Home Wat doe je tegen futloos en zwak haar?
Hair solutions

Wat doe je tegen futloos en zwak haar?

Vooral in de koude wintermaanden, kun je last hebben van futloos haar. Buiten is de temperatuur laag en binnen is het vaak warm en droog door de centrale verwarming. Niet heel fijn voor je haar. Maar wist je ook dat je haar futloos kan worden van een hoofdhuid, die niet in balans is? Met zwak, afbrekend haar als gevolg. Heb je hier last van, lees dan snel verder!

SOLUTIONS voor futloos en zwak haar

Je haar wordt dof als de hoofdhuid niet in balans is. Dat komt omdat de haarzakjes verstopt kunnen raken van de productresten, die je niet met een gewone shampoo uit het haar kunt wassen.

Waardoor wordt je haar futloos?

Als je hoofdhuid niet in optimale conditie is, kan dat vergaande gevolgen hebben voor je haar. Allereerst ga je merken dat het haar futloos wordt en niet goed in model te krijgen is. Eigenlijk is dat het moment dat je actie moet ondernemen, want als je de hoofdhuid dan niet behandelt, kunnen de haarzakjes helemaal verstopt raken met afbrekend haar als gevolg.

Je hoofdhuid heeft allemaal haarzakjes, waaruit je haar groeit. Het is belangrijk dat de doorbloeding op je hoofdhuid goed blijft en dat er geen schadelijke reststoffen op de hoofdhuid achterblijven. Deze reststoffen komen o.a. van chemische producten, zoals haarverf en shampoo's en conditioners waar stofjes als siliconen in zitten. Deze verstoppen de haarzakjes.

Wat kun je eraan doen?

Als je merkt dat je haar niet meer in model te krijgen is en slap om je gezicht hangt, is het tijd voor een detox behandeling van je hoofdhuid! Deze kun je bij de (natuur)kapper laten doen, maar er zijn ook fijne behandelingen voor thuisgebruik. Het eco-merk Terre de Couleur heeft een fijne set, die precies dit probleem aanpakt. De Rhytme Rose detox kuur is speciaal samengesteld om een ​​droge hoofdhuid en gedevitaliseerd haar te helpen. Deze ontgiftende formule versterkt zwak haar en stimuleert de hoofdhuid.

De Rhytme Rose detox kuur van Terre de Couleur is jouw ultieme verwenmoment deze winter. Neem een momentje voor jezelf en herstel je haar en hoofdhuid van binnenuit met deze hydraterende set

Kapster Kimberley Mönch, PureLou in Den Bosch

Je moet deze treatment 2x per weer uitvoeren voor het beste resultaat. Als je verbetering merkt, kun je deze behandeling 1x per maand blijven gebruiken om de hoofdhuid in balans te houden.

Het masker moet je verdunnen met gedemineraliseerd water en daarna aanbrengen op het droge haar met een speciale borstel. Laat dit ongeveer 20 minuten intrekken en spoel daarna goed uit. Daarna was je het haar met de shampoo. Let op dat je het flesje goed schud, want ook de shampoo bevat klei.

Na een tijdje ga je verschil merken. Je haar wordt sterker en blijft beter zitten. De natuurlijke veerkracht keert weer terug.

Er zijn nog meer behandelingen van Terre de Couleur, kijk hieronder welke kleuren er verder zijn. Elke haarbehoefte heeft een eigen kleur.

Lees ook: Alles over Terre de Couleur