Home Zelfbruiner & Haarparfum van eigen bodem
Testpanel

Zelfbruiner & Haarparfum van eigen bodem

Kennen jullie het exclusieve Nederlandse merk Oolaboo? Dit is een skin- & haircare merk dat alleen bij de kapper of beautysalon verkrijgbaar is. Niet goedkoop, maar wel met veel zorg gemaakt met de beste (natuurlijke) ingrediënten.

Onlangs brachten ze een niet-ruikende zelfbruiner en een wel-ruikende haarolie op de markt en ik mocht ze uitproberen!

Oolaboo Skin Superb Organic Spray-on Bronzer

oolaboo-selftan

Deze selftan spray is geschikt voor zowel het gezicht als je hele lichaam. Ikzelf hou niet zo van zelfbruiners voor mijn gezicht en heb hem dus alleen op mijn lichaam gebruikt en met name op mijn (witte winter) benen. Aan ingrediënten geen gebrek, ik lees dat er o.a. aloë vera, groene thee, vitamine E en A en het co-enzym Q10 in zit. De spray werkt dus ook kalmerend en zou zelfs iets tegen huidveroudering doen! Nu hoeft dat voor mij niet allemaal, daar heb ik wel een bodylotion voor. Als hij z'n werk maar doet - en dat wil zeggen: mij een natuurlijke bruine kleur geeft.

Ik krijg er ook een handige handschoen bij, zodat ik daar op kan sprayen en niet meteen mijn hele badkamer ook bruin is. Dat werkt goed. Ik spray wat in de handschoen en wrijf dat met cirkelvormige bewegingen op mijn (gehydrateerde!) benen. Het is heel belangrijk dat je benen niet droog of schilferig zijn als je dit gat gebruiken. Dus zorg dat ze goed gescrubd zijn en ik breng vooraf altijd eerst wat bodylotion op. Dan weet ik zeker dat dit goedje fijn uitsmeert en mijn benen niet vlekkerig worden.

De geur is lekker fris en subtiel, helemaal niet wat je van zelfbruiners gewend bent. Meestal stink je dan een uur in de wind, maar dat is nu echt niet het geval. Fijn! Verder bruint hij niet heel erg, je moet het echt in laagjes doen. Dus even geduld hebben, maar het resultaat is wel natuurlijker. Maar je moet nog steeds uitkijken. Ik merkte dat toen het zulk mooi weer was en ik snel mijn rokken weer aan wilde, ik ongeduldig was en soms teveel gebruikte. Dat wordt meteen afgestraft met toch wat naar oranje neigende benen, dus kijk uit!

Maar verder is het een heel fijn product. Het komt in een plastic fles met spray, die fijn aanvoelt. Niet goedkoop, maardat is dit merk niet, je betaalt €39,95 voor 200ml. Voordeel is wel weer dat je er heel lang mee doet, dus misschien toch niet zo'n enorme investering voor een zomer.

Oolaboo Blushy Truffle Protective Hair Perfume

oolaboo-hairperfume

Deze hair perfume komt in een glazen sprayflacon van 50ml. Opvallend is de korte ingrediëntenlijst, daar hou ik wel van. Het is dus een heel puur product met hoofdbestanddelen sinaasappel, kokos en Bachbloesem. De geur is ontwikkeld in het Franse Grasse, waar bijna alle beroemde parfums vandaan komen. De geur is ook heerlijk, ik ruik vooral de kokos en het doet me aan de zomer denken. Ook blijft de geur lang handen maar is niet overheersend. Alleen ... er wordt gezegd dat dit een gewichtsloze parfum is, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik voel wel degelijk de olie en kan hem niet zomaar opdoen, als bijvoorbeeld met een glansspray. Dit product verzwaart mijn haar wel en uiteindelijk (want de geur is echt heerlijk!) gebruik ik hem na het wassen, als haarolie.

Ik weet niet of ik dit product zou aanschaffen voor €34,50. Sommige haarproducten ruiken tenslotte ook heerlijk en ik gebruik elke dag toch een parfum. Het is zo'n extra product dat ik eigenlijk best makkelijk kan missen. Ik kan me alleen voorstellen dat dit fijn is voor een zonvakantie en het je niet uitmaakt of je haar wat vet wordt. Want deze spray beschermt je haar tegen de zon.

Eindoordeel

Dus van de twee producten gaat mijn voorkeur duidelijk uit naar de zelfbruiner. Gaat lang mee, ruikt voor de verandering eens lekker en - als je geduld hebt - krijg je er een natuurlijk bruine kleur door. Het haarparfum zie ik meer als een haarolie met een heel lekkere geur. Maar als ik dan heel eerlijk ben, heb ik fijnere haaroliën gebruikt. Voor alleen een parfum vind ik hem te vettig.