Home Laten we juist onze verschillen omarmen!
Get the look

Laten we juist onze verschillen omarmen!

Niemand is hetzelfde, we zijn allemaal uniek. En toch stoppen we mensen graag in hokjes, plakken we labels op groepen en waarom eigenlijk? Om de wereld overzichtelijker te maken voor onszelf? Zo hebben we labels voor allerlei tinten huidskleur, huidtypes, soorten ogen en haar. Maar we gaan verder en benoemen groepen als dik of dun, jong of oud. Zodra je boven een bepaalde leeftijd bent, val je in de groep senioren. Mannen zijn mannen en vrouwen vrouwen. Mensen met 'spleetogen' zijn Aziaten en als je sproetjes hebt, ben je een 'sproetenkopje'. Maar wat als je je helemaal geen 'senior' voelt en jezelf helemaal niet 'dik' of 'dun' vindt? Wat als je een Chinese vader hebt en een Schotse moeder? Wie ben jij dan? Laten we onze verschillen omarmen en niet zo moeilijk doen. Wees jezelf, jouw eigen unieke zelf!

Niet voor niets is ons thema deze maand diversiteit, want het is belangrijk om hier aandacht aan te blijven besteden. En natuurlijk mogen we verschillen wel benoemen, zolang we niet gaan wijzen of oordelen. Maar soms is het wel handig om ergens een labeltje op te plakken. Zo heeft een oudere huid andere verzorging nodig dan een jonge huid. En als je sproetjes hebt, wil je liever geen pigmentvlekken ontwikkelen en je huid beschermen tegen de zon. Kroeshaar is vaak droog en heeft dan extra voeding nodig en de mannenhuid heeft gezichtsbeharing, waardoor milde scheerproducten gewenst zijn.

Dus laten we - zonder oordeel - eens een paar tips delen voor de volgende clichétypetjes:

Tips voor 'sproetenhuidjes'

Jouw tere huidje moet je zeker heel goed beschermen tegen de zon. Zo zorg je dat sproetjes geen pigmentvlekken worden! Want sproetjes zijn niet alleen heel leuk, een ander voordeel is dat mensen met sproeten eigenlijk nooit last hebben van puistjes. Hun huid is eerder droog en kan daarom veel baat hebben van af en toe een voedend gezichtmasker. Je huid is licht en daarom staat jou een nude lipstick meestal heel mooi voor een naturel look. Je bent prachtig!

Tips voor 'huidjes met pukkeltjes'

Als je last hebt van een vette huis met af en toe pukkeltjes, dan is het verstandig om je huid af en toe een detox te geven. Je gezicht goed reinigen is het halve werk, maar let op dat je een mild product gebruikt. Mensen met een vette huid maken te vaak de fout door hun huid te reinigen met agressieve producten. Deze olie met houtskool, haalt op milde wijze alle onzuiverheden weg. Een keer per week een speciaal maskertje kan ook goed helpen. En bedenk; als je nu last hebt van een vette huid, zul je er later als je ouder bent, blij mee zijn. Dit huidtype heeft op oudere leeftijd veel minder rimpels en lijntjes!

Tips voor 'kroeshaartjes'

Jouw fijne kroeshaar moet je heel voorzichtig verzorgen met milde producten, want meestal is dit een heel droog en kwetsbaar haartype. Gebruik een vochtinbrengende shampoo en wees zeker niet scheutig met een conditioner of treatment! Je boft, want met jouw haartype kun je meer kanten op dan je denkt. Zowel de milimeter look staat jou waarschijnlijk geweldig, net zoals een uitbundige, volle afro-look! Gebruik wel wat haarolie om je krullen extra glans te geven en met jouw donkere huid staat een dieppaarse lipstick heel mooi. Deze lipstick beschermt je huid ook nog eens tegen de zon.

Tips voor 'red heads'

Jouw rode haren zijn het meest exclusieve haartype op deze wereld, dus wees er zuinig op! Alleen het beste is goed genoeg voor jouw lokken, dus waarom zou je niet investeren in haarverzorging op maat gemaakt voor jou? Met je rode haren heb je waarschijnlijk een lichte huid (al dan niet met sproetjes) die snel onrustig is. Een kalmerend product kan dan wonderen verrichten voor jouw huidtype!

Lang leve onze verschillen, dat maakt de wereld alleen maar leuker!

Ook zelf kun je wat diversiteit in je leven brengen door niet altijd hetzelfde te willen uitstralen. Experimenteer eens en kijk waar je je fijn bij voelt!

Tips voor 'blondjes'

Blond haar is prachtig, maar let wel op dat je geen gele gloed krijgt, dat is zonde van je mooie blonde lokken! Deze shampoo en conditioner gaan die tegen en laten je haar weer shinen. Ook moet je voorzichtig zijn met je haar in de zon. Gebruik liever een beschermspray tegen UV-stralen. Is je haar erg poreus en verzwakt? Overweeg dan een supplement, speciaal om je huid en haar een boost te geven. En bij gouden haren, hoort een golden glow! Deze bodylotion geeft je hele lichaam een warme gloed, terwijl de huid intensief wordt verzorgd.

Tips voor 'hipsters'

Als je een baard wil laten staan, betekent dat niet dat je je helemaal niet meer hoeft te scheren. Zorg voor de perfecte grooming en geef definitie aan je baard door een milde scheercrème te gebruiken. Gebruik erna een aftershave balsem om de huid te kalmeren. Of investeer in een handige set, waarmee je alles hebt wat nodig is voor een prachtige baard!

Staat jouw type er niet bij? Vraag je kapper of schoonheidsspecialist om advies. Zij kijken naar wie je écht bent en kunnen je zeker een passend advies op maat geven. Lang leve onze verschillen, dat maakt de wereld alleen maar leuker!