Home Chromalya: natuurlijk voor gezonde kappers!
SUSTAINABLE BEAUTY

Chromalya: natuurlijk voor gezonde kappers!

Chromalya is een 100% natuurlijk haarmerk dat nog niet zo heel bekend is in Nederland. En dat is jammer, want dit Franse merk neem haar ;'groene' beloften wel heel serieus en doet absoluut niet aan 'greenwashing'! Wij vroegen de founders van dit sympathieke merk om iets meer te vertellen over hun missie en visie.

Wie zijn jullie?

Wij zijn al bijna 100 jaar een echte (Franse) kappersfamilie en hebben in het verleden meegedaan aan diverse wedstrijden zoals French Champion, International Medalist en meegewerkt aan vele catwalk shows.

Ongeveer 15 jaar geleden beseften we dat gezond haar voor iedereen mogelijk was. We gingen ons verdiepen in plantaardige producten en natuurlijke ingrediënten. Het resultaat was de oprichting van Chromalya, nu 7 jaar geleden. Ons doel was om een serie producten te ontwikkelen, die effectief en toegankelijk waren voor zowel de kapper als de klant. We wilden een goed alternatief bieden aan de alsmaar groeiende doelgroep, die aandacht heeft voor zowel het milieu als de gezondheid van de kapper. Want het wordt steeds duidelijker dat chemische producten slecht zijn voor de kapper, die daar de hele dag mee moet werken.

We wilden een alternatief bieden aan de doelgroep, die aandacht heeft voor zowel het milieu als de gezondheid van de kapper. 

Is Chromalya helemaal natuurlijk?

Onze producten zijn 100% natuurlijk, vegan en niet getest op dieren. De ingrediënten zijn gecertificeerd organisch. Wij vinden het belangrijk om dit te benadrukken, want tegenwoordig zijn er veel merken die claimen dat ze 'vegan' of 'natuurlijk' zijn, terwijl dat helemaal niet zo is.

Matcha

Voor wie is Chromalya geschikt?

Chromalya is geschikt voor alle haartypes en de producten bieden vele voordelen. Ze versterken het haar zelf, de hoofdhuid blijft schoon en het haar breekt minder snel en behoudt haar glans. Daarnaast zijn onze natuurlijke haarkleuringen ook geschikt voor zwangere vrouwen en mensen die (chemische) medische behandelingen moeten ondergaan.

Waarin zijn jullie anders?

Wij zijn echt authentiek, onze producten zijn rijk in actieve ingrediënten, zonder toevoeging van sulfaten en chemische stoffen. Alle producten zijn volledig gecertificeerd en daarmee onderscheiden we ons van vele andere merken die groene claims maken, maar niet echt natuurkijk zijn.

Aloe vera

Onze haarkleuringen presteren heel goed en daarnaast letten we ook op een goede prijs/kwaliteit verhouding, zodat zoveel mogelijk mensen onze producten kunnen gebruiken. Ook de kapper profiteert daarvan. Wij maken het mogelijk voor kappers om te werken met veilige producten. Naast haarkleuringen, hebben we een complete range haircare & hairstyling producten voor haar en hoofdhuid.

De toekomst

In de toekomst willen we nog meer keuze bieden en streven we naar zero waste. Ook willen we nog meer gaan investeren in een goede samenwerking met onze kappers. We willen een duurzaam bedrijf zijn, maar wel op een menselijke maat met veel aandacht voor persoonlijk contact en korte lijnen.