Home Wat zegt je huid over je leeftijd? 8 tips voor een jeugdige huid
Huidweetjes

Wat zegt je huid over je leeftijd? 8 tips voor een jeugdige huid

Je huid en je leeftijd, ze zijn onlosmakend met elkaar verbonden . Jij wordt een jaartje ouder en je huid doet gezellig mee. De eerste rimpeltjes verschijnen na je 35e en als je de 40 gepasseerd bent, zal je merken dat de huid ook slapper wordt. Geeft niets, dat hoort bij het leven en wij raden je zeker niet aan je leeftijd te ontkennen of erdoor in een dip te raken. Maar je kunt het proces wel vertragen door al jong je voorbereidingen te treffen. Lees hier waar je op moet letten.

Als we ouder worden, gaat je huid er sneller dof en droog uitzien. Die verleidelijke natuurlijke glow verdwijnt en je gezichtscrèmes moeten ineens antioxidants gaan bevatten. Een van de redenen is je cellen zich steeds tragen vernieuwen, waardoor doffe, dode huidcellen een probleem gaan vormen. Lees deze 8 slimme tips, waardoor je de natuur een handje kunt helpen om er toch nog stralend uit te blijven zien.

1. Bescherm je huid tegen de zon

Tja, hoe vaak moeten we dit herhalen! Bescherm je huid tegen zonnestralen en niet alleen in de zomer, in de felle zon, maar ook in de winter of als je in de schaduw bent. Eigenlijk moet je elke dag een sunblock dragen en als je toch in de zon gaat, moet je deze elk half uur blijven smeren. Een ander ding waar je op moet letten is dat sunblocks geen onbeperkte houdbaarheid hebben. Dus let op wanneer je iets aanschaft en welk teken op de verpakking staat (aantal + M). Een vuistregel is dat je 1 jaar met een sunblock kunt doen, daarna is de werking veel minder.

MALIN+GOETZ

Deze SPF30 Face Moisturizer beschermt je huid tegen beschadiging door de zon. De groene thee anti-oxidanten hierin bieden je ook bescherming tegen giftige stoffen vanuit de vervuilde lucht en vrije radicalen. Deze hydraterende crème, die snel in de huid intrekt, is geschikt voor alle huidtypes, van droog tot vet, en zelfs de gevoelige huid. De (Malin+Goetz) SPF30 Face Moisturizer brengt de pH waarde van je huid in balans en bevat een natuurlijke geur en kleur.

2. Exfolieër je huid regelmatig

Eigenlijk moet je al tijdens je tienerjaren beginnen met exfoliëren, zodat dode huidcellen geen kans krijgen en je daardoor minder acne zult hebben. Of je huid nou vet of droog is, exfoliëren is nodig om je huidoppervlak glad te houden en de poriën zo klein mogelijk. Maar ook als je een laatbloeier bent wat dit betreft, heeft het nog steeds zin om er mee te beginnen.

THIS WORKS

Spray een grauwe, oneven en onzuivere huid weg met de Evening Detox Spray-On Exfoliant van This Works! Doordat je huid overdag wordt blootgesteld aan een stressvolle omgeving en schadelijke vervuiling is het 'key' om je huid diep te reinigen. Deze leave on exfoliant met 1% salicylzuur strijdt tegen ontstekingen en puistjes, grove en verstopte poriën, fijne lijntjes en pigmentvlekken.

3. Ga naar de schoonheidsspecialist

Er zijn tegenwoordig zoveel nieuwe technieken en fijne behandeling, van laser treatments tegen pigmentvlekken, tot microneedling tegen rimpels. Ga eens in de 6 weken naar een schoonheidsspecialist en laat je huid grondig reinigen en verzorgen. Bovendien krijg je vaak heel veel handige tips mee van deze professional, speciaal geschikt voor jouw huid!

Bekijk alle beautysalons hier.

4. Neem een chemische peeling

In tegenstelling tot de benaming zijn 'chemische peelings' hele milde oplossingen, die dode huidcellen grondig kunnen verwijderen. Het is geschikt voor o.a. verstopte of grote poriën, bruine vlekjes, roodheid of gevoelige huid. Doordat de schoonheidsspecialist de fruit acids kan doseren, weet je zeker dat je een peeling krijgt die geschikt is voor jouw huidbehoefte. Er zijn ook chemische peelings voor thuisgebruik, maar in dit geval adviseren wij je eerst te overleggen met een professional.

5. Gebruik een serum en begin jong

Je kunt niet vroeg genoeg starten met goede huidverzorging, zoals een serum of een oogcrème. Zeker als je al in de 20 bent, is het raadzaam om een serum te gebruiken onder je crème. Tijdens deze jaren geef je de huid dan een boost, die in latere jaren kan helpen het verouderingsproces te vertragen.

ANTIPODES

Dit OSANNA H20 INTENSIVE SKIN-PLUMPING serum op waterbasis is de perfecte vocht inbrenger voor je droge en vochtarme huid! Het revolutionaire antioxidant uit de Vinanza druif uit Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc druiven helpen het vochtgehalte in je huid te verbeteren terwijl je huid wordt beschermd tegen vrije radicalen. Mamaku zwarte varen extract helpt bij de celvernieuwing in je huid, waardoor je een gezonde, stralende en jeugdige huid krijgt!

6. Vergeet je handenniet!

Een handcrème is niet alleen nodig als je droge handen hebt, of omdat het zo lekker ruikt. Een goede handcrème helpt tegen veroudering en het vormen van pigmentvlekken. Het is zeker geen overbodige luxe om te investeren in een handcrème, want je handen (en je nek) verraden vaak op latere leeftijd hoe oud je bent, ondanks dat je gezicht er dan nog vrij jong uit kan zien.

ANTIPODES

Deze sensationele DELIVERANCE KOWHAI FLOWER HAND CREAM is alles wat je wil: volledig natuurlijk en niet vettig! De aller beste voedingsstoffen uit Nieuw-Zeeland zitten in deze overheerlijke crème, zoals avocado olie, gouden kowhai en goudsbloem. Al deze heerlijke rijke ingrediënten maken een einde aan droge en ruwe handen!

COWSHED

De Restore Exfoliating Hand Wash van Cowshed is een exfolierende hand wash die de hardwerkende handen op een zachte wijze reinigt. Het ingrediënt puimsteen zorgt voor een gladde huid, terwijl de oliën van zoete sinaasappel en pepermunt reinigen. May Chang helpt vermoeidheid te verlichten met een frisse, citrusgeur.  

7. Scrub that body!

Net als je gezicht, krijgt ook je lichaam last van dode huidcellen, waardoor de glow wegblijft. Je lichaam is minder kwetsbaar dan je gezichtshuid en daarom kun je daar een iets grovere scrub voor gebruiken. En als je in de zon gaat (wel altijd bescherming gebruiken!), zul je zien dat je ook veel mooier en egaler bruin wordt zonder die dode huidcellen!. Dit hoef je niet elke dag te doen; een keer per week is voldoende.

MALIN+GOETZ

De Peppermint Body Scrub is een schuimende body scrub die de dode huidcellen op milde manier van de huid verwijdert, de huid reinigt en stimuleert. Dit dankzij de combinatie van natuurlijke pepermunt met op aminozuur-gebaseerde, hydraterende scrubbende bestanddelen. De (Malin+Goetz) Peppermint Body Scrub zorgt daarnaast voor een goede PH balans voor alle huidtypes.

8. Smeer je lichaam in met olie

Het geheim achter een jeugdige huid is hydratatie. Voor je lichaam is een huidolie het beste, vooral voor je ellebogen en knieënThe key to youthful-looking skin is hydration, and one of the best ways to achieve a well-moisturized body is by slathering on body oil. “Skin types that are naturally drier would benefit from a body oil at any age,” says Dr. Russak. Dr. Jegasothy recommends focusing on the especially dry and rough elbows and knees. “It will also keep skin tighter longer in those areas as you approach your 40s and 50s,” she says. We love Dr. Hauschka Blackthorn Toning Body Oil and Palmer’s Cocoa Butter Formula Skin Therapy Oil.

AURELIA PROBIOTIC SKINCARE

Deze FIRM & REVITALISE DRY BODY OIL is een voedende en verfijnde multifunctionele ‘droge’ body olie die de droge en doffe huid verstevigt en intens zal hydrateren. Hij is verrijkt met een overdaad aan zeldzame oliën die op alle fronten werken: Macadamia en bernagie olie zijn rijk aan essentiële vetzuren die helpen om de huid te verstevigen, mongongo olie bevat een hoge concentratie aan vitamine E en kukui olie helpt om diep te hydrateren en te herstellen. 

Dat schoonheid niet alleen is weggelegd voor de jeugd, laten deze prachtige vrouwen zien. Check it out!