Home 4 redenen waarom je niet moet contouren
De expert

4 redenen waarom je niet moet contouren

Het is helemaal trendy. Tegenwoordig zie je overal foto’s en filmpjes opduiken van mensen die contouring uitleggen en laten zien. Het ziet er bijzonder vreemd uit en het resultaat lijkt fantastisch. Je kunt je hele gezicht vormen en shapen zoals hij het mooiste tot zijn recht komt, maar zitten er eigenlijk ook nadelen aan? Ja! En die leg ik je hier uit.

Lees ook:

[su_button url="/leuk-om-te-krijgen-en-om-te-geven-de-exclusieve-giftboxes-van-aveda/" background="#40FF00" color="#000" size="5" wide="yes" center="yes" radius="5" icon="icon: arrow-right" icon_color="#000000"]De beauty cadeautip voor de komende feestdagen[/su_button]

Nummer-1

Tijd

Allereerste ben je een belachelijk lange tijd bezig om die dikke laag concealer erop te smeren en te blenden. Heb je echt zin om ’s ochtends een kwartier langer voor de spiegel te staan om je gezicht te vormen? Dit alleen zou natuurlijk niet een reden zijn om het dan maar niet te doen, maar het speelt zeker wel mee.

Nummer-2

Slechte huid

Concealer is een dikke substantie. Het is bedoeld om kleine oneffenheden of kringen en dergelijke weg te werken, te camoufleren. Het is totaal niet bedoeld om je hele gezicht mee in te smeren om te contouren. Als je je hele gezicht met concealer insmeert, sluit je je huid af. Dit heeft tot gevolg dat je huid verstopt raakt en je zult hierdoor sneller plekjes krijgen die je niet op je gezicht wilt hebben.

734471-O

Nummer-3

Plamuur

Contouren is oorspronkelijk bedoeld voor modellen tijdens fotoshoots en catwalkshows. Je shapet daarmee het gezicht tot een mooie look die er goed uit ziet van veraf of op een foto. Wat gebeurd er nu als je dit bij jezelf gaat doen? Je krijgt een onwijs dikke plamuurlaag op je gezicht. Bij catwalks valt dit niet op, want je ziet het van veraf in speciaal licht en op foto’s zie je dit niet, door de bewerking die er daarna nog overheen wordt gegooid. Maar in je dagelijks leven, zie je die plamuurlaag wel degelijkt op je huid zitten. Daarbij geeft concealer ook nog eens flink af en welke jongen zit er nu op te wachten dat zijn mooie witte shirt oranje kleurt van jouw gezicht, als je lekker tegen hem aankruipt?

Nummer-4
Andere manieren

Je gezicht shapen kan niet alleen met concealer, maar ook met poeder. Je hebt speciale highlighters in poedervorm of in vloeibare vorm. Die speciaal zijn bedoeld om bijvoorbeeld je jukbeenderen en het stukje onder je wenkbrauw op te lichten. Ook zit hier een lichte glans in, waardoor dit mooi oplicht. Dit ziet er veel mooier en natuurlijk uit dan een laag concealer die je gebruikt om te contouren.
Ook de lowlights kun je met een donkere poeder accentueren. Zo kun je bijvoorbeeld blush gebruiken om je jukbeenderen mooier naar voren te laten komen en meer diepte creëren in je gezicht. Of gebruik een shape pallet met een donkere kleur. Poeders sluiten je huid niet helemaal af en zijn daardoor veel minder slecht voor je huid.

Meer artikelen over HUID & BEAUTY