Home Stap voor stap de NO Make-up Look
De expert

Stap voor stap de NO Make-up Look

Hou je van make-up maar wil je niet dat jouw huid er opgemaakt uitziet? Dan is de 'no make-up look' vast iets voor jou.

Modellen kunnen er altijd prachtig uitzien met hun natuurlijke schoonheid. Ze hebben vaak een gladde, stralende huid ... maar hebben ze dat van nature of lijkt dat maar zo?

Ik geef je een aantal tips om een stralende gezonde huid te creëren.

Stap 1: huidverzorging

De No make-up look begint bij de verzorging van de huid. Een goede verzorging zorgt ervoor dat de huid goed blijft functioneren. Dat betekent iedere avond de huid grondig reinigen met een reinigingsmelk of -olie, nareinigen met een lotion en daarna een goede voedende nachtverzorging gebruiken. Voor overdag bij voorkeur een crème met een hoge beschermende factor.

Stap 2: Primer

Om de make-up goed te laten hechten op de huid kan je een primer gebruiken. Een goede primer egaliseert de huid en laat lijntjes en rimpeltjes minder opvallen.

Stap 3: Foundation

Voor het egaliseren van de huid kan je het beste een BB cream gebruiken of een lichtdekkende foundation. Waar nodig kan je plaatselijk een wat meer dekkend product gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld ook voor donkere kringen bij de ogen.

Je kunt de make-up fixeren met een klein beetje poeder, hierdoor blijft deze beter zitten. Maar als het niet echt nodig is gebruik dan geen poeder. We hebben op dit moment een glowy trend in de make-up, dus hoe meer glans hoe beter.

Stap 4: Blusher

Voor de wangen kan je een zachte kleur crème blusher gebruiken, bijvoorbeeld oudroze, perzik of abricot. Breng de crème aan met je vingers op de koontjes. Dit maakt de huid ook jonger. Daarboven kan je een glanzende crème highlighter aanbrengen. Deze geeft een extra accent aan de jukbeenderen

Stap 5: Wenkbrauwen

De wenkbrauwen zou je een beetje op kunnen vullen met een wenkbrauwpoeder en daarna fixeren met een speciale wenkbrauwgel.

Stap 6: Ogen

Voor een frisse blik werk je met zachte kleuren op de ogen. Een highlighter op de binnenkant van je ogen geeft meteen een open en frisse blik. Verder zijn zacht goud, bruin, rosetinten, off white enz. heel mooi bij deze no make-up look. Een dun donker oogpotloodje langs de wimperrand maakt de ogen toch wat sprekender en tenslotte breng je de mascara aan.

Stap 7: Lippen

Een zachte kleur lippenbalsem of crème lipstick maakt de look helemaal af.