Home Mijn haar is droog en pluizig, wat kan ik doen?
Hair solutions

Mijn haar is droog en pluizig, wat kan ik doen?

De zomer komt eraan en wat willen de meeste vrouwen dan? Hun haar een tintje lichter, alsof de zon erop heeft gestraald. Kappers weten als geen ander dat met het lengen van de dagen, ook de haren lichter worden. Maar blonderen is een heel secuur werkje waar veel expertise aan te pas komt, want als het fout gaat kan dit proces het haar behoorlijk beschadigen. Bij het blondeerproces wordt het pigment uit het haar onttrokken, waardoor het extra kwetsbaar wordt. Lees snel verder hoe je deze zomer veilig je lokken een tintje lichter kunt laten maken!

SOLUTIONS voor pluizig haar

Het is een veelvoorkomende kwaal: pluizig haar. Iedereen die daar weleens last van heeft weet hoezeer dit euvel je dag kan verpesten en jou werkelijk een bad hair day kan bezorgen. Jaarlijks worden er enorme hoeveelheden siliconen in het haar gesmeerd om die vervelende pluis zo snel mogelijk weg te werken. Maar helaas helpt dat niet altijd en bovendien laten siliconen een laagje achter op het haar en verstoppen ze de hoofdhuid. Daarom wordt dit ooit zo gewilde ingrediënt steeds minder populair. Maar wat doe je dan tegen je eigenwijze pluishaar?

Waardoor ontstaat pluis?

Bij vochtig weer - als het regent of op een broeierige zomerdag - gaat het meeste haar pluizen. Helaas valt dit nog meer op als je dun haar hebt dat bovendien droog is. Want haar dat meer sebum bevat, neigt minder naar pluis. Kijk ook uit om met te droog haar in een vochtige badkamer. Zodra de spiegels beslaan is het tijd om snel met jouw droge haar weg te wezen!

Je kunt je haar vergelijken met een plant, waarvan de wortels altijd daarheen groeien waar water is. Jouw (droge, vochtarme) haar zal ook daarheen trekken waar vocht in de lucht is. Het effect is een pluizenbol. Tja, wat doe je eraan? Vooral als je toch liever geen siliconen gebruikt, die in de meeste anti-pluis producten zitten?

KIS Green Smooth werkt hydraterend en versterkend als je droog en/of pluizig haar hebt. Het werkt antipluis en maakt het haar heerlijk zacht en soepel. De KIS Green lijn is 100% vegan en Curly Girl approved.

Een deel van de opbrengst van KIS Green gaat naar Trees for All. Hiervoor planten zij bomen – honderden per jaar, elk jaar weer. Samen geven we zo een beetje bos terug aan de aarde. Ga je voor het beste en wil je een bewuste keuze maken? Kies dan voor KIS Green Smooth bij droog en pluizig haar. KIS Green is duurzaam met de vertrouwde kwaliteit van KIS.

Natasja Keijzer

Hoe ga je pluizig haar tegen?

  1. Laat je haar goed knippen
    Zorg dat je geen dode of gespleten punten hebt. Zodra je merkt dat je gespleten haarpunten hebt, ga dan naar de kapper (liever al eerder!), want deze kunnen verder splijten en je haar beschadigen, waardoor pluis een veel groter probleem wordt. Ook is het slim om met je kapper te overleggen om het haar niet te veel in lagen te knippen, want als je haar te dun is kan ook dit meer pluis veroorzaken. Laat het liever bot afknippen, zodat het gewicht je haar omlaag trekt.
  2. Vermijd een te hete badkamer
    Een warme douche of een stomend heet bad kan heerlijk voor je spieren zijn, voor je haar is het funest. Vermijd stoom, tenzij je je haar wast. Zorg dan dat je pas weer terugkomt in de badkamer om je haar te stylen, als alle stoom en vocht verdwenen is.
  3. Gebruik de juiste shampoo & verzorging
    Gebruik een speciale shampoo en conditioner dat je haar glad maakt. Helaas zitten in de meeste gladmakende producten ook siliconen, die op de lange termijn niet goed zijn voor je haar en hoofdhuid. Het nieuwe vegan haarmerk KIS Green komt met een unieke Smooth Shampoo en Conditioner zonder siliconen en parabenen en haalt haar ingrediënten voor maar liefst 87% uit de natuur! De producten zijn hydraterend & versterkend voor droog en pluizend haar. Ze maken het haar heerlijk soepel, o.a. door de verzachtende sinaasappelolie. Extra bonus: de producten ruiken heerlijk naar sandelhout, mimosa en braambes!

Anti-pluis met een goed gevoel

KIS Green streeft een gezonde leefomgeving en een betere toekomst voor de aarde na. De producten bevatten geen dierlijke ingrediënten en zijn minimaal 87% natuurlijk. Doordat ze zijn gemaakt in Nederland, hoeven ze een minder lange weg af te leggen en dat betekent minder CO2-uitstoot. Alle flacons zijn van gerecycled plastic. En alsof dat niet genoeg is, voor ieder verkocht product, wordt een donatie gedaan aan Trees for All, een organisatie die zich inzet om wereldwijd meer bomen te planten. Daarom kun jij je haar met een gerust hart wassen en bovendien afkomen van die vervelende pluis!

LEES OOK: Het interview met de man achter KIS Green: Bram Niessink