Home 8 haarverfmissers waardoor je nooit meer zelf gaat knoeien!
Haarpraat

8 haarverfmissers waardoor je nooit meer zelf gaat knoeien!

Als je je haar wilt kleuren, ga je naar de kapper. Dat zou je denken, want haren kleuren kan een tricky business zijn. Toch verven veel vrouwen hun haar zelf, uit een pakje van de drogist. Vooral nadat de salons dicht moesten tijdens de coronacrisis, hebben veel vrouwen - helaas - hun kleur zelf bijgewerkt met een pakje van de drogist. Met soms alle haarverfmissers als gevolg. De kleur wordt vaak op de gok gekocht, al kijkend naar het plaatje op de verpakking. Veel vrouwen vergeten dat dit de haarkleur nooit levensecht kan weergeven. Een gedrukte afbeelding van lichter of donker uitvallen en zo heb je snel de verkeerde tint te pakken.

Als je die 'problemen' al optelt bij het feit dat verf uit een pakje vaak minder mild is dan de wat duurdere, professionele varianten bij de kapper, zou je denken dat dit de meeste vrouwen weerhoudt zelf aan de slag te gaan. Tel daar nog eens de risico's bij op van vlekken op je mooie trui of handdoek, rommel in de badkamer, dan vragen we ons af waarom die pakjes bij de drogist überhaupt verkopen. Het lijken ons gevalletjes 'goedkoop is duurkoop'.

Ben je nog niet overtuigd? Kijk dan eens naar de foto's hieronder van mannen en vrouwen die zelf een poging waagden om thuis kappertje te spelen. Koop liever een blouse minder en zorg dat je haar in orde is. Bel vandaag je kapper nog voor een afspraak voor een mooie voorjaarstint!

Nummer-1

Donkere uitgroei

Deze vrouw wilde een donkere uitgroei, helaas deed ze dat alleen aan de voorkant die ze goed in de spiegel kon zien. De rest van het haar liet ze maar zitten ...

Nummer-2

Als je je haar te vaak in verschillende kleuren verft en het niet eerst laat ontkleuren, krijg je dit. Nee, dit heeft niets te maken met de rainbow trend!

Nummer-3
haarverf-05

Als je een goedkoop metalen ringetje om hebt tijdens het kleuren, kan er dit gebeuren. Zo verklap je meteen aan iedereen waarom jouw haar er niet professioneel gekleurd uitziet!

Nummer-4
Nummer-5

Hipster baardje

Deze man wilde een iets voller hipster baardje en dacht dat wat donkere haarverf zou helpen. Maar hij vergat dat huid ook meekleurt en dat dit dus een heel secuur werkje is ... tja, voortaan maar een afspraak maken bij de barbershop!

Deze arme man greep mis onder de douche, waar zijn vrouw een rode kleurshampoo had laten staan ... Na het inmasseren, viel al op hoe rood zijn handen waren. Een blik in de spiegel zei genoeg en naar zijn werk durfde hij niet meer. Wedden dat hij zijn vrouw verbiedt de volgende keer zelf met haarverf aan de slag te gaan?

Nummer-6

Vervelend als je je roots even wilt bijkleuren en dan toch de verkeerde tint te pakken hebt ... deze dame gaat voortaan altijd naar een kapper zodat ze niet meer voor gek hoeft te staan!

Nummer-7

Heel leuk, die dip dye trend, maar je moet wel weten hoe. Kappers trainen niet voor niets zo vaak en zelf doen is echt minder makkelijk dan de verkopers van haarverfpakjes te willen doen geloven!

Nummer-8

En als je thuis aan de slag gaat, vergeet dan niet dat haarverf ook maar verf is en dus ook in je huid trekt! Een kapper weet dat en zorgt dat het spul niet op je huid komt. Maar als je zelf gaat knoeien dan kan er dus dit gebeuren.

Lees hier meer over haren verven tijdens corona.

Je haar kleuren is echt een specialisme en laat dat dus aan de echte experts over. Je gaat toch ook niet zelf je kies trekken of je auto repareren? Dus voortaan je kapper bellen voor dit soort klusjes!

Heb jij weleens zelf je haar geverfd?

Bron: Goodhousekeeping.com