Home TIPS: Wat moet ik doen bij een jeukende hoofdhuid?
Hair solutions

TIPS: Wat moet ik doen bij een jeukende hoofdhuid?

Haarstylist Arjen Huffels: “Bij een onrustige hoofdhuid kan deze soms wat droog aanvoelen, gevoelig zijn en jeuken. Dit ontstaat door een overmatig snelle vernieuwing van de huidcellen. Normaal vernieuwen de cellen van je huid zich ongeveer om de 28 dagen. Bij een gevoelige hoofdhuid worden de cellen van je hoofdhuid al binnen 7 tot 21 dagen vernieuwd. Met als resultaat een gevoelige, droge of jeukende hoofdhuid. Door je hoofdhuid regelmatig te masseren en producten te gebruiken die niet alleen je haar verzorgen maar ook je hoofdhuid krijg je een meer ontspannen hoofdhuid en elastisch, sterk en mooi haar.”

Advies van Arjen Huffels

  • Neem de tijd voor een dagelijkse korte massage van je hoofdhuid ter bevordering van de bloedsomloop van de haarzakjes en hoofdhuid.
  • Was je haar met lauw tot warm water en vermijd te heet water. Dit irriteert je hoofdhuid.
  • Voor een optimale verzorging van je hoofdhuid neem je twee minuten de tijd om tijdens het wassen de shampoo goed in te masseren met afwisselende massagetechnieken. Dit doe je om de huid te laten ontspannen en werkzame stoffen van de shampoo optimaal tot hun recht te laten komen.
  • Neem één keer per week de tijd om een masker voor de gevoelige hoofdhuid aan te brengen en deze minimaal drie minuten te laten inwerken. Spoel uit met lauw water. Dit masker bevat traag werkende, maar intensief verzorgende bestanddelen die werken tot diep in de schacht van het haar. Dit maakt het haar minder breekbaar en kalmeert de hoofdhuid.
  • Irriteer je hoofdhuid niet, dus pas op met overmatig borstelen. Borstel bij voorkeur met een borstel gemaakt van natuurlijke producten zoals varkenshaar.
  • Vermijd bij het gebruik van stylingproducten zoveel mogelijk de hoofdhuid en spray of kneed deze echt in het haar.

Dit artikel is overgenomen van een persbericht van Andrélon.

Lees ook hoe je echt eerlijk kunt zijn tegen je kapper!Klik hier voor dit artikel.