Home Nepwimpers? Alles over wimpers zetten
De expert

Nepwimpers? Alles over wimpers zetten

Wil je ook van die volle, lange wimpers? Soms kunnen kunstwimpers de oplossing zijn, vooral als je een feestje hebt. Maar hoe moet je ze eigenlijk aanbrengen?

Als je de onderstaande stapjes zorgvuldig opvolgt, is het straks een fluitje van een cent, want je wordt er natuurlijk steeds handiger in!

Dit zijn de 6 stappen voor mooie kunstwimpers:

1. Start om je wimpers te krullen met een wimpertang. Gebruik daarna je make-up en gebruik ook een (liefst zwarte) mascara. Laat de mascara eerst goed drogen voordat je verder gaat.

2. Check de lengte van je kunstwimpers. Deze moeten een paar millimeters voor je binnenste ooghoek beginnen en mogen niet langer zijn dan je buitenste ooghoek. Knip de nepwimpers eventueel op lengte.

3. Als je tevreden bent over de lengte buig je de nepwimpers een beetje om ze soepel te maken. Je kunt ze bijvoorbeeld buigen om het steeltje van een make-up kwast.

4. Breng vervolgens lijm aan op de wimperband van je kunstwimper en laat die 20-30 seconden drogen. De lijm moet echt 'plakkerig' aanvoelen zodat de wimper goed kan hechten.

5. Pak de wimper dan voorzichtig vast met een pincet en kijk omlaag, zodat de de kunstwimper zo dicht mogelijk tegen je wimperrand kunt vastzetten. Druk de wimper goed aan en werk van buiten naar binnen.

6. Trek als beide strips vastzitten een lijn met een eyeliner (liefst vloeibaar) om zgn. 'gaten' op te vullen. Geef je wimpers nog een laag mascara en klaar!

Ben je klaar om te shinen met jouw mooie wimpers? Veel plezier!