Home Vrouwen zonder haar
Hair solutions

Vrouwen zonder haar

Vrouwen zonder haar lijkt een soort taboe, een rariteit. Toch worden dagelijks vrouwen geconfronteerd met haaruitval door verschillende redenen. Het is ook onze cultuur die dat zo lastig maakt. Vrouwen worden geacht een weelderige haardos te hebben terwijl we kale mannen (wel leuk geschoren natuurlijk) mannelijk en sexy vinden. Er zijn vrouwen die hun haar scheren, ook als daar geen medische noodzaak voor is. Het bekendste voorbeeld is Sinead O'Connor en het misstond haar helemaal niet.

Dit is een artikel van Nicole Allwein-Ortiz over een vrouw die door chemo haar haar verliest. Hieruit kun je opmaken wat een moeizaam proces dit voor vele vrouwen is.

Bent jij deel van de de "in-crowd"? Ik wel! Ik heb nu toegetreden tot de groep van de vele vrouwen die trots rondlopen met mooie, gedurfde kale hoofden. Ik moet toegeven dat het proces mijn leven 100% heeft veranderd. Ik had nooit gedacht dat  bij een groep van kale vrouwen zou horen, zoals Halle Berry, Sigourney Weaver, Sinead O'Connor, Demi Moore, enz. Het verschil was gewoon dat ik eerder nog niet klaar was om mijn hoofd kaal te tonen.

Zware chemokuur

Ik ben geen filmster, beroemde zanger noch heb ik geen plannen om auditie voor Coneheads te doen! Ik ben 'slechts' een kankerpatiënt wiens haar is uitgevallen na een zware chemokuur. Ik heb verhalen gehoord en gelezen van mensen die haar op hun kussen, plukken in hun handen en hele strengen in wastafels vonden. De eerste dag van mijn chemo, viel een beetje haar uit. Ik ben niet gaan wachten op de rest en ging naar de salon om mijn hoofd volledig kaal te laten scheren.

Naar de kapper

Mijn kapper was er net zo klaar voor als ik. Maar voor een 28 jarige is het afscheren van je haar geen makkelijke beslissing. Het ging goed totdat ik het gezoem van de tondeuse hoorde. Toen het begon, kwamen ook mijn tranen. Het is moeilijk tegen ijdelheid te vechten, iets dat we beschouwen als iets gewoons. Ik bad voor een "bad hair day" - alles beter dan een GEEN HAAR DAG!

kale-vrouwen2

Mijn hoofd voelde zo naakt en koud. Ik kon vergelijkingen met Halle Berry en zelfs GI Jane accepteren, maar zodra ik hoorde dat ik met Britney Spears werd vergeleken was het moeilijk. Ik besloot voor een extreme makeover en begon te experimenteren met pruiken. Zwart, bruin, steil, krullend - ik heb ze allemaal geprobeerd!

Kaal hoofd

Nu hoef ik niet meer uren uit te trekken voor mijn haar. Als ik wakker wordt, zet mijn pruik op en ben ik binnen enkele minuten klaar! Luchtvochtigheid? Geen probleem! Onder mijn pruik beginnen de stoppels langzaam weer te groeien. Mij ​​is verteld dat de kans groot is dat mijn haar dikker en sterker wordt als het terugkeert. Ik masseer dagelijks mijn hoofdhuid (ze zeggen dat het helpt) en hoop dat het terug groeit. Hoewel ik denk dat ik meer haar had na mijn geboorte, ben ik blij met het resultaat tot nu toe. Het zal zeker lang duren voordat ik mijn haar weer kan laten knippen. Maar ik kan wachten en als ik weer lang haar heb, zal het lang duren voordat ik het zou willen knippen!

Kaal inspiratie blogs