Home Pixielook na chemo
Hair solutions

Pixielook na chemo

Een kort kapsel!!! Dat kan toch heel vrouwelijk staan. Afgelopen week kwam er een jonge cliënt langs, eind twintig die een stevig chemo traject heeft doorlopen.

Vorig jaar rond deze tijd was er volledige paniek en moest ze ineen keer van alles regelen. De behandeling die eraan zat te komen omdat er bij haar agressieve borstkanker was ontdekt. Ook de andere zaken kwamen aan de orde. Had ze een kinderwens? Wilde ze nog kinderen dan moesten er voor aanvang van de chemo behandeling eicellen ingevroren worden en moest ze een hormoonbehandeling ondergaan.

blond rechte bob frontzijde

Deze jonge vrouw die eerst in shock was, was en is een meisje-meisje type. Mooi asblond halflang  halflang haar had ze op dat moment, zeer verzorgd en ze zag er eigentijds en modieus uit. Het uitzoeken van een haaroplossing bracht enige paniek, maar het mooie haarstuk in de gewenste kleur en het wat bijna identiek was aan haar eigen haar, bracht verlichting en rust. Dat was goed geregeld, ze kon nu starten met de behandelingen.

Een jaar verder na de chemo behandeling

We zijn nu een jaar verder en deze jonge vrouw ziet er weer stralend uit met haar prachtige korte koppie!!! Grijsblond met leuke plukjes en super vrouwelijk, althans dat vind ik en onze haarwerksters. We dronken koffie samen en ze vertelde over hoe alles was verlopen en vroeg naar een extension voor haar voorkant. Ze wilde meer de vrouwelijkheid benadrukken omdat ze een paar vervelende reacties had gekregen.

blondkort wit

Zo vertelde ze dat ze in haar vakantie in oktober raar werd na gekeken omdat de Grieken dachten dat ze een lesbo was. Ze was samen met haar zus gegaan om te herstellen en de vakantie was ook het moment voor haar om haar haarwerkje af te doen.

Met oud en nieuw werd ze in oudejaarsnacht uitgelachen door jonge kerels waarbij luid werd geschreeuwd dat de net een man leek. Afgelopen week ging ze opgetogen naar de drogist en kocht ze blij haar favoriete haarlak, 2 bussen voor de prijs van één die in de aanbieding waren. Bij de kassa maakte de jonge man naar haar de opmerking “nou met dat weinige haar kan je hier voorlopig wel mee vooruit”. In haar emotie rende ze naar buiten en barstte in tranen los. De jongeman bood zijn excuses aan en wist zich geen houding tussen al die mensen te geven.

blondkort asgrijs

Crownextension ter aanvulling

En nu? Ja, nu denkt ze dat een crownextension ervoor kan zorgen dat een lange schuine lok meer vrouwelijkheid geeft. Natuurlijk kan dit een goede oplossing zijn, maar de vrouwelijkheid is toch echt te benadrukken in een kort kapsel met piekjes zonder dit hulpmiddeltje.

Kies een vlotte kleur die accentueert en vraag je kapper of haarwerker of er bv. met een milde Elumenkleuring vlotte accenten zijn aan te brengen in het kapsel. Gelukkig heeft client een goede kapper die er alles aan doet dit te benadrukken. Het zelfvertrouwen weer opbouwen na zo’n pittig behandeltraject heeft echter tijd nodig, ook al vind ik haar een superwijf met een geweldige sexy en vrouwelijke uitstraling.

blondkort met paars

Uitgelicht producten om je huid weer op te peppen.


Lees ook Vrouwen zonder haar

Dit is een bijdrage van Viola de Vries, MoveHs Hair Solutions, Enschede