Home Dikke bos haar binnen een paar maanden? - Nioxin System 4 & Scalp Renew
Onze favorieten

Dikke bos haar binnen een paar maanden? - Nioxin System 4 & Scalp Renew

Het is alweer een aantal maanden geleden dat ik bij een presentatie was van Nioxin bij Kapsalon Mogeen. Ik kreeg meteen een Scalp Renew Treatment éen er werd gekeken welke producten het beste zouden werken voor mijn dunne haar. Mijn verslag van die behandeling kunnen jullie hier lezen:

Ik kreeg een tas vol producten mee, waaronder de verzorgingsproducten van het systeem nummer 4, speciaal geschikt voor fijn en gekleurd haar. Omdat mijn haar werg droog is, kreeg ik ook nog eens een extra voedend masker mee voor de punten en de Density Protection van Scalp Renew. Dit is een serum voor je hoofdhuid, waarmee je hem in goede conditie houdt. En daardoor kunnen je haren weer beter groeien. Ik mocht er geen andere producten naast gebruiken en dat advies heb ik trouw opgevolgd. Dat laatste is best lastig, want ik krijg zoveel haarproducten opgestuurd. Maar ik wilde ook weleens weten of dit echt de oplossing zou kunnen zijn voor mijn dunne haar. Ik heb de producten 2,5 maanden gebruikt en daarnaast alleen de stylingproducten van Nioxin. Mijn review daarover kun je hier lezen:
En ... hielp het? Lees maar mee!

Nioxin Cleanser Shampoo 4 voor fijn & gekleurd haar

Deze shampoo voel je meteen tintelen op je hoofdhuid! Omdat mijn hoofdhuid af en toe wel geïrriteerd kan zijn, vind ik dat een heerlijk gevoel. Dat tintelen komt vast door de menthol die je ook sterk kunt ruiken. Ik masseer het lekker in mijn hoofdhuid, laat de shampoo even intrekken en spoel hem daarna goed uit. De kleurloze en transparante shampoo schuimt goed en na het uitspoelen voelt mijn haar schoon, maar misschien een tikje droog aan. Fijne all-round shampoo met als grootste voordeel de heerlijke geur en tinteling op mijn hoofdhuid.

Nioxin Scalp Revitaliser 4 voor fijn & gekleurd haar

Na het wassen moet ik deze conditioner aanbrengen en deze ook goed inmasseren op mijn hoofdhuid. De substantie is een dikke milk met een nauwelijks waarneembare lichtblauwe kleur. Deze ruikt ook naar mint, maar veel subtieler dan de shampoo. Gelukkig heb ik er ook een masker bij gekregen, want de conditioner is lang niet voldoende voor mijn droge haar. Daarom breng ik het vooral bovenop mijn hoofd aan en laat het 5 minuten intrekken, samen met het masker op de haarpunten.

Nioxin Intensive Treatment - Deep Repair Masque

Nioxin-hair-masque
Dit masker zit in een grote tube en is een dikke, witte substantie. Ik breng het alleen in de uiteinden aan en laat het 5 minuten, samen met de conditioner intrekken. De geur is subtiel maar wel lekker. Er zitten wel parabenen in, zie ik. Maar gelukkig ben ik daar niet allergisch voor. Na het uitspoelen, voelt mijn haar lekker zacht aan, maar niet overdadig gevoed.

Nioxin Scalp Treatment 4 voor fijn & gekleurd haar

Nioxin-scalp-treatment
Deze hoofdhuidbehandeling voor thuis zit in een kleine pompflacon en komt in schuimvorm. Hierdoor is het makkelijk aanbrengen op je hoofdhuid. Ik droog mijn haar voorzichtig met een handdoek en maak met een dikke kan scheidingen in mijn haar. Telkens spuit ik wat schuim op de scheiding en masseer het daarna in. Dat doe ik op mijn hele hoofdhuid. Deze behandeling mag ik niet uitspoelen, maar je voelt hem haast niet. Het luchtige schuim trekt zo in.

Nioxin Scalp Renew Density Protection

nioxin-scalp-renew-02
Dit product kreeg ik mee voor dagelijks 'onderhoud'. Ik had de Scalp Renew salonbehandeling ondergaan en dit zou ik elke avond in de hoofdhuid moeten inmasseren. De verpakking is handig in gebruik. Het flesje komt met een fijne doseerpipet, waarmee je de vloeistof makkelijk op je hoofdhuid kunt aanbrengen. Ik heb geprobeerd dit zoveel mogelijk te gebruiken, maar ben het gedurende die 2,5 maand weleens vergeten. De substantie is een dikke, kleurloze serum. Het ruikt heel licht naar mint, maar is nauwelijks waarneembaar.

Resultaat

Tja, dat is lastig te zeggen. Ik heb het idee dat mijn haar bij de punten wat dikker en steviger is geworden. Ook zag ik minder haar in het doucheputje na het wassen, dat zou kunnen betekenen dat mijn haar sterker is geworden en minder snel breekt. Ik kan echter niet zeggen dat er echt haar is bijgekomen. Als dat zo is, is het nauwelijks zichtbaar. Mijn hoofdhuid werd wel beter en irritaties heb ik nauwelijks meer gehad. Doordat ik die periode mijn hoofdhuid vaak moest masseren, doe ik dat nog steeds en ik heb wel het gevoel dat dit masseren werkt voor een gezonde hoofdhuid, met of zonder product. Ik ben er nu even mee gestopt omdat er weer andere nieuwe producten zijn om te testen. Maar als je een onrustige hoofdhuid hebt met veel afbrekend haar, kan ik je dit ritueel zeker aanraden. Verwacht na een paar maanden geen dikke bos, maar de kwaliteit van je haar zal wel beter worden.

LEES OOK:

VOLLER HAAR DANKZIJ NIOXIN SCALP RENEW
TEST NIOXIN 3D STYLING
UITDUNNEND HAAR DOOR AFBREKEN