Home Salon & product experience | Alcina highlights en toner
Hair solutions

Salon & product experience | Alcina highlights en toner

Evelien was toe aan een nieuwe kleurtint en wilde graag de nu zo populaire 'money piece' laten aanbrengen. Dat is een opgelicht rond gedeelte rondom het voorhoofd bij de kruin. Doordat de vorm rond is en het glanst als goud, wordt dit ook wel een 'geldstuk' (money piece) genoemd. De rest van het haar zou ze graag iets meer in kopertinten willen.

De behandeling gaat plaatsvinden bij Rue Savaron, een gezellige kapsalon in een buitenwijk van Emmen. Bij Rue Savaron wordt gewerkt met het Duitse kappersmerk Alcina, dat niet alleen hele mooie, trendy kleuringen biedt, maar bovendien ook erg veel rekening houdt met de hoofdhuid en haarkwaliteit.

Wie is Alcina?


Alcina is een kappersmerk met sterke roots in de farmaceutische industrie. Alle producten worden in eigen laboratoria en fabriek in Duitsland ontwikkeld. Alcina richt zich met name op gezond, glanzend haar en een gezonde hoofdhuid. De kleuringen zijn mild, waardoor ook mensen met een gevoelige hoofdhuid deze kunnen gebruiken. Er is een uitgebreid assortiment permanente kleuringen en toners onder de slogan: Coloring the future together!

Uitleg professional

Haarstyliste Jirke

Haarstyliste Jirke gaat de behandeling uitvoeren en legt uit dat ze aan de voorkant een 'money piece' wil gaan inzetten met een aantal folies om het haar rond het gezicht wat op te lichten. Dit gedeelte moet er echt uitspringen.

Daarna wil ze met goudblonde toners gaan werken, die ook verzorgend zijn voor het haar. Deze worden aangebracht op de hele lengte van het haar, met wat highlights tussendoor. Als laatste stap wordt het haar mooi in model gebracht.

Evelien heeft er zin in en neemt plaats in de stoel voor de spiegel.

Ik ben echt heel blij met dit resultaat, zo mooi had ik het niet verwacht.

Evelien

De Alcina kleurbehandeling in 4 stappen

Stap 1: Money piece inzetten

Jirke begint met de A\C Plex als spray, die ze verdeeld over het haar. Dit beschermt de haarstructuur tijdens het kleurproces, herstelt beschadigde plekken en ondersteunt de natuurlijke elasticiteit van het haar. Dit is vooral belangrijk bij het blonderen/lichter kleuren. Vervolgens gaat ze de blondering mengen en zet ze folies in aan de voorkant, rond het gezicht.

Jirke heeft een speciale techniek, waardoor de afgebroken haartjes tijdens het blonderen met rust worden gelaten en alleen de 'sterke' haren worden opgelicht. Dit doet ze door het haar met een kam te touperen, waardoor de langere haren overblijven. Deze kleurt ze met blondering, die extra verzorgend is voor het haar dankzij de kokosolie.

Touperen
De korte haartjes worden gescheiden
De 'money piece' moet inwerken
Stap 2: Hoofdhuidmassage en uitspoelen

Nadat de inwerktijd voorbij is, loopt Evelien mee naar de wasunit en daar wordt het haar met een speciale lang haar shampoo gewassen. Ook krijgt ze er een ontspannende hoofdhuidmassage bij. Na het wassen wordt een speciaal Sensitive serum aangebracht om de hoofdhuid in balans te houden. Dit Sensitive serum voelt heerlijk verkoelend aan.

Stap 3: Toner

Hierna worden 3 kleuren toners aangebracht o.a. rondom de money piece, zodat de overgang naar de eigen haarkleur vloeiend wordt. Daarna wordt een andere toner aangebracht op de hele lengtes van het haar om de kleur meer goudblond/koper te maken.

Toners zijn perfect in combinatie met een blondering omdat ze zacht zijn voor het haar. De houdbaarheid verschilt per persoon, maar een toner blijft ongeveer 4-6 weken zitten. Lichtere toners gaan iets sneller uit het haar dan donkere kleuren. Jirke is erg te spreken over deze toners, die niet alleen prettig zijn in gebruik, maar ook in veel kleuren beschikbaar zijn.

Doordat er 3 kleuren worden gebruikt, komt er extra diepte in de kleur. De heldere blonde kleur toner wordt over de money piece gebruikt, zodat dit deel er straks heel erg uit gaat springen.

Stap 4 Stylen

Nadat de toners zijn uitgespoeld, gaat Evelien onder de droogkap en knipt Jirke de voorkant van het haar nog iets meer in model, zodat de money piece nog beter zal uitkomen.

Als laatste stap worden een aantal lokken gekruld voor meer beweging in het haar. Als finishing touch wordt een haarspray gebruikt om het haar beter in model te houden en extra volume te geven.

Door verschillende tinten te gebruiken creëer je meer diepte in de kleuring. Op die manier kun je sommige delen van het haar goed naar voren laten komen.

Jirke

Als Evelien zichzelf in de spiegel ziet, kan ze het bijna niet geloven! Haar rechte lokken in een wat saaie kleur zijn omgetoverd tot een weelderige haarbos in diverse tinten, waarbij de lokken aan de voorkant er echt uitspringen.

Het resultaat

Ik vind het heel mooi, vooral de lichtkoper tint staat prachtig!

Evelien

Advies voor thuis

Jirke adviseert een Repair shampoo en masker, waarmee Evelien het haar thuis goed kan verzorgen. Deze producten beschermen en herstellen de haarkwaliteit. Daarnaast zorgt de #Glattgelockt spray ervoor dat het haar glad en glanzend wordt na het föhnen. Bovendien wordt het haar beschermd tegen de hitte.

Met de thuisproducten in het tasje en een big smile op haar gezicht, loopt Evelien de deur uit. Ze gaat de producten nu thuis testen, dus houd WieWatHaar in de gaten voor de Tried & Tested!