Home Mijn favoriete mascara: Diorshow Iconic Overcurl
Testpanel

Mijn favoriete mascara: Diorshow Iconic Overcurl

‘s Ochtends breng je mascara aan en halverwege de dag zijn je wimpers ingezakt. Komt dit je bekend voor, dan weet je vast hoe moeilijk het is een mascara te vinden die je wimpers in een gekrulde positie houden. Gelukkig heb ik nu eindelijk dé oplossing gevonden, de Diorshow Iconic Overcurl.

Ik ben zelf gezegend met redelijk lange wimpers. Een minpunt is wel dat ze van nature steil naar voren staan. Hierdoor is het moeilijk om ze te krullen en deze krul er de hele dag in te houden. Ik heb al veel mascara’s geprobeerd, van goedkope- tot duurdere merken, maar geen enkele slaagde er in mijn wimpers goed te krullen en deze krul te behouden. Nadat ik de meeste goedkopere merken geprobeerd had, besloot ik te switchen naar duurdere mascara’s om te kijken of er een verschil in zat. Ik begon met de Estee Lauder Sumptuous Extreme mascara. Dit was een fijne mascara waar ik ruim drie maanden mee gedaan heb. Hij droogde niet uit en je kon laag over laag aanbrengen zonder klontjes te krijgen. Maar toch was ik niet helemaal tevreden. Hij krulde mijn wimpers namelijk niet zoals ik wilde. Daarom besloot ik verder te zoeken naar een mascara die vooral hierop gericht was. Omdat ik veelbelovende verhalen hoorde over de Diorshow Iconic Overcurl, besloot ik die te testen.

Verpakking

Doosje
De verpakking is elegant zoals we van Dior gewend zijn. Het doosje is zilverkleurig net als de mascara zelf. Volgens de verpakking zorgt de Diorshow Iconic Overcurl voor spectaculaire volume en krul.

Ingredienten
De formule geeft een extreme krul voor prachtig gevormde wimpers. De formule is verrijkt met K-polymers. Dit zijn verstevigende, dekkende en fixerende deeltjes die ervoor zorgen dat je wimpers in de gekrulde positie blijven staan. Je begrijpt wel dat ik dan meteen verkocht ben! In de mascara zitten ook skincare ingrediënten die een diep restructurerende werking hebben. Dit zorgt ervoor dat je dag na dag een spectaculaire krul kan creëren.

Borsteltje
Verder heeft hij een gebogen borstel die ervoor zorgt dat de gehele wimperrand gelift wordt. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren: Over Noir, Over Brun en Over Blue. Ik heb de Over Noir geprobeerd.

Resultaat

Resultaatperlaag
Het resultaat is waanzinnig. Ik heb nog nooit zo’n krul in mijn wimpers gezien. Ik heb altijd al een wimperkruller gebruikt voor het aanbrengen van mascara maar geen enkele mascara slaagde er in om ze in deze positie te houden. De Diorshow Iconic Overcurl krijgt dit wel voor elkaar. Op de eerste foto zie je hoe steil mijn wimpers van nature zijn. Rechtsboven zie je het resultaat na één laag, linksonder het resultaat na twee lagen en rechtsonder het resultaat na drie lagen.

Conclusie

Deze mascara is prima laag over laag aan te brengen zonder klontjes. De wimpers zijn mooi gesepareerd en hebben veel volume. Ik vind het gebogen borsteltje ook erg fijn. Die zorgt ervoor dat ik goed bij al mijn wimpers kan komen en ze extra gekruld worden. Ik ben zeer enthousiast over deze mascara en dit is zeker mijn nieuwe favoriet! De mascara doet wat hij beweert te doen en hij gaat lang mee (ruim drie maanden). Ben jij op zoek naar een mascara die je wimpers waanzinnig krullen, dan is dit het product voor jou. Diorshow Iconic Overcurl is voor €26,95 verkrijgbaar bij luxe parfumerieën.