Home Hoe herken je beschadigd haar en wat doe je eraan?
Hair solutions

Hoe herken je beschadigd haar en wat doe je eraan?

 

Als je haar echt beschadigd is, kan je het beter zo kort mogelijk laten knippen door je kapper. Je kunt een beschadigde haar namelijk niet meer repareren. De beste aanwijzing van slechte haarkwaliteit kun je in je haarborstel vinden. Zit er veel haar in je borstel? Grote kans dat je beschadigd haar hebt.

Producten voor droog en beschadigd haar vinden?


Hoe herken je beschadigd haar?

 • Ruwe structuur
 • Poreus, zonder beschermlaagje
 • Voelt droog en broos aan
 • Geen elasticiteit, breekt snel
 • Het raakt snel in de klit als het nat is
 • De kleur vervaagt snel doordat het teveel wordt opgenomen door het haar

Als je haar eenmaal is bijgeknipt, is het natuurlijk zaak om goed voor je haar te zorgen zodat het nieuwe haar dat aangroeit wel gezond blijft. Met deze haarverzorging tips kom je een heel eind:

 1. Was je haar met een voedende shampoo die proteine bevat. Droog haar heeft eerder kans om te beschadigen en daarom is het belangrijk dat je haar goed gevoed wordt.
 2. Gebruik 1x per weer een intensief masker en gebruik na elke wasbeurt altijd een conditioner of een leave-inverzorging.
 3. Maak je haar sterker met een speciale proteine kuur. Er zijn een aantal producten die je thuis kunt gebruiken maar je kunt ook je kapper vragen voor een meer intensieve behandeling. Deze behandelingen vullen de beschadigde haarschubben op en voorzien het haar van extra voeding.
 4. Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van föhns, krultangen en stijltangen. Vergeet die steile lokken voorlopig en laat je haar natuurlijk golven en krullen. Er zijn tal van stylingproducten op de markt die het haar voeden en tegelijkertijd je krullen accentueren.
 5. Heb je gekleurd haar? Chemische behandelingen kunnen je haar ook beschadigen, vooral als je van jezelf al poreus haar hebt. Overleg met je kapper of er een mildere haarkleuring is die je kunt nemen (bv. ammonia-vrij) of laat alleen je uitgroei bijkleuren.

Je zult zien dat je haar er na een tijdje beter uit gaat zien. Als dat niet zo is en je haar blijft er - ondanks al je inspanningen - beschadigd en droog uitzien, breng dan eens een bezoekje aan je dokter. Er kunnen namelijk ook andere oorzaken zijn voor beschadigd haar zoals stress en je hormoonhuishouding. Meestal heb je in dat geval last van haaruitval of haar dat afbreekt. Je dokter kan je in dat geval verder adviseren.