een donkere arcadeboog ertussen. Als de huid is verslapt en de arcadeboog hangt over het ooglid, zet dan een rustige, matte kleur op de arcadeboog. Vermijd te donkere kleuren! Op het ooglid is het juist wel mooi om glans te gebruiken, omdat dit grotendeels wegvalt. Ook kan het mooi zijn om het ooglid en de arcadeboog juist in een rustige kleur te houden. Er mag altijd veel mascara gebruikt worden!

5. Mond

Tenslotte is een frisse kleur lipstick aan te bevelen. Als je ouder wordt verdwijnt ook het volume uit de lippen. Het is mooi om met een lippotlood de contouren van de mond wat groter te tekenen. Houd wel rekening met de vorm van het gezicht. Omdat er veel rimpeltjes kunnen zitten bij de mond is het gebruik van een vette lipstick of een gloss niet aan te raden. Deze gaat sneller uitlopen en blijft minder lang zitten.

Make-up: Carola Smans @Micky Jooren visagie opleidingen | Fotograaf: Michel Zoeter | Model: KIm