Home Top 10 beauty afknappers voor mannen
Hair solutions

Top 10 beauty afknappers voor mannen

Vrouwen staan vaak uren voor de spiegel zo mooi mogelijk voor de dag te komen. De meesten van ons herkennen dit wel. En dat doen we natuurlijk in de eerste plaats voor onszelf. Maar we kunnen ook niet ontkennen dat we het best belangrijk vinden wat (sommige) mannen van onze look vinden. Wat zijn nu de tien meest voorkomende beauty afknappers volgens mannen?

1. Lichaamshaar

Iedere vrouw heeft het, maar mannen zien het liever niet. Vooral harige benen zijn voor de meeste mannen een gruwel. Maar controleer ook je armen en oksels op overbeharing. Zorg - vooral als je uit gaat - dat je haar op je hoofd goed zit, maar nergens anders! Heb je last van veel lichaamshaar, bezoek dan eens een salon die hulp kan bieden met bijvoorbeeld laser treatment.

2. Teveel make-up

Een beetje extra hulp hier en daar kan geen kwaad, maar mannen zien ons het liefst zo naturel mogelijk. Een pukkeltje wegwerken met wat concealer mag, maar plamuur je gezicht niet dicht. Met een dikke laag make-up op, lijkt het net of je verder ook iets te verbergen hebt ... 

top-10-beauty-afknappers-mannen

3. Klonterige mascara

Dikke volle wimpers willen we allemaal, maar als je die niet hebt, probeer ze dan niet dikker te maken met dikke lagen mascara. Een man wil een vrouw in de ogen kunnen kijken en dat gaat lastig als er klonten voor zitten. Er zijn trouwens wel goede wimper serums te koop als je de natuur een handje wilt helpen. Dat duurt even voordat het werkt, maar dan is het resultaat wel natuurlijk.

4. Getekende wenkbrauwen

Sommige vrouwen tekenen letterlijk hun wenkbrauwen, zodat ze meer iets weghebben van een potloodstreepje. Mannen houden daar helemáál niet van. Je gezicht lijkt dan meer op een kindertekening en daar zijn ze niet naar op zoek ...

5. Plakkende lipgloss

Dan zie je er mooi en om te zoenen uit en dan blijven je lippen aan de zijne plakken. Vies vindt hij dat. Vrouwen zijn dol op lipgloss, maar de meeste mannen haten het. Wat ze ook irritant vinden, is als vrouwen hun lipgloss te pas en te onpas blijven opdoen. Bovendien heb je dan meestal geen spiegel bij de hand en zie je niet dat er wat op je tanden zit. En dat laatste vindt hij helemaal irritant!

6. Te donker lippotlood

Om maar even bij de lippen te blijven, het moet er dus natuurlijk uit blijven zien. Je mag best een beetje smokkelen en je lippen wat voller maken met een lippotlood. Maar kies dan wel een kleur die past bij je lipstick of bij je lippen zelf. Een te opvallend en donker randje is namelijk een echte afknapper.

7. Zonnebankbruin

Een gezond zomers kleurtje vindt iedere man mooi, maar er in hartje winter uitzien alsof je net terug bent van een tropisch eiland, zal hem niet bekoren.  Bovendien is de kleur bruin na veel zonnebankbezoek niet erg natuurlijk en inmiddels weten we, dat hij niet van 'fake' houdt. Een beetje bijbruinen mag best, maar hou het beschaafd.

8. Te veel parfum

Veel mannen houden helemaal niet van parfum en al helemaal niet als ze in een verstikkende wolk terechtkomen. Een vleugje, niet meer. Less is more.

9. Lange nagels

Veel vrouwen zijn er dol op en geven veel geld uit aan kunstnagels. Maar voor mannen hoeft het niet zo. Nagels lakken mag, maar maak er geen kunstwerk van met verschillende kleurtjes en figuurtjes. Korte stompjes vindt hij dan misschien ook niet geweldig, maar hou de lengte een beetje binnen de perken. Je hoeft er echt niet uit te zien als een roofdier.

10. Overdaad aan haarlak

Als hij je echt leuk vindt, strijkt hij graag zijn handen door je haar. Als dat haar stijf staat van de lak, wordt dat lieve gebaar wel heel ongemakkelijk. Een beetje stylen is prima en zorgt waarschijnlijk ook voor meer sexy haar. Maar het moet niet op een helm gaan lijken. Probeer voordat je de deur uitstapt zelf eens of je nog met je handen door je haar kunt.

LEES OOK: Haarverfmissers waardoor je nooit meer zelf aan de slag gaat!

Coverbeeld:  Sharon McCutcheon