Home Zo breng je foundation aan zonder dat je het ziet
De expert

Zo breng je foundation aan zonder dat je het ziet

Iedere vrouw droomt er van: een stralende huid en een huid die er gezond uitziet. Naast de noodzakelijke verzorging is er met de juiste foundationkeuze ook veel te bereiken.

'Onzichtbaar' foundation gebruiken

Op dit moment is de trend om de huid zo egaal mogelijk te laten lijken met zo weinig mogelijk foundation. Kies daarom voor een transparant of mild dekkend product, bijv. een BB cream. 

Een andere mogelijkheid is om de foundation plaatselijk op de huid aan te brengen. De meeste verkleuringen van de huid zitten in de middenbaan van het gezicht, denk aan rode neus en rode wangen. Als je de foundation als eerste daar aanbrengt, worden deze gedeeltes beter gedekt. Daarna kun je de foundation naar het voorhoofd en de kaaklijn uitwerken. 

Kies de juiste kleur foundation

Kies ook zorgvuldig de goede kleur die bij je huid past. Het doel van de foundation is om de huid te egaliseren en niet om deze van kleur te veranderen, wat vroeger altijd gedacht werd. Test daarom altijd de kleur van de foundation op de wangen (omdat daar de meeste roodheid zit) en op de kaaklijn. Bij twijfel kun je de foundation ook nog in de hals testen. De kleur van de kaaklijn en hals zijn bepalend omdat je deze kleur naar boven uitwerkt. 

Als je dat niet doet zou je bij kleurverschil van het gezicht en decolleté, het decolleté ook volledig mee moeten nemen met de make-up en dat wil niemand meer tegenwoordig! 

TIP van Micky

Door de middenbaan van je gezicht (voorhoofd, neus, kin) iets lichter te maken met een lichtere foundation of concealer lijkt je gezicht smaller.

Zo breng je de foundation aan

Je kan een foundation op 3 verschillende manieren aanbrengen:

  1. Met de vingers, dan heb je iets meer dekking. Dat betekent dat je ook minder van het product hoeft te gebruiken. 
  2. Met een make-up sponsje. Op deze manier komt de foundation wat natuurlijker op de huid, het sponsje kan droog of vochtig gebruikt worden. Een vochtig sponsje maakt de foundation dunner, waardoor deze er nog natuurlijker uit ziet. 
  3. Tenslotte kan je de foundation ook aanbrengen met een kwast. Als je met de foundationkwast werkt, zorg dan dat je korte bewegingen maakt. Ander kan de foundation gaan strepen.

Credits: Fotograaf: Michel Zoeter | Model: Romy van Boxtel | Make-up: Charlotte Quaadvlieg @MickyJooren Opleidingen

Meer tips van Mickey?