Home Wellness thuis: verander je badkamer in een Spa
Hair solutions

Wellness thuis: verander je badkamer in een Spa

Nu we langere tijd te maken hebben met het Covid-19 virus is niet alleen een bezoekje aan kapper en schoonheidsspecialist, maar ook aan een wellness centrum uitgesloten. Het klinkt misschien voor sommigen als een luxeprobleem, toch vinden veel mensen dit ongemakkelijk en heel vervelend. We weten echt wel dat gezondheid belangrijker is en daar doen we gelukkig allemaal ons best voor. Om toch een verwen- en ontspanningsmoment te creëren in deze bizarre periode kun je jouw badkamer gewoon zelf veranderen in een spa. En dan gaan we als het weer mogelijk is, allemaal als de wiedeweerga naar die professional die het toch echt beter kan en beter weet en het dan ook nog eens hard nodig heeft. In tussentijd hebben wij een paar handige tips voor je om het luxe moment zelf te creëren.

Zorg voor een schone en opgeruimde badkamer, draai de verwarming iets hoger en zet chill muziek op (en laat je telefoon buiten de badkamer). Zet ook enkele geurkaasjes neer en steek aan, leg je favoriete tijdschrift neer, zorg voor een pot warme thee en zet een stoel neer als je ruimte dat toelaat. Zo creëer je rust en een spa sfeer waarin je kunt ontspannen.

Leg een paar extra grote en zachte handdoeken klaar, net zoals je meeneemt naar de sauna.

Wat heb je verder nodig: een teiltje waar je voeten in passen, nagelvijl, bodyscrub en scrub voor het gezicht (dit is een wezenlijk verschil, je gezichtshuid kan alleen tegen een heel fijne scrub, anders beschadig je je huid). Gezichtsmasker, 2 wattenpads, haarmasker, badolie (of als je geen bad hebt lekkere doucheolie, eucalyptus of hamman zorgen voor een heerlijk spa-gevoel).

Begin met gewoon een voetenbadje met lekker warm water en wat badzout. Zo kom je alvast op temperatuur en worden je voeten zacht. Scrub vervolgens je voeten en werk je teennagels bij.

Ga daarna lekker warm douchen en was ook je haren. Scrub vervolgens je lichaam grondig en je gezicht zachtjes (let erop dat je de juiste scrub gebruikt).

Dep jezelf droog en breng het haarmasker aan. Misschien heb je er nog 1 liggen van je laatste bezoek aan de kapper. Deze zijn vaak beter dan die je bij een drogist kunt kopen. Laat intussen het bad vollopen met uiteraard warm water en voeg hier badolie aan toe. Heb je geen bad, dan ga je meteen door naar stap 7.

Breng een gezichtsmasker aan, vergeet niet je hals mee te nemen. Maak de 2 wattenpads nat met warm water en laat je in bad glijden. Leg de warme wattenpads op je ogen om nog meer te ontspannen. Doe dit circa 10 tot 15 minuten. Als je geen bad hebt ga je lekker op de stoel zitten met je voeten wederom in een teiltje met warm water waar je olie aan toevoegt.

Ga weer onder de douche staan en spoel het masker uit je haren en spoel het gezichtsmasker voorzichtig af. Dep je zelf weer droog.

Je kunt nu natuurlijk nog een keer in bad stappen, maar eindig met het insmeren van jezelf met een lekkere bodymilk of bodybutter.

Tussendoor kun je van je thee genieten, de geuren, de warmte, het tijdschrift en van je playlist.


Belangrijk is om te zorgen dat je niet gestoord kunt worden, dus zeg tegen eventuele huisgenoten dat je echt even niet bereikbaar bent. Bovengenoemde stappen zijn een voorbeeld, maar je kunt het natuurlijk zo invullen hoe je wilt. Belangrijk is dat je er echt even de tijd voor neemt. Geloof ons, dan voel je je als herboren en kan je er weer even tegenaan.