Home Salon & product experience | Curls & More
Hair solutions

Salon & product experience | Curls & More

Conny heeft een grote bos krullen en is op zoek naar een goede behandeling voor haar 'ontplofte' krullenbol. Ze gaat naar Curls & More in Velp om de CG-methode te ervaren.

Conny is al jaren op zoek naar de juiste producten en behandeling om haar krulhaar in model te krijgen en te houden. Ze heeft haar krullen lekker laten groeien en is van plan zich helemaal over te geven aan de experts bij Curls Control in Velp.

De locatie op een industrieterrein was een onverwachte verrassing, maar meteen bij binnenkomst voelde Conny zich op haar gemak in een gezellige salon met een zeer mooi en warm interieur. Na een lekker kopje thee en een warm welkom van het Curls Control team krijgt Conny haar intakegesprek.

De filosofie & belofte van Curls & More

Curls & More weet als geen ander hoe het is als je geen krulproducten kunt vinden waar je 100% tevreden over bent. En met hun krullenkennis en de opgedane technische vakkennis zijn ze aan de slag gegaan. En zo zijn ze na jarenlang enthousiast testen en met heldere visie gestart met hun eigen Curls Control productlijn.
 
De producten van Curls Control zijn CG-proof en bevatten dus geen parabenen, sulfaten, uitdrogende alcoholen of schadelijke siliconen. Naast het feit dat Curls Control het beste wil voor krullen, vinden zij het ook belangrijk om een bijdrage te leveren aan het milieu, en laten om die reden de producten produceren in Nederland en België. Bovendien zijn de tubes volledig gemaakt van afval van de verwerking van suikerriet, en daarom volledig recyclebaar. 'Daarnaast zijn de producten echt eenvoudig in gebruik" aldus Tayga eigenaresse van Curls Control, zodat je niet veel producten nodig hebt om een 'ontplofte' krullenbos verzorgd, veerkrachtig en in model te houden. Bovendien zijn de producten zuinig in gebruik en dus duurzaam.

Uitleg professionals

Bij de intake vraagt de Curls Control expert welke producten Conny nu gebruikt en hoe ze dat ervaart en of die producten 'CG' zijn. Dit is belangrijk om een goede analyse te maken van Conny haar krultype en haar routines.

Conny moet even nadenken, want wat is CG ook alweer? Niet elke consument weet dat. CG staat voor Curly Girl en is een methode, waarbij je alleen producten gebruikt die geen parabenen, sulfaten, siliconen, minerale oliën en bepaalde alcohol bevatten. Deze ingrediënten drogen je haar namelijk uit.

Ook worden de verschillende krultypes uitgelegd. De stylist ziet dat het haar van Conny erg vochtarm is. Dat verklaart waarom het zo pluist. Er wordt een plan van aanpak gemaakt.

De analyse van de krul

Consumenten weten vaak wat er niet in producten moet zitten, maar niet wat er wél in moet zitten.

Expert Curls Control

Een professional kan snel zien wat het haar nodig heeft en Conny is blij verrast dat haar pluisprobleem opgelost kan worden. Want dat is waar Conny uiteindelijk op hoopt: mooie gezonde krullen zonder pluis. Er wordt uitgelegd dat zij Conny gaan leren om haar krullen te leren kennen en hoe je het haar door het hele jaar heen het beste kunt verzorgen en waar ze op kan letten bij verschillende weersomstandigheden. Warmte, hoge luchtvochtigheid, wind ​en alle elementen van het weer spelen mee bij je krultekening. Curls Control heeft bij de ontwikkeling ​van de producten hier goed rekening mee gehouden. Samen met de klant ​kan zo de behoefte van de krullen bijgehouden worden.

De CG-methode in 4 stappen

Stap 1: Droog knippen

Conny wordt eerst droog geknipt, om de natuurlijke krul te volgen en het kapsel een vrouwelijke, ronde vorm te geven.

Stap 2: Wassen

Vervolgens wordt het haar gewassen met de Clarifying Shampoo van Curls Control om alle build-up te verwijderen.

Conny geeft aan dat ze haar haar 3 - 4 keer per week wast, anders krijgt ze last van haar hoofdhuid.

De professional van Curls Control vertelt dat juist door de verkeerde producten haar haar eerder vet wordt en dat de hoofdhuid kan gaan jeuken. Conny heeft al vele adviezen gehad, zoals minder wassen, alleen wassen met conditioner, maar nooit is haar verteld dat pluis ook kan komen door de verkeerde producten!

Kijk goed naar je haar om te bepalen wanneer een detox wasbeurt nodig is, over het algemeen geldt het advies eens in de 5 à 6 weken aldus de Curls Control expert. Door talg en huideigen oliën kun je namelijk ook een build-up creëren, die je met deze detox kunt verwijderen. Na het wassen wordt het haar met een hydrofiele doek afgedekt en 'knijp' je in het haar om de krul te activeren.

Stap 3: Nat knippen

Daarna gaat de stylist verder met het nat knippen van het haar. Deze speciale krulkniptechniek werd ontwikkeld door ​Tayga en haar team en kunnen kappers ook leren tijdens de opleidingen, die worden gegeven. Wat alvast verklapt wordt, is dat er steeds goed wordt gekeken naar hoe het haar valt. Dat klinkt logisch, maar het personaliseren van krullen moet je leren.

Conny heeft deze manier van knippen nog nooit eerder ervaren en het geeft haar een vertrouwd en ontspannen gevoel, omdat er echt goed geluisterd wordt naar haar wensen en er goed stap voor stap uitgelegd wordt hoe de behandeling verloopt.

Stap 4: Styling

Er wordt uitgelegd dat het belangrijk is om de juiste vochtbalans te creëren. Want ... onder iedere pluis zit een krul.

Conny wordt verteld hoe ze een goede vochtbalans kan herkennen en creëren door de juiste hoeveelheden product aan te brengen. Taiga ontwikkelde deze methode en heeft sinds dien al heel veel kappers opgeleid tot krul(knip)expert.

LEES OOK: De reis naar de perfecte krul

Het resultaat

Conny kwam de salon binnen met een ernstig vochttekort, mede door gebruik van verkeerde producten. Met de juiste kniptechniek, een schone hoofdhuid, de juiste producten en door het haar rustig met de diffuser te drogen, heeft Conny haar droomkrullen weer terug!

Je bent wellicht iets langer bezig, maar het resultaat is dat je je haar minder vaak hoeft te wassen en dat je krullen mooi in model blijven!

Advies voor thuis

Conny krijgt het advies om thuis haar krullen niet te borstelen, maar het harde laagje van de haargel eruit te knijpen.

Als het haar toch weer vocht verliest (bijvoorbeeld in de zon) en droog aanvoelt, kun je water met moisturizer in een sprayflacon doen en dat tussendoor op het haar sprayen.

Het is ook belangrijk om het haar eens per 5 a 6 weken een detox-behandeling te geven voor een schone hoofdhuid. Conny krijgt de Curls Control Cleanser, Moisturizer​, Curl Crème en Curl Definer mee voor thuis.