Home Tien vragen aan Regina Romeijn
Hair solutions

Tien vragen aan Regina Romeijn

Celebs, op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben ze ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het deze keer aan presentatrice en Expeditie Robinson-winnares Regina Romeijn.
Regina (34) heeft o.a. ‘Zij gelooft, zij niet’ (EO) en ‘Risicojongeren’ (AVRO) gepresenteerd. Vorig jaar heeft ze ‘Lekker..!’ voor de AVRO gepresenteerd, een programma over kunst en cultuur. Daarnaast kennen we haar natuurlijk allemaal van Expeditie Robinson dat ze eind 2010 met veel doorzettingsvermogen heeft gewonnen.
1. Wat is je haartype?
Ik heb middelblond fijn haar met slag. Niet veel, wel fijn. Het is lang, maar wordt niet echt langer dan een bepaalde lengte. Anders breekt het snel af, mijn punten splijten ook snel.
2. Laat je weleens een verzorgende behandeling doen bij de kapper?
Nee, mijn verzorging gaat niet verder dan een masker na het wassen.
3. Hoe verzorg je je haar thuis?
Shampoo om de twee/drie dagen, daarna een conditioner. Soms neem ik een masker voor extra droog haar. Ik gebruik heat/style beschermsprays als ik ga föhnen of krullen en altijd leave-in conditioner.
4. Wat is je favoriete haarproduct?
Een masker van Kerastase: Nutritive Masquintense fijn haar
5. Hoe houd je je haar zo mooi?
Ik ga regelmatig naar de kapper. Ook gebruik ik alleen natuurlijke kleuringen. En in de zon doe ik bijna altijd een sjaaltje om mijn hoofd.
6. Hoe draag je je haar het liefst?
Los met wat slag erin, een soort beachlook.
7. Heb je weleens haarproblemen?
Ik heb altijd haarproblemen. Vind het te dun of te kort of het model niet hip genoeg, te truttig zitten etc. Na de Expeditie is mijn haar begonnen met uitvallen. Toen ben ik aan de kiezelaarde (silicium) tabletten gegaan en hield het uitvallen gelukkig na een paar weken weer op.
8. Hoe hield je je haar uit de klit tijdens Expeditie Robinson?
Mijn haar klit niet zo erg. En volgens mij had iemand een haarspeld met van die tanden eraan. Hiermee kamden we soms ons haar. Maar het opvallende is, dat we dit bijna niet deden. Het was gewoon zoals het was. We deden het in een staartje en dat was het.
9. Wat is je grootste haardrama ooit?
Dat mijn haar ging uitvallen. Ik ben ook heel gevoelig voor slechte knipbeurten. Te kort vind ik een drama waar ik echt om kan huilen. Het is een keer gebeurd dat ik tijdens opnames wat low-lights wilde, omdat mijn haar door de zon te egaal was. Ik wil de low-lights (en high-lights ook trouwens) altijd zo nonchalant mogelijk. Maar de meeste kappers doen het zoals ze het hebben geleerd, met de punt van de kam weven, kleine plukjes, waardoor je eigenlijk net zo goed je hele hoofd kan verven. Dus ik veranderde - midden in de opnames - van een blondine in een brunette. Dat was een vreselijk moment. Mijn haardrama's ontstaan dus als ik de kapper niet kan uitleggen wat ik bedoel. Gelukkig heb ik inmiddels een vaste kapster, die als geen ander weet hoe ik een natuurlijke beachlook kan krijgen. Dat is Niama van Kapsalon Le Boudoir.
10. Hoe belangrijk is je haar voor je?
Haar is heel belangrijk. Ik kijk altijd naar het haar van andere vrouwen en benijd de vrouwen met dik golvend lang haar dat zo heel nonchalant valt. Mooi haar bij mannen vind ik ook een pluspunt. En rood haar en krullen vind ik ook prachtig!