Home Salon & product experience | Schwarzkopf professional Fibre Clinix
Hair solutions

Salon & product experience | Schwarzkopf professional Fibre Clinix

Bo is zwanger en heeft een dikke bos blond haar. Toch wil ze graag de Schwarzkopf Professional Fibre Clinix behandeling laten doen voor het behoud van haar volle bos, ook direct na haar zwangerschap.

Jillz Hairstyling is gelegen aan een doorgaande weg, op loopafstand van het centrum en station in Den Helder en wordt gerund door eigenaresse Jill, die de scepter zwaait over 6 medewerkers. Het is een gezellige salon, waar een hecht en betrokken team werkt. Jill verwelkomt Bo en legt haar geduldig de stappen van deze behandeling uit.

De filosofie & belofte van de Fibre Clinix


Consumenten zijn op zoek naar nieuwe insalon ervaringen en verwachten meer dan de standaarddiensten die voorheen werden aangeboden.
 
De Smart Analyzer is het 1e slimme, draagbare apparaat dat kappersexpertise combineert met datagestuurde inzichten en zo een volledig gepersonaliseerde service aanbiedt waardoor u een expert kunt worden.

Uitleg professionals

Jill begint met het goed kijken naar het haar van Bo en daarbij voelt ze aan diverse plukjes en slaat ze de hoofdhuid niet over. Deze intensieve treatment wordt samengesteld aan de hand van vragen en een haaranalyse en is speciaal door Schwarzkopf Professional ontwikkeld om maatwerk te kunnen leveren voor diverse haarbehoeftes.

Bo wil heel graag glanzend haar met veel volume en volgens kapster Jill moet dat met deze treatment, in combinatie met de juiste styling helemaal goed komen!

Jill

Met de Salon Lab analyzer van Schwarzkopf Professional wordt het haar gemeten op 3 punten. Aan de hand daarvan wordt bepaald welke treatment we gaan gebruiken.

Jill

De Fibre Clinix in 4 stappen

Stap 1: Analyse

Allereerst wordt een uitgebreide haaranalyse gedaan. Via een aantal vragenschermen op een iPad kan Jill bepalen welke haarbehoefte Bo op dit moment heeft.

Bo wordt gevraagd welk haardoel ze heeft: anti-haarbreuk of meer volume? Bo kiest 'anti-haarbreuk' en kapster Jill vervolgt met de overige vragen.

De analyzer wordt als een tang om het haar geklemd en begint te trillen als de analyse is gedaan. De resultaten worden vervolgens naar de iPad gestuurd en in het programma, samen met de antwoorden op de vragen, verwerkt in het advies op maat.

Vragen beantwoorden
Een haarlok meten met de Analyzer
De uitkomst bespreken

Het advies luidt als volgt: Bo's haar heeft repair nodig en op de afbeelding op de iPad is ook te zien dat een aantal haarbruggen zijn verbroken. Doordat het haarprobleem zo visueel wordt gemaakt, begrijpt de klant (in dit geval Bo) direct waarom dit nodig is.

Stap 2: Wassen

Na de diagnose wordt het haar eerst gewassen met de Tribond shampoo, die ook onderdeel vormt van de Fibre Clinix behandeling.

Na het uitspoelen, mag Bo bij de wasbak blijven liggen. Nu is het tijd voor de treatment!

Stap 3: Treatment

Jill gaat daarna de treatment voor Bo mengen volgens het recept van de iPad.

Jill mengt 3 pompjes Fortify met 2 pompjes Hydrate booster en brengt dat vervolgens aan in het handdoekdroge haar van Bo. Ze verdeelt daarvoor het haar in 3 delen en knijpt zorgvuldig de treatment in elk deel, zodat al het haar behandeld wordt.

Deze treatment blijft ongeveer 60 dagen in het haar zitten en maakt het haar 10 x sterker.

Daarna moet de treatment 10 minuten inwerken, nadat Jill een warme handdoek om het haar van Bo heeft gedaan. Leuk detail is dat Jill deze 'wachttijd' gebruikt voor een extra wellnessmoment: ze gaat de handen van Bo masseren met een fijne handcrème.

Na de 10 minuten wordt het haar zorgvuldig uitgespoeld, zodat geen resten in het haar blijven, die het haar eventueel zouden kunnen verzwaren.

Stap 4: Styling

Bo mag weer plaatsnemen voor de spiegel en Jill vraag haar wat de wensen zijn. 'Veel volume met wat slag' en Jill gaat aan de slag. Ze gebruikt een aantal ondersteundende stylingproducten en droogt het haar eerst met een föhn. Daarna verdeelt ze het haar en zet dat vast en pluk voor pluk gaat ze het haar grof krullen met een borstelföhn.

LEES OOK: Hoe ben ik lief voor mijn haar én het milieu?

Het resultaat

Wat meteen opvalt is dat het haar dikker aanvoelt en veel meer glans heeft gekregen. De krullen blijven goed zitten en Bo kan haar ogen niet geloven! Een lange bos - nogal lusteloos - haar is omgetoverd tot een weelderige haarbos met glans en slag.

Ik ben er heel blij mee. Mijn haar voelt lekker verzorgd en stevig en het heeft veel minder pluis. Het zit gewoon lekker in model!

Bo

Advies voor thuis

Om de duur van de behandeling te verlengen, is het belangrijk om de voorgeschreven producten ook thuis te gebruiken. Bo wordt aangeraden de Hydrate shampoo en conditioner te gebruiken en een keer per week het haar te verwennen met een masker uit de Fortify serie.