Home POP introduceert milieuvriendelijke folies
SUSTAINABLE BEAUTY

POP introduceert milieuvriendelijke folies

Wereldwijd is er in de kappersbranche steeds meer aandacht voor het milieu. En gelukkig maar. Langzaam gaan we over naar een duurzame en groene werkstijl in salons. Bij POP Perfect on People doen we er alles aan om zo vriendelijk, duurzaam en groen mogelijk te zijn. Die missie vind je terug in alle producten van POP Perfect on People: 100% vegan, PPD en parabenen vrij, zo min mogelijk ammonia in de kleurtubes, gerecyclede verpakkingen, noem het maar op.

 Aluminiumfolie slecht voor het milieu

Wist je dat één van de grootste boosdoeners het gebruik van aluminiumfolie voor haarkleuring is? Aluminiumfolie is verantwoordelijk voor 412 gram CO2 uitstoot per m2. Ter vergelijking: een auto heeft een CO2 uitstoot van ca. 110 gram per km. 

POP Wrapix wel milieuvriendelijk

Aluminiumfolie kan bij alle kleurbehandelingen (van alle merken) vervangen worden door POP Wrapix haircolouring paper. Hierdoor wordt het milieu amper belast, zonder ook maar iets af te doen aan het resultaat van de haarkleuring. Je klanten worden daarnaast gegarandeerd verrast door het comfort van Wrapix.

Samen met de producent van POP Wrapix haircolouring paper hebben we de missie om aluminiumfolie in kapsalons te vervangen. En we doen niet zomaar aannames. Met duidelijke cijfers laten we zien wat de impact op het milieu is van aluminiumfolie in vergelijking tot POP Wrapix papier. 

Wat blijkt? POP Wrapix haircolouring paper heeft 4,2 keer minder CO2 uitstoot dan aluminiumfolie! Blue Engineering heeft een Life Cycle Assessment (een analyse van de impact op onze planeet als je kijkt naar grondstofwinning, fabricage en verwerking, vervoer, gebruik en afvalverwijdering.) Een exemplaar van de uitkomsten is bij ons opvraagbaar.