Home Voller haar dankzij Nioxin Scalp Renew?
Onze favorieten

Voller haar dankzij Nioxin Scalp Renew?

Mijn haar is mijn hele leven al dun geweest en nu ik ouder wordt, merkt ik dat het ook steeds droger en pluiziger wordt. De zoektocht naar een goed kapsel is dan helemaal niet makkelijk en ook het vinden van de geschikte producten is een echte opgave. Ze mogen het haar niet verzwaren, maar moeten wel flink de strijd aangaan tegen pluis.

Mijn kapster raadde mij onlangs aan de producten van Nioxin te proberen. Haar 'babyhaartjes' gingen daar als een speer van groeien en hoewel ik wel snap dat ik nooit zulk lang haar zal kunnen hebben als zij, sprak dat groeien me wel aan. Ik schijn namelijk heus wel veel haar te hebben, het breekt alleen snel af omdat het zo kwetsbaar is. Een middeltje dat ervoor zou zorgen dat mijn haar wat sterker wordt zou daarom meer dan welkom zijn.

Nioxin-behandeling


Zo gezegd, zo gedaan. Ik kreeg de full treatment aangeboden door Wella en Wendy Vedder van Nioxin herself ging de behandeling bij mij doen, nadat we een perspresentatie over Nioxin achter de rug hadden. We waren bij Kapsalon MOGEEN en ik mocht plaatsnemen voor een hele rits Nioxin producten. Nioxin is een van origine Amerikaans merk dat opgericht is door Eva Graham. Eva had veel last van haarverlies tijdens haar zwangerschap en kon daar geen geschikte producten voor vinden. Toen is ze zelf een lijn begonnen, die gebaseerd is op huidverzorging en zo is Nioxin ontstaan. Het grappige is dat je het heel gewoon vindt om elke dag je gezicht te wassen, tonen en in te meren met créme. Met ons haar doen we dat niet, maar dat kan volgens Nioxin juist wel. Sterker nog, hoe vaker je de spullen gebruikt, hoe sneller je haar zal herstellen. Verkooppraatje? Het zijn tenslotte geen goedkope producten en die zijn dan natuurlijk wel lekker snel op. Ik ging het maar eens proberen!

voor-nioxin
peeling

EERST EEN PEELING

Wendy gaat eerst kijken wat de conditie van mijn hoofdhuid is. Dat doet ze met een apparaatje, waarmee ze sterk vergrootte foto's kan nemen van mijn hoofdhuid. Er zit inderdaad wel haar en gelukkig vertoont mijn hoofdhuid ook geen irritaties. Maar ze kan wel zien dat het erg droog is daar en dat er veel dode huidcellen zitten. Dat belemmert de doorbloeding en gezonde groei van de haren. Daarom wordt de eerste stap een hoofdhuidpeeling.

Dat is een milde créme, die wordt aangebracht op de hoofdhuid en even moet intrekken. Deze peeling zou voor een 34% versnelde regeneratie van de hoofdhuid moeten zorgen. De peeling voel ik niet, zelfs gen tintelend gevoel. Na 10 minuten wordt het uitgewassen met een speciale shampoo.

haren-wassen

SYSTEEM 4
Het systeem dat voor mij het meest geschikt is, is nummer 4. Dit systeem is speciaal geschikt voor dun, gekleurd haar. In totaal zijn er 6 verschillende systemen en Nioxin is echt een behandeling, waarbij advies van je kapper essentieel is. Een systeem komt in een doos met 3 producten; een cleanser, revitaliser en een treatment. De producten van Nioxin behandelen echt je hoofdhuid, omdat van daaruit dikker, voller haar zal moeten groeien. De shampoo ruikt naar mint en geef een licht tintelende sensatie. Daarna wordt de Scalp Revitalisor bij de haaraanzet aangebracht. Daarbij gebruikt Wendy nog het masker om de haarpunten mee te verzorgen. De revitalisor, zegt ze, is een conditioner die zich alleen op de hoofdhuid richt en niets doet voor het droge haar. Dit alles moet 3 minuutjes intrekken en wordt erna uitgespoeld.

ALLEEN OP DE HOOFDHUID
Daarna wordt de treatment op mijn hoofdhuid aangebracht. Deze bevat een SPF 15 zonnefactor voor de hoofdhuid. Dat is 's zomers fijn, want het probleem is dat mijn hoofdhuid zo droog is en zonnebrand kan dat erger maken. Vinden jullie het ook zo lastig om een product alleen op je hoofdhuid aan te brengen? Nou, ik wel, meestal smeer ik het alleen maar in m'n haar. Wendy legt me uit hoe ik dit het beste kan doen. Ze makt een middenscheiding in mijn vochtige haar en brengt daar 3 drupjes op aan, een aan de voorkant, een in het midden en eentje achterop. Vervolgens masseert ze dit met vlugge zijwaartse bewegingen in, alsof ze het 'wegveegt'. Daarna doet ze nog een druppel aan weerszijden van mijn hoofd en masseert ook dat in. Daarna wordt de Scalp Renew, een serum voor thuisgebruik op dezelfde wijze ingemasseerd. Dit is een soort dagcréme voor je hoofdhuid, die ik de komende maanden iedere dag moet gebruiken.

Nioxin-nafoto


Wendy's taak zit erop. Nu is het de beurt aan Lucien Beijerinck om m'n haar te stylen. Maar eerst wordt mijn hoofdhuid nog bekeken met dezelfde camera als zonet. Ik zie op het eerste gezicht niet heel veel verschil, behalve dat het mer glanst. Dat is juist goed, vertelt Wendy, dat is een teken dat alle dode huidcellen wegzijn en mijn huid er goed doorbloed uitziet. Mooi, laten die haren nu maar gaan groeien!

nioxin-styling

3D STYLING

Nioxin heeft net een gloednieuwe stylinglijn op de markt gebracht die je haar verstevigt en verzorgt en waarbij je vrijwel geen 'product' voelt zitten. Lucien gaat voor mijn haar 3 producten gebruiken: de Diaboost, Definition Créme en de Therm Active Protector. Deze laatste beschermt mijn haar tegen de warme föhn en omdat min haar kwetsbaar is, is dit product een must. De Diaboost is een serum, die ook weer ingemasseert wordt. Dit product zorgt ervoor dat mijn haar dikker wordt, je zou het verschil meteen al kunnen zien! Verder doet Lucien wat Definition Créme in mijn haar om het textuur te geven en pluis tegen te gaan. Het haar wordt vakkundig geföhnd en voilá, geen pluis te bekennen!

Voel ik nu meteen verschil? Ik weet het niet, met enige twijfel zeg ik ja. Het lijkt echt alsof m'n haar al wat dikker en steviger aanvoelt. Maar door welk product dat komt, weet ik niet. Ik kreeg een tas vol producten mee en kan me voorstellen dat dit voor veel mensen too much is. Ik ga het in ieder geval de komende periode proberen en zal echt niets anders gebruiken. De tried & tested van alle thuisproducten houden jullie nog te goed.

UPDATE
Na 2 dagen valt het verschil eigenlijk nog beter op. Vandaag regende het maar mijn har bleef vrijwel pluisloos. Het ziet er gladder uit en ja, ook wat voller. Dit is wel een opvallend verschil, omdat mijn haar echt meteen gaat pluizen bij de minste vochtigheid. Stay tuned voor het vervolg!