Home Alles over Terre de Couleur
SUSTAINABLE BEAUTY

Alles over Terre de Couleur

Terre de Couleur is een Frans eco-haarmerk dat gelooft in de benefits van een schone hoofdhuid. Daarom hebben ze een aantal detox sets ontwikkeld voor diverse behoeften van het haar. De producten zijn 100% natuurlijk en zijn zowel mild voor de kapper als de klant. Wij spraken de founders van dit merk en vroegen of ze ons hier iets meer over konden vertellen. Lees hier alles over Terre de Couleur!

Wat is jullie filosofie?

Terre de Couleur is ontwikkeld om de gezondheid van de kapper te beschermen. Dit is ook de reden waarom de producten worden geadviseerd aan mensen die allergisch of gevoelig zijn voor bepaalde stoffen, of andere gezondheidsproblemen hebben. De producten van Terre de Couleur zijn daarnaast ook veilig voor vrouwen die zwanger zijn.

Het merk is geïnspireerd op de mix van Westerse en Oosterse medicijnen, maar dan meer gericht op het voorkomen in plaats van genezen. Het gaat om een holistische benadering. Aan de andere kant bieden ze ook specifieke behandelingen van problemen. Terre de Couleur wil een brug slaan tussen deze 2 manieren van aanpak. Daarnaast geloven ze in een gepersonaliseerde aanpak.

Waarom detox voor je hoofdhuid?

Een goede shampoo kan het haar reinigen, voeden en beschermen en in sommige gevallen kan het zelfs het haar detoxen. Maar een shampoo kan nooit de huid ontgiften en juist daar ligt het geheim van een gezonde hoofdhuid. Het verwijderen van metalen en andere gifstoffen kan alleen gedaan worden met een masker dat echt in de hoofdhuid trekt.

LEES OOK: Wat doe je tegen futloos en zwak haar?

Terre de Couleur heeft diverse detox kits, voor elke hoofdhuidbehoefte bieden ze een specifieke oplossing. De White Rythm is de meest algemene kit en kan gebruikt worden voor bijna alles. Maar soms komt de kapper hele specifieke hoofdhuidproblemen tegen en dan is een gepersonaliseerde aanpak beter. Iemand met een droge hoofdhuid heeft bijvoorbeeld meer baat bij de Pink Rhythm, omdat dit een mildere detox biedt en bovendien de huid hydrateert. Een klant met beschadigd haar heeft daarentegen een veel intensere detox nodig en daar wordt meestal de Indigo Rythm voor geadviseerd.

Welke hoofdhuidproblemen komen het meest voor?

Deze problemen komen het meest voor op de hoofdhuid:

  • Ontstekingen en irritaties
  • Haarverlies
  • Hyperhydrose (overmatige transpiratie)

Een hoofdhuid die uit balans is, wordt meestal veroorzaakt door luchtvervuiling, chemische behandelingen, verkeerde voeding en stress.

Uit een gezonde hoofdhuid groeit gezond haar!

Krijg je gezond haar door een schone hoofdhuid?

Ja! Terre de Couleure helpt nu al 20 jaar mannen en vrouwen om weer een gezonde hoofdhuid te krijgen, zelfs na behandelingen als chemotherapie. We weten inmiddels dat uit een schone en gezonde huidhuid gezond haar groeit. En als dat zo is, heb je geen siliconenproducten nodig om het haar gladder te maken na beschadiging.

Wij adviseren 2 detox behandelingen per maand voor een gezonde hoofdhuid. Tussendoor kun je het haar dan wassen met een milde shampoo zonder schadelijke (chemische) ingrediënten. Als je het haar kleurt, doe dat dan met plantkleuringen. Je zult meteen verschil merken; het haar en de hoofdhuid voelt al anders na één detox. Het haar voelt lichter, schoner en gezonder. Wij hebben dit zelf ervaren, maar horen dit ook terug van alle mensen die onze producten gebruiken.