Home Waan je in een Hammam met de Sothys badlijn
Testpanel

Waan je in een Hammam met de Sothys badlijn

Maar liefst een set van 4 badproducten ontving ik in een mooie doos van Sothys. Dit Franse merk wordt alleen bij de beautysalons verkocht. Het merk dateert uit 1947 en houdt hoofdkantoor in Parijs. In de 70-er jaren werd Sothys ook in Amerika geïntroduceerd. Het merk staat voor wetenschappelijk bewezen resultaten dat alleen bij de klant kan komen door professioneel advies. Vandaar dat je Sothys nooit zomaar bij de parfumerie zult aantreffen.

Ik ben dol op badderen en badproducten en waan me thuis heel graag in een spa of hamman. De set bestaat uit een scrub, een doucheschuim, een bodylotion en een tijdelijk kleurtje voor je benen en dit is wat ik ervan vond!

Sothys Orientales Mousse de Douche

Sothys-bath-mousse

Wat me allereerst opvalt is de heerlijke geur en dat geldt voor alle producten uit deze serie. Het is echt een streling voor je zintuigen en dat komt door de speciale mix van dadel- en amberolie. Het is een vrij zware, kruidige geur maar heel verslavend als het je aanspreekt. Liefhebbers van frisse, fruitige luchtjes zullen dit misschien niets vinden, maar ik ben verkocht. De verpakking is eenvoudig en zal in de meeste badkamers goed staan. De mousse komt uit de 150ml flacon meteen als een schuim, dat scheelt weer. Je hoeft dus niet zelf meer een schuim te maken, het komt er zo uit. Het schuimt heerlijk zacht, ruikt verrukkelijk en droogt mijn huid niet uit. Twee pompjes zijn voldoende voor een douchebeurt.

Sothys Orientales Pate de Gommage

Sothys-bath-scrub

De geur van de hele serie is op elkaar afgestemd, maar bij dit product is het heel intens. Dt komt omdat het in een pot met schroefdop zit en als die open is, komt de geur je tegemoet. Heerlijk, alleen het openen van een pot scrub kan me al bijna een spa-gevoel geven! De scrub zelf is heel zacht en voelt eerder als een bodybutter met wat scrubdeeltjes. Verwacht geen rode benen of intensief scrubben. Maar wat maakt dit product mijn huid heerlijk zacht. Ik vind het echt een topproduct en veel fijner dan de meeste scrubs die ik ooit heb gebruikt. Enig minpuntje is de verpakking. Als je handen nat zijn als je er wat uit wilt nemen, loopt je kans dat de crème meteen verdund wordt met water. Ik breng het dus met droge handen op mijn natte lichaam aan en dan werkt het prima. De royale pot bevat 200ml.

Sothys Orientales Nourishing Body Gel

Sothys-bath-gel

Weer zo'n heerlijk product met amber en myrthe geuren. De substantie is een olie-gel, waar je maar een klein beetje van nodig hebt, anders wordt je huid te vettig. Het zit in een plastic tube van 125ml. Niet veel voor een bodylotion, mar toch doe je er lang mee omdat je dus niet zoveel nodig hebt per keer. Ik vind het alweer een super product en ben er zuinig op. Daarom gebruik ik het meestal als mijn armen en benen zichtbar zijn. Want als je niet zoveel gebruikt, geeft de olie je lichaam een prachtige gezonde glans en als je al een bruin kleurtje hebt, wordt dat door dit product nog intenser.

Sothys Orientales Voile Sublimateur Jambes

Sothys-bath-voile

Eerst moest ik even an dit product wennen. Een color gel voor je benen. Nu ken ik de zelfbruinende sprays wel die al een kleurtje hebben, maar alleen een make-up voor je benen had ik nog niet gebruikt. Als het spul uit de tube komt, lijkt het heel bruin, maar wees niet bang. Het is transparant genoeg en je moet natuurlijk niet teveel gebruiken. Zorg wel dat je huid voldoende gehydrateerd is, zodat de kleur niet intenser is bij droge plekjes. Eigenlijk gelden hier dezelfde gebruiksaanwijzingen als bij een selftanner, alleen dit was je er dus weer helemaal af. Ook was ik bang dat het spul zou afgeven, maar dat is niet zo. Eenmaal geprobeerd, heb ik het deze zomer best vaak gebruikt. Je benen zijn toch net wat leuker met een kleurtje en deze gel geeft gelukkig een natuurlijk effect.

Conclusie

Ik ben helemaal weg van deze lijn! Dat komt omdat ik dol ben op dit soort kruidige geuren. De scrub en bodygel zijn echte favorieten die fijner zijn dan de meeste andere producten die ik in hun soort heb gebruikt. Maar eigenlijk zijn alle producten gewoon heel fijn en doen wat ze beloven. Ik heb nog meer spulletjes van Sothys om te testen dus dat belooft veel goeds!