Home Mijn ervaring met Absolution
Testpanel

Mijn ervaring met Absolution

“Absolution, zo puur als de natuur zelf. Biologische ingrediënten, geteeld zonder giftige pesticiden en chemische meststoffen. 100% vrij van: Parabenen-, PEG, ftalaat, synthetische kleurstoffen en parfum. Gecertificeerd door EcoCert Greenlife.” Klinkt natuurlijk fantastisch als je het zo hoort, een puur natuur cosmeticamerk.

Ik werd uitgenodigd voor een behandeling bij Ministry of Beauty in Apeldoorn en ging er vol spanning heen. Het pand, Ministry of Beauty, staat in Apeldoorn. Grappig vond ik dat ik daar al vaker was geweest, in verband met shoots voor het merk L’Anza. Ik kende de weg dus. Ik werd erg goed ontvangen door Annelies, manager van Absolution. Ze ging me voor in een kamer met allemaal ligbedden. Opvallend was de heerlijke geur en de leuke aankleding.

Absolution is opgericht door Isabelle Carron, ook oprichtster van het strategie- en designbureau Jak (Just a Kiss). Isabelle had een enorme passie voor (biologisch gecertificeerde) cosmetica, maar had het gevoel dat de intimiteit met je huid, de bezieling ontbrak. Ze is na gaan denken over wat je nu precies op je huid smeert en creëerde met experts op het gebied van biologische ontwikkelingen het merk Absolution.

Eigenlijk is over elk aspect van Absolution goed nagedacht. Te beginnen bij de ingrediënten. Alle producten zijn biologisch gecertificeerd en minstens 60% van de ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw. Daarnaast is 99% van de plantaardige ingrediënten biologisch. Het meest interessante vond ik om te horen, dat de ingrediënten die ze hebben gebruikt, afkomstig zijn van planten waar je niet op reageert als je bijvoorbeeld hooikoorts hebt, zodat er echt geen dingen in zitten waarop je kunt reageren. De plantenextracten die ze gebruiken, zijn ook echt planten die daadwerkelijk iets doen.Wat het merk speciaal maakt, is dat je alle producten kunt mengen met elkaar. Als je producten mengt, hebben ze weer een andere werking, waardoor je echt een soort lijn op maat kunt creëren.

De verpakkingen zijn allemaal van recyclebaar plastic. Annelies vertelde me dat dit ook met glas had gekund, maar omdat glas zwaarder is, kost het vervoer meer energie en uitlaatgassen ... Goed, je snapt het idee. De tekst op de verpakkingen is gedrukt met inkt van sojabonen. Ook staat alle tekst zoveel mogelijk op de verpakking zelf, zodat er niet nog een extra brochure nodig is. Het artwork op de verpakkingen is gemaakt door kunstenaar Arnoud Pigounides, die bevriend is met de oprichtster. De verpakkingen zijn allemaal zo gemaakt, dat je niet bij het product zelf kan komen, waardoor er geen bacteriën bij de inhoud komt.

Zolang het merk bestaat, zijn er nog geen klachten geweest over een nare reactie met de huid. De producten zijn echt gericht op huidverbetering. Toen ik dat allemaal had gehoord was ik echt onwijs benieuwd geworden naar de producten. Het klonk in elk geval fantastisch, maar goed, daar kun je natuurlijk niet over oordelen, als je het nog niet hebt geprobeerd!

Eerst werd mijn hele gezicht gereinigd. Dat was ook nodig, want ik smeer altijd behoorlijk wat make-up op mijn gezicht, gezien ik veel rode plekken heb door de auto-immuunziekte Lupus. Ze reinigde mijn huid met de Crème Démaquillant. Hierna werd mijn gezicht nogmaals gereinigd met een heel zacht sponsje, genaamd L’Eponge Konjac met le Nettoyant Pureté. Als laatste kreeg ik nog la Brume Systématique op mijn gezicht gespoten, waarna de reiniging was voltooid. Vervolgens kreeg ik een soort scrub op mijn gezicht, genaamd la Crème Gommante. Dit vond ik best een bijzonder product, gezien het anders werkt dan gewone scrub. Je smeert het namelijk op je huid, waarna je het van je gezicht af rult. Het product trekt dode huidcellen aan.
Hierna werd ik gemasseerd met een combinatie van la Crème du Soir, la Solution + Energie, Huile Addiction en le Sérum Anti-Soif. De massage was onwijs ontspannend. Ik ben zelf altijd een beetje gevoelig voor massages, dus sommige dingen kietelen en ook hier moest ik af en toe even lachen. Ik had nog nooit een gezichtsmassage gehad, dus dat was weer een extra ervaring voor mij. Ook maakte Annelies gebruik van bepaalde drukpunten, waardoor je weer extra energie kreeg. Dat merkte ik ook echt na de massage, ik was namelijk best wel wakker en had een fit gevoel, terwijl ik met normale massages altijd heel loom word.

Nadat Annelies had gevraagd of ik claustrofobie had (nee) kreeg ik een heel dik masker over mijn gezicht heen, gemaakt van de producten le Soin Repulpant en Masque Thermique. Ik begreep wel waar de vraag vandaan kwam, want het was een behoorlijke plak die je gezicht bedekte en de watjes over je ogen, maakte echt dat je een soort opgesloten zat in het masker. Persoonlijk vond ik het wel prettig. Even helemaal rust! Toen dit een tijd was ingetrokken, moest ik even m’n gezichtsspieren bewegen. Best een gek gevoel, want het hele masker liet daardoor in één keer los en kon de hele dikke plak er zo in één keer vanaf gehaald worden.

Als laatste kreeg ik een oogcrème op mijn ogen; le Soin Regard en een dagcrème die ook weer bestond uit ; Crème Riche, la Solution + Eclat en la Solution + Energie. Een hele rits aan producten dus die in korte tijd op mijn gezicht waren gesmeerd, maar het voelde heel fris en fijn. Ook mijn armen waren in het process meegenomen en deze voelden heel zacht. Annelies moest een klein beetje glimlachen toen ze me een spiegel aangaf en toen ik daar in keek, viel mijn mond echt letterlijk open. De vurigrode plekken die ik normaal gesproken in mijn gezicht heb door die auto-immuunziekte, waren amper meer zichtbaar! Ik was zelfs zo verbaasd, dat ik nog vroeg of ze er misschien make-up over had gedaan, maar dit was niet zo. Ik kon het eigenlijk niet geloven en nog steeds niet helemaal. Al meerdere jaren loop ik bij de dermatoloog en heb verschillende zalfjes en crèmes gekregen, die allemaal niets hebben geholpen. Één behandeling hier en de plekjes zijn amper zichtbaar. Niet alleen was ik onwijs benieuwd wat de producten op lange termijn zouden doen, maar Annelies was ook erg benieuwd. Ik heb hierom drie producten meegekregen, L’Eau Soir et Matin, la Crème Riche en la Solution + Energie, en beloofd dat ik haar zou laten weten wat de producten doen. De volgende dag waren de plekjes helaas wel weer zichtbaar, maar hopelijk heeft het op lange termijn wel een blijvende werking. Wat ik heel jammer vind, is dat ik geen voor- en nafoto's van mijn gezicht heb gemaakt. Ik ben het helemaal vergeten en had ook niet verwacht dat ik zo'n groot verschil zou zien! Over een maandje zal ik een blog schrijven wat de producten voor mij hebben betekend, mét foto's!

Lees meer over het merk Absolution!