Home Dunner wordend haar is zo verleden tijd! - Nioxin 3D Styling
Onze favorieten

Dunner wordend haar is zo verleden tijd! - Nioxin 3D Styling

Nioxin heeft nooit stylingproducten ontwikkeld, maar sinds kort is dat niet meer het geval! Ik was bij de perspresentatie van de nieuwe 3-D Styling lijn, die het haar niet alleen in model zou brengen, maar tegelijkertijd ook zou verzorgen.

Mensen met dunner wordend haar gebruiken vaker stylingmiddelen

Voor veel mensen met dunner wordend haar speelt uiterlijk een grote rol in hun leven. Een onafhankelijk onderzoek toont aan dat mensen die last hebben van dunner worden haar vaker stylingmiddelen en -producten gebruiken dan mensen die daar geen last van hebben. Echter, dunner wordend haar is vaak moeilijker te stijlen en de meeste stylingproducten verzwaren het haar, waardoor het er slap en futloos uitziet. NIOXIN 3D Styling is een uitgebreide lijn stylingproducten met nieuwe technologie en helpt dikker, voller uitziende haarstijlen te creëren zonder het haar te verzwaren.

De 3-D aanpak van NIOXIN is gericht op de drie belangrijkste aspecten van dunner wordend haar:

  1. Derma (hoofdhuid)
  2. Dichtheid (hoeveelheid)
  3. Diameter (omtrek)

Ik had al een behandeling gevolgd en wilde de stylingproducten samen met de Nioxin verzorgingsset gebruiken. Ik kreeg alle producten mee, maar heb alleen die producten getest, die passen bij mijn haartype en me aanspraken. De producten komen in twee kleuren verpakking: blauw en groen. De groene producten maken gebruik van de LightPlex techniek voor een lichtgewicht effect. De blauwkleurige producten maken gebruik van de zgn. Pro-Thick techniek en maken de diameter van het haar dikker, waardoor het voller zal ogen.

LEES OOK:

VOLLER HAAR DANKZIJ NIOXIN SCALP RENEW

> TEST NIOXIN SYSTEM 4 & SCALP RENEW

Nioxin-3d-styling-green

Nioxin Rejuvenating Elixir (groen)

Dit product was een van mijn favorieten en gebruikte ik na het wassen en tussendoor. Het is een semi-transparante gel-creme, die het haar verzorgt en als het ware nieuw leven inblaast. Als ik mijn haarolie al miste, did product maakte veel goed. Ook tussendoor als m'n haar wat pluiste, deed ik er even wat elixir op en weg pluis. Het verzwaart je haar niet en trekt snel in.

Nioxin Definition Creme (groen)

Dit product geeft iets meer stevigheid dat de Rejuvenating Elixir en ik gebruikte het alleen na het wassen. Een nootje in mijn haar gaf voor het föhnen extra textuur en lichte versteviging. Bovendien ruikt het heel lekker.

Nioxin Therm Activ Protector (groen)

Dit gebruik ik nog steeds. Een beschermspray voor het föhnen om mijn kwetsbare haar mee te beschermen. Die heb ik eigenlijk altijd wel nodig! Ik kan niet preciew zeggen wat het doet, maar mijn haar werd in deze periode wel wat sterker en brak minder snel. Wellicht heeft deze spray daar ook aan meegeholpen. Ik blijf hem voor de zekerheid gebruiken!
Nioxin-3d-styling-blue

Nioxin Thickening Gel (blauw)

De blauwe lijn gebruikte ik uiteindelijk veel minder. Mijn haar pluist nogal snel en ik merk dat producten die het haar dikker maken, soms pluis verergeren. Ook voelde ik na gebruik echt product in m'n haar zitten. Ik hem hem drie keer gebruikt en daarna niet meer.

Nioxin Thickening Spray (blauw)

Zelfde probleem als bij de gel, maar ik voelde na gebruik iets minder product, dus zou hier de voorkeur aan geven als ik echt een thickener zou willen gebruiken. Deze maakte mijn haar wel lekker stevig. Goed voor een keer, maar de tweede dag zit het bij mij dan veel minder en kan ik m'n haar wer wassen. Dat had ik bij de groene producten niet.

Nioxin Bodifying Foam (blauw)

Fijnste product uit de 'blauwe serie'. Licht schuim, dat mijn haar totaal niet verzwaarde, maar wel extra stevigheid gas. Ik gebruikte dit uiteindelijk samen met stylingproducten uit de groene reeks. Deze mousse is niet te vergelijken met die van andere merken, omdat hij echt heel licht is. Sommigen zullen vinden dat het niet voldoende versteviging geeft, maar voor fijn haar is hij heerlijk!
Nioxin-niospray

Nioxin Niospray

De 3-D stylinglijn komt ook met twee haarspray's; een groene en een blauwe. De blauwe is voor extra versteviging en de groene is een light versie. Natuurlijk ging mijn voorkeur uit nar de groene, maar helaas - na een aantal keren gebruikt, begeeft de spuit het en komt er niets meer uit. Dat is jammer, want met 400ml inhoud is het een volle bus waar ik niets meer aan heb. Dan maar de blauwe versie gebruiken. Deze is meteen een stuk steviger en lijkt ook wat harder te spuiten zodat er meteen veel uitkomt. Tenzij ik een kapsel wil dat echt blijft zitten, zal ik deze niet meer gebruiken. Ik ben geen liefhebben van strong-hold haarlakken, het past niet bij mij en bij mijn haar.

Resultaat

Over het algemeen vind ik de producten uit deze serie erg fijn, vooral de groengekleurde. De verpakking is helaas foeilelijk. Ik begrijp wel dat het moet lijken alsof ze zo uit een lab komen, maar voor mij lijkt het teveel alsof het zo bij een apotheek vandaan komt en geeft me geen 'wellness gevoel'. Ik blijf sommige producten gebruiken omdat ze zo goed zijn, maar dan wel verstopt in mijn badkamer!