Home Wordt huidirritatie minder met Absolution?
Testpanel

Wordt huidirritatie minder met Absolution?

Ik had bij Absolution al een behandeling gehad, waar ik erg enthousiast over was, dus ik stond echt te popelen om een paar producten voor langere tijd te proberen. De producten die ik heb getest waren speciaal voor mijn huid uitgekozen, het kan dus zijn dat jij andere producten nodig hebt voor jouw huid. Bij Absolution geven ze advies welke producten goed zijn voor je huid.

De verpakkingen van Absolution vind ik echt erg bijzonder. Omdat de producten natuurlijk zijn, zitten er geen chemische ingrediënten in die het product langer goed houden, wel zitten er natuurlijke ingrediënten in zoals olie. Maar om het product ook op een andere manier langer goed te houden, hebben ze goed nagedacht over de verpakkingen.  Elke fles is zo gemaakt, dat je het product kunt doseren, maar daarna sluit het weer perfect af. Je kunt dus niet met je vingers aan het product zitten en zo komen er dus geen bacteriën in.

Wat ik ook heel gaaf vind aan de verpakkingen is dat er over na is gedacht hoe ze de meest milieuvriendelijke verpakking kunnen maken. Ze hebben het van recyclebaar plastic gemaakt. Glas had ook gekund, maar dat is weer een stuk zwaarder, dus meer benzine met vervoeren etc. Ook is de inkt die op de flessen is gedrukt gemaakt van sojabonen en is alle tekst zoveel mogelijk op de verpakking zelf gedrukt, zodat ze niet nog een extra doosje hoeven te hebben voor de tekst. Een kunstenaar heeft alle verpakkingen voorzien van een mooie vormgeving.

Absolution L’Eau Soir et Matin

soir-et-matin

De L’Eau Soir et Matin heeft een fles met een dop die je met een watje moet induwen. Je legt het watje op fles, drukt 3 keer en dat is voldoende om je hele gezicht mee te reinigen. Wat ik wel even moest uitvogelen, is hoe ik de fles moest houden. Ik dacht eerst ondersteboven, maar dat werkte niet. Rechtop werkt ook niet, nee je moet hem een beetje schuin houden.

L’Eau Soir et Matin is een soort reinigingslotion, de substantie is daardoor gewoon een soort water. Het ruikt erg fris en een klein beetje naar de kruiden die erin zitten.

Wat ik vooral heel bijzonder vind aan dit product, is dat het echt compleet natuurlijk is, maar het haalt zelfs mijn waterproof mascara eraf! Ik heb wel echt het idee dat dit product mijn gezicht gewoon echt goed reinigt. Nadat ik het product heb gebruikt, voelt en ruikt m’n huid heel fris. Wel voelt mijn gezicht een heel klein beetje plakkerig nadat ik het heb gebruikt, maar zodra ik daar een dag of nachtcrème overheen doe, merk je daar niets meer van. Ik heb wel echt het idee dat dit product veel beter is voor mijn huid dan de reinigingsproducten die ik hiervoor gebruikte.

Ik ben echt aangenaam verrast over dit product en gebruik het dan ook met veel plezier. Mijn huid voelt veel frisser en schoner dan de olie die ik normaal gebruikte om mijn huid te reinigen. Zeker een aanrader voor anderen en ook zeker iets wat ik vaker wil gebruiken. Wel is dit een product wat een stuk duurder is dan andere reinigingsproducten, maar ik vind dit het zeker waard!

Absolution La Crème Riche

creme-riche

Net als bij L’Eau Soir et Matin is dit een verpakking waarbij je niet bij het product kan komen. Het is een knijpfles met een dop die je open kunt draaien, maar er wel op blijft zitten. Je kunt er dan in knijpen en het product komt uit de draaidop. Als je hem weer dichtdraait, kun je de dop schoonvegen en blijft de verpakking netjes.

La Crème Riche is een dag- en nachtcrème. De substantie is wel wat dikker dan ik van een dag-/nachtcrème ben gewend. Een beetje een vettige, dikke crème. De geur vind ik erg moeilijk te omschrijven. Het ruikt wat muffer, een beetje naar noten denk ik, het heeft echt een typische crème geur.

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik dit product wel fijn vind, maar dat het verschil tussen mijn gewone crème en deze crème niet zo groot is als dat ik had verwacht. Wél werkt dit product in combinatie met La Solution + Energie (zie hieronder) beter! Als ik die producten samen combineer, merk ik echt veel een verschil. Mijn huid voelt fijner, is veel rustiger, minder rood en minder pukkeltjes.

Los is dit product voor mij niet zo bijzonder, maar in combinatie met La Solution + Energie dus wel echt een fijn product! Wat me wel zou tegenhouden, is de prijs. Het is wel echt een heel stuk duurder dan een gewone dag- of nachtcrème. Dan moet je daar ook nog La Solution + Energie bij kopen, die ook vrij prijzig is, waardoor je wel op behoorlijk wat geld uitkomt. Je doet wel redelijk lang met de producten, want je hebt maar een klein beetje nodig, maar het is wel een overweging die je moet maken.

Absolution La Solution + Energie

Solution-energie

Omdat dit flesje erg smal en redelijk klein is, heeft deze nog wel een extra verpakking voor tekst. Deze verpakking is dan ook weer mooi vormgegeven door de kunstenares. Het heeft een handige dop die je in kunt drukken en zo komt er precies de dozering uit die je nodig hebt.

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar de geur doet me heel erg denken aan de kruidenbaden in de sauna. Het ruikt een beetje naar een lekker kruidenmengsel. Welke kruiden dat dan precies zijn, vind ik moeilijk om te zeggen. De substantie zit een beetje tussen water en crème in. Het is niet echt vloeibaar, maar ook geen crème te noemen. Een klein beetje olieachtig is het ook.

resultaat

De producten van Absolution zijn zo gemaakt, dat je alles met elkaar kunt mengen. Dit product moet ik dan ook mengen met mijn dag-/nachtcrème. Als je het op je huid smeert, voelt het heel verfrissend, een soort lichte tinteling. Wat mij ook erg opviel is dat de plekjes op mijn huid (van mijn autoimmuunziekte) hier lichter van worden. Ze gaan helaas niet weg, maar het wordt wel minder. Alles kalmeert een beetje. In combinatie met La Crème Riche merk ik ook dat mijn huid wat gezonder en frisser aanvoelt. De wat donkere lijn onder mijn ogen lijkt ook iets minder te worden. Al met al dus wel echt een zeer positieve ervaring, vooral ook in combinbatie met de crème.

Ik vind dit toch wel echt een fijn product, maar zoals ik ook al bij La Crème Riche zei, is de prijs toch wel erg hoog. Zeker voor een student of net startende ZZP’er zoals ik. Toch is dit wel echt een product waar ik erg van geniet en ik denk toch wel dat ik de prijs dan maar op de koop neem. Je huid is immers ook erg kostbaar!