Home TIPS om pluishaar tegen te gaan
Hair solutions

TIPS om pluishaar tegen te gaan

Pluizig haar komt in Nederland vaak voor. Dun, beschadigd haar gaat eerder pluizen en vochtig weer werkt ook al niet mee. Wat kun je doen om pluis tegen te gaan? Vijf tips voor gladde lokken!

1. Niet te vaak wassen

Was je haar niet te vaak. Hoe droger het haar, hoe meer kans het krijgt om te pluizen. Bovendien kun je beter geen shampoos gebruiken die sulfaten bevatten omdat deze stoffen het haar extra uitdrogen.

2. Voch-vocht-vocht!

Verwen je haar met een vochtinbrengend masker dat het haar voedt en verzorgt. Laat het minstens 5 minuten intrekken en spoel daarna goed uit.

3. Dep je haar droog

Met een handdoek door je haar te wrijven, kan je het haar beschadigen. Beter is het om geen badstofdoek, maar een gladde doek zoals een oud T-shirt of een theedoek te gebruiken. Probeer zo min mogelijk te wrijven maar dep je hoofd voorzichtig af.

4. Goede stoffen

Er wordt veel geschreven over siliconen, maar als je het spaarzaam op je puntjes gebruikt, zorgt het voor gladder haar. Alcohol daarentegen droogt het haar echt uit en maakt pluizig haar erger. Zorg daarom dat je producten alcohol-vrij zijn!

5. Föhn met beleid

Zorg allereerst voor een goede föhn met ionen-stand en meerdere hittestanden. Droog je haar met de minst hete stand zodat het niet teveel uitdroogt. Belangrijk is ook dat je je haar voor 100% droogt. Vochtigheid veroorzaakt pluis - droog je haar daarom ook in en vochtvrije ruimte. Föhnen in een vochtige badkamer helpt je niet om van je pluishaar af te komen!

Leestip: Wellness thuis verander je badkamer in een spa!

Cover: Ismail Hadine