Home Mijn eerste ervaring met hair extensions
Hair solutions

Mijn eerste ervaring met hair extensions

Het moest er toch een keer van komen; hair extensions. Zoals jullie inmiddels misschien wel weten, is mijn haar behoorlijk dun waardoor ik het nooit langer dan mijn schouders wil laten groeien en het liefst nog een stuk korter. Maar welke vrouw droomt niet van lang, dik en gezond haar? Van die zwierige lokken die je met een draai van je ene naar je andere schouder zwaait?

Toen Roos van Binsbergen van Beauty By Roos mij deze behandeling aanbood, twijfelde ik eerst wel. Ik had gehoord dat je met dun haar juist moet uitkijken met extensions en dat het erg zichtbaar zou zijn. Maar ik was ook nieuwsgierig en tenslotte, hoe kan ik al jaren een website hebben over haar & beauty zonder ook te weten hoe het is om extensions te hebben?

extensions3

Ik had de week ervoor mijn haar wel laten kleuren, maar expres niet laten knippen zodat ze met de extensions nog alle kanten uit konden. Ook wist ik al dat ik geen haarverlenging wilde, maar een volumebehandeling. In dat laatste geval houd je dezelfde lengte, maar worden er plukjes tussen gezet waardoor je haar veel voller lijkt. Ik had een afspraak in de Amsterdamse salon van Beauty By Roos. Hier weten ze echt alles van extensions, want ze doen de hele dag niets anders. Jellisa heette me hartelijk welkom en legde me geduldig alle mogelijkheden uit. Ze besloot dat het mooier was om met 2 tinten blond te werken en we zouden gaan voor 75 stuks. Dat lijkt veel, maar is het minimum wat ze gebruiken. Aan het einde van elk plukje haar zit een plastic blokje. Dit blokje wordt met een speciale keratineverbinding aan je eigen haar gelijmd dmv ultrasound golven. Keratine zit ook in je eigen haar dus dit kan het haar niet beschadigen.

extensions1

Uitgelicht: Producten om je extensions in conditie te houden


Omdat je haar absoluut schoon moet zijn, anders pakt de verbinding niet goed, werd mijn haar eerst gewassen met een diepreinigende shampoo. Daarna werd het helemaal drooggeföhnd en toen kon het echte werk beginnen! En een werkje is het echt wel, zo'n behandeling duurt ongeveer 2 uur dus ik ging er maar eens goed voor zitten. Jellisa vroeg of ik je extensions vast wilde houden en een voor een ging ze aan de slag om ze netjet in te zetten. Eerst keek ze nog even heel goed waar, dus niet teveel aan de onderkant en zijkanten, zodat ik mijn haar nog wel in een staart kon dragen zonder aan de hele wereld te laten zien dat ik extensions had.

Het duurt echt lang, zo'n behandeling maar ondertussen kon Jellisa mij vertellen wat ik allemaal wel en niet met mijn extensions kon doen. Ik heb alle tips voor jullie verzameld en die lees je hier:

extensions2

Nadat alle 75 stuks in mijn haar zitten, kan ik voelen hoeveel zwaarder het is. Maar dat komt ook doordat de extensions nog veel te lang zijn. De extensions worden vervolgens op de juiste lengte gesneden zodat alles schouderlengte is. Daarna wordt mijn haar mooi in model geföhnd en ja hoor, ik heb HAAR! Hoe leuk is dat. Maar raar is het tegelijkertijd ook wel. Want ik kan bijna niet laten om mijn vingers door mijn haar te willen strijken en dat gaat dus niet. Het lijkt wel of ik allemaal kleine legoblokjes in mijn haar heb!

Met-jellisa

Ik mag mijn haar nu 24 uur niet nat maken, maar mijn haar zit zo mooi, dat ga ik zeker niet doen!

De kosten

Een behandeling met 75 extensions, zoals ik die heb gehad, kost €262,50. Haarverlenging is duurder, dan moet je wel rond de €400 rekenen. Extensions blijven gemiddeld 3-4 maanden zitten, daarna moeten ze worden verwijderd. Dat kost €0,75 per stuk, maar als je weer nieuwe extensions laat zetten, krijg je 33% korting. Niet goedkoop dus, maar ze zijn dan ook heel lang met je bezig en je hebt dan wel extensions van echt haar. Je moet er wat voor over hebben, maar als dik of lang haar echt je wens is, dan is €100 per maand het je vast wel waard.

De dagen erna

Voor-nafoto

Het wennen lukt nog niet zo goed. Mijn haar voelt zwaarder, maar dat is niet erg. Zo voelt het dus als je een volle bos haar hebt! Maar die 'steentjes' in mijn haar is een ander verhaal. Ik kan ineens niet meer lekker languit op de bank liggen, mijn hoofd tegen een kussen aan. Auch, dat doet pijn! Ook slapen is lastig en kan vooral de eerste nachten letterlijk mijn draai niet vinden. Haren wassen voelt ook heel anders, maar dat valt me mee. Ik heb vooral last van het slapen en mijn hoofdhuid voelt een beetje beurs met al die ingedrukte steentjes. Na 4 dagen bel ik op met de vraag of ze er dan maar de helft uit kunnen halen. Ik mag altijd terugkomen maar als het echt pijn blijft doen, kan ik maar beter alles verwijderen. De helft maakt dan ook geen verschil. Maar het wordt echt minder, in de meeste gevallen duren de echte ongemakken een week. Voor de zekerheid maken we een afspraak voor de zaterdag erop. Maar dan, wonder, slaap ik ineens donderdagnacht goed en vrijdag bel ik op om het toch nog even aan te kijken. Nog steeds voelt het anders, maar pijn doet het niet meer. En ik begin een beetje te verliefd te worden op dat dikke haar, het zal straks wel weer afkicken als alles eruit wordt gehaald. Door deze ervaring heb ik letterlijk geleerd dat "wie mooi wilt zijn, pijn moet lijden". How true!