Home Tien vragen aan Monique Klemann
Hair solutions

Tien vragen aan Monique Klemann

Celebs, op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben bekende mensen ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het deze keer aan zangeres  Monique Klemann.
Monique (45) vormde met haar zusje Suzanne de bekende Nederlandse popgroep Loïs Lane. In 1988 heeft Loïs Lane haar eerste hit met Amsterdamned, de titelsong van de gelijknamige film van Dick Maas. In 1996 krijgt Monique  een dochter en 4 jaar later nog een zoon. De daarop volgende jaren worden gekenmerkt door een combinatie van moederschap en de werkzaamheden met Loïs Lane. De zusjes Klemann hebben altijd gekozen voor muziek die recht uit hun hart komt, ondanks de mogelijkheden om een grote commerciële act te worden. Dat is de reden dat ze na 20 jaar nog steeds muziek maken.
1. Wat is je haartype?
Mijn haar is lang, donker, met een lichte slag. Ik heb veel maar fijn haar.
2. Laat je weleens een verzorgende behandeling doen bij de kapper?
Nee
3. Hoe verzorg je je haar thuis?
Ik was mijn haar met Alterna Caviar SeaSilk Volume Shampoo en gebruik erna de Caviar SeaSilk Volume Conditioner. Ik doe wat mousse in m’n haar voor het föhnen en gebruik erna nog de stijltang om et echt helemaal glad te krijgen.
4. Wat is je favoriete haarproduct?
Heb ik niet echt, ik wissel nog wel eens.
5. Hoe houd je je haar zo mooi?
Af en toe gebruik ik een masker. Maar eerlijk gezegd heb ik niet zoveel geduld en doe ik het zelden tot nooit. Je brengt me op ‘n idee!
6. Wissel je vaak van kapper?
Ik ga heel weinig naar de kapper en heb een aantal jaar geleden gewisseld van salon. Mij  pony en de dooie puntjes knip ik altijd zelf.
7. Hoe draag je je haar het liefst?
Los en glad.
8. Heb je weleens haarproblemen?
Soms vind ik de kleur wat te rooi en dan gooi ik er een kastanje kleurtje tegenaan. Voordeel is dat het meteen de verdwaalde grijze haren meeneemt.
9. Wat is je grootste haardrama ooit?
Als 18-jarig meisje ben ik ooit in Milaan door een kapper geknipt voor een fotoshoot van zijn salon. Ik had eerst een hip kapsel met allemaal plukjes naar voren en hij maakte er een punk-achtige look van die toen al helemaal passé was. M'n agent was woest en heeft hem helemaal verrot gescholden. Fijne taal om in te kunnen schelden dat Italiaans, haha!
10. Hoe belangrijk is je haar voor je?
Als kind hadden Suzanne en ik altijd heel kort haar. Pas vanaf m’n 16e heb ik het laten groeien. Soms roep ik wel eens dat ik naar die tijd terug verlang maar ik zou het nooit meer afknippen, zelfs niet als ik een oud omaatje ben. Dat lange haar hoort nu helemaal me en ik probeer er wel zuinig op te zijn. Dus niet teveel touperen en met haarlak in de weer. Gelukkig heb ik heel makkelijk haar en hoef ik er niet zoveel aandacht aan te besteden. Sommige vrouwen wassen en föhnen elke dag. Pff … dat vind ik echt zonde van m’n tijd. Maar ja, ik heb makkelijk praten …

Leestip voor een mooie huid! Met Absolution kun je eigenlijk niet de fout ingaan