Home MEET THE PRO | Jennifer Penners van Skinics
De expert

MEET THE PRO | Jennifer Penners van Skinics

Ook de schoonheidsspecialisten worden in deze periode heel erg gemist, want hoe fijn het is juist nu om lekker in de watten te worden gelegd! We spreken erover met Jennifer Penners, de eigenaresse van de schoonheidssalon Skinics in Echt.

Jennifer heeft na haar opleiding voor schoonheidsspecialiste rechten gestudeerd, maar de beautybranche bleef trekken en 5 jaar geleden begon ze een eigen schoonheidssalon in Echt.

Ik mis de boodschap van de overheid over het belang van gezonde voeding.

Hoe ervaar je deze lockdown periode?

Gelukkig had ik een hele goede buffer, ik was aan het sparen om een eigen pand te kunnen kopen en dat komt me nu goed van pas.Voor de corona periode had ik een medewerkster in dienst, nu ben ik blij dat dat is misgelopen. Ik probeer de situatie zo positief mogelijk te benaderen, maar het is natuurlijk wel zorgelijk want ik krijg helemaal geen steun op dit moment.

Ik blijf wel in contact met mijn klanten en probeer ze zoveel mogelijk te helpen met tips en een hart onder de riem te steken. Juist in deze periode is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zodat het immuunsysteem een boost krijgt. Ik mis die boodschap eerlijk gezegd van de overheid, terwijl het zo belangrijk is te weten wat je zelf kunt doen om gezond te blijven. Een gemiste kans, want de overheid zou hier een veel belangrijkere rol in kunnen spelen.

Wat ga je anders doen na corona?

Voor corona was ik al heel bewust bezig met gezonde voeding en hoe je de bloedsuikerspiegel op peil kunt houden. Ik heb zelf in het verleden geworsteld met mijn gewicht en verschillende diëten gevolgd. Zo heb ik aan den lijve kunnen ondervinden hoe belangrijk het is om je eetpatroon aan te passen en wat dit ook doet voor je huid. We weten dat suiker slecht is, maar de meesten van ons zijn er toch aan verslaafd, omdat het bijna overal in zit. Ik probeer mijn klanten te helpen om anders naar eten te kijken en wil hier straks ook meer mee gaan doen in de salon.

Gezond eten is namelijk zo belangrijk voor een mooie huid, dat gaat hand in hand. En er zijn veel misverstanden over voeding. Veel mensen denken dat vet eten niet goed is, maar dat is niet altijd zo.  Ik adviseer juist om vetter te gaan eten als je suiker wilt laten staan. Het is dan wel belangrijk dat dit goede vetten zijn, zoals noten, vette vis, olijfolie en kokosolie bijvoorbeeld. Je zult dan minder snel snakken naar iets zoets en van goede vetten wordt je niet snel te dik. Ook vasten kan heel goed zijn voor je lichaam. Ik wil de extra tijd die ik nu heb gebruiken om me nog meer in dit soort onderwerpen te verdiepen, zodat ik daar straks beter in kan adviseren.

Welke klant mist jou nu het meest en waarom?

De klanten die mij het meeste missen zijn denk ik toch de mensen die veel alleen zijn. Mensen vinden het fijn om aandacht te krijgen en om aangeraakt te worden, anders ontstaan een zgn. ‘huidhonger’. Mijn klanten zijn meestal vrouwen tussen de 25 en 50 jaar en juist voor vrouwen die alleenstaand zijn, is een bezoekje aan de salon belangrijk. Niet alleen voor het uiterlijk, maar voor het innerlijk.