Home Winnaar Black Hair Salon 2015 - Nuby's Hairstyling
Events & Awards

Winnaar Black Hair Salon 2015 - Nuby's Hairstyling

De eerste Black Hair Salon Award in Nederland is gewonnen door de ondernemende Chantal Sporkslede, ofwel 'Nuby' uit Almere. Zij is vooral blij met de prijs omdat hierdoor black hair salons onder de aandacht komen en dat is de hoogste tijd!

WAAROM DE KAPSALON AWARD?

De reden dat ik mee heb gedaan aan de Kapsalon Award, is dat ik mijn black & mixed hair meer op de kaart wilde zetten.

WAT DEED DE OVERWINNING MET JE?

Nuby-KA

Het voelt als het behalen van een diploma. In Nederland is weinig aandacht voor black hair, maar er is wel veel vraag naar deskundigheid op dat gebied. Meer black hair salons zouden hieraan mee moeten doen, dat is alleen maar goed voor onze branche!

WAT HEEFT DE AWARD JE TOT NU TOE GEBRACHT?

De afgelopen jaren heb ik behoorlijk naam gemaakt bij mij doelgroep en deze overwinning helpt me bij nog meer exposure. Ook heb ik veel media aandacht gekregen en dat helpt ook altijd klanten te overtuigen.

HOE BELANGRIJK IS KLANTENFEEDBACK?

nuby-02

Klantenfeedback vind ik heel belangrijk, het is tenslotte een vraag naar de mate van tevredenheid. Ik bied mijn klanten veel nazorg. Bij twijfel, bel ik de klant na een week op. Je haalt dan niet alleen twijfel weg, je laat je klanten ook merken dat je echt begaan bent met ze. Ook sta ik via Whatsapp en Facebook in contact met mijn klanten; ik hou het heel laagdrempelig.

WAAROM KAPPER?

Van jongs af aan had ik interesse in het mooi maken van mensen. Vrienden en familie kregen van mij metamorfoses, daar had ik al vroeg ideeën over. Na mijn MEAO diploma had ik een vaste baan op kantoor, maar snel besefte ik dat ik van mijn hobby mijn werk wilde maken.

EN WAAROM EEN BLACK HAIR SALON?

Nuby-01

Omdat er nog niet voldoende salons zijn voor deze doelgroep en ik zelf ook black hair heb. Ik weet dus precies wat er speelt en wilde mijn kennis met anderen delen. Ik woon in Almere waar veel mensen met kroeshaar wonen. Maar er waren niet voldoende salons voor dit haartype. Salons voor Europees haar zijn veel sterker vertegenwoordigd dan salons voor andere haarsoorten. Daarom zie ik mijn specialisatie niet als een keuze maar als een must.

KLANTENBINDING

Ik investeer veel in een goede klantenservice. Tijdens, maar ook na de behandeling. Ik post veel foto’s op social media, laat zien wat ik doe en ben goed bereikbaar.

WELKE STAD INSPIREERT HET MEEST?

Ik vind het lastig om één stad te noemen want ik haal mijn inspiratie uit veel dingen. Maar als ik er een moet kiezen; ik ben dol op Amsterdam!

Wat staat nog op je bucket list?

Ik zou nog wel een paar jaar in het buitenland willen wonen, het liefst in Suriname. Het lijkt me te gek om daar een salon op te zetten en de Nederlandse- en de Surinaamse cultuur er met elkaar te verbinden.