Home Skin Reborn dankzij peelings? Wij testten 3 nieuwkomers
Testpanel

Skin Reborn dankzij peelings? Wij testten 3 nieuwkomers

Ik kan me die scrubs van vroeger nog herinneren, eentje met abrikozenpitten die je huis echt stevig aanpakte. Na afloop zag mijn huid dan helemaal rood, maar ja, wie mooi wil zijn ... en ik moest immers van die dode huidcellen af. Gelukkig zijn de gezichtspeelings en scrubs heel wat milder geworden sindsdien en nu weten we ook wel dat een schuurspons-achtige scrub-beurt helemaal niet zo goed is voor je tere gezichtshuid. Onlangs introduceerde het Duitse salonmerk Annemarie Börling twee nieuwe peelings; een poeder peeling en een heel zachte scrub. Poeders schijnen populair te zijn, want ook het vrij nieuwe Canadese merk Indeed introduceerde een poeder exfoliator die tevens mild is voor je huid. Ik testte alledrie de peelings.

Annemarie Börlind Effect Peeling Gommage Bio Stimulant

Peeling-borlind-01

Deze peeling is bedoeld om slechts 1 of 2 keer per week te gebruiken. Op de bijsluiter lees ik dat deze cremepeeling bolletjes bevat van jojobawas. Deze bolletjes zouden dode huidcellen verwijderen en de talgafvoer bevorderen. De Sheaboter verzorgt de huid. Ook fijn om te weten dat deze peeling geen microplastics bevat en helemaal veganistisch is. Want we hoeven het milieu niet te bevuilen omdat wij een glad velletje willen, toch?

Ik gebruik de peeling uiteindelijk 3x per week, zo lekker vind ik hem. Je moet het even inmasseren en daarna afspoelen. Het komt in een plastic tube van 50ml en deze verpakking werkt prima. De dosering gaat goed en de substantie is niet te dik voor een tube. Het is een turqoise-kleurig goedje waar donkere 'puntjes' in te zien zijn - dat zijn de wasbolletjes natuurlijk. Het ruikt heel fris, heel lekker en het heeft net voldoende 'schuurkracht' om je wel het gevoel te geven dat er wellicht wat dode huidcellen worden verwijdert, maar na het afspoelen is mijn huid heel rustig. Wel moet je het heel goed spoelen met water, want anders blijven er bolletjes achter. Ik zie ook dat mijn huid een massage heeft gehad, maar dat is door de doorbloeding, niet door irritatie. Fijn product, verwenmomentje voor jezelf!

Annemarie Börlind Enzym Peeling Powder

Peeling-borlind-02

Deze peeling komt in een flesje van 30g. De kleine opening aan de bovenkant zorgt ervoor dat je niet teveel poeder ineens gebruikt. Het werkt goed en wat ik merk is dat de witte, fijne poeder meteen oplost in water en nauwelijks een scrubeffect geeft. Dit is het meest milde product van alledrie en je mag het dan ook elke ochtend en avond gebruiken. Het witte mengsel verdeel ik over mijn gezicht, laat het even intrekken zodat de enzymen hun werk kunnen doen. Deze enzymen zorgen ervoor dat dode huidcellen worden losgemaakt en activeren celvernieuwing. Er zit Aloe Vera in en dat geeft de huid weer vitamientjes en mineralen. Daar moet ik dan maar op vertrouwen, ik zie alleen dat mijn huid er heel goed op reageert. Het lijkt een beetje alsof je je huid een snel maskertje geeft. Ik masseer het 1 minuut in en laat het een minuut intrekken, waarbij het opdroogt. Daarna afspoelen en mijn huid voelt heel glad en zacht. Fijn is ook dat het totaal geen residu achterlaat. Wat ik wel een heel klein beetje mis is iets meer scrub-effect. Ik hou wel van iets meer stimulans.

Indeed Facial Powdered Exfoliator

Peeling-Indeed

Dit nieuwe Canadese merk gebruik ook alleen maar natuurlijke ingrediënten. Deze peeling bevat Bamboo extract, Rijstpoeder, Okinawa rode algen, Hyaluronic Acid en Ananaspoeder (daar zitten ook enzymen in!). Het poeder komt in een royale bus van 75g met handige opening. Helaas is het doseergaatje wel een beetje groot, dus ik moest erg oppassen niet teveel in m'n hand te strooien. Deze witte poeder is grover dan die van Börling en werkt ook anders. Ten eerste voel ik meer scrub en ten tweede schuimt het goedje een beetje nadat je water hebt toegevoegd. Okm dit moet je even laten intrekken zodat de ingrediënten hun werk kunnen doen. Het afspoelen gaat door de grove korrels iets lastiger, je moet beter oppassen dat alles daadwerkelijk is afgespoeld. Ik vond dit te grof om 2x per dag te gebruiken, ik gebruikte het in de ochtend en dat beviel prima. Na afloop was mijn huid niet alleen glad en zacht, maar had het door de peeling ook een betere doorbloeding gekregen.

Conclusie

Van de poeder peelings vind ik die van Indeed de fijnste, maar dat wil niet zeggen dat ik die van Börlind slecht vind. Het heeft meer te maken met het gebruik en een persoonlijke voorkeur. De Effekt Peeling vind ik geweldig. Ik blijf deze 1x per week gebruiken, mijn huid knapt er echt van op!